Тайни семейни рецепти за здраве и красота - как да бъдем в полза на другите.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Отслабване - да споделим за диетите си

05 Яну 2015, 14:59

Сменете белия хляб с пълнозърнест, особено ако си го приготвяте сами още по-хубаво. Откажете се от картофите и белия ориз или ги яжте максимално рядко, хапвайте си повече ядки и плодове. Най-важното е да не забравяте да пиете много вода ;)

05 Яну 2015, 16:03

Винаги съм била на диета - главно на 90 дневната. Има ефект, докато не се върнат килограмите тройно след това ;)

06 Яну 2015, 12:39

Сега се мъча да отслабна но хич не ми се вижда лесна мисия, аз много обичам да хапвам, така че приемам идеи :(

06 Яну 2015, 13:16

S_Milenska написа:Сега се мъча да отслабна но хич не ми се вижда лесна мисия, аз много обичам да хапвам, така че приемам идеи :(

Какво да ти кажа, аз сега съм подложила къщата също на диета заради Зорница (дъщеря ми). Хапваме основно салата с чисто месо, картофи и ориз ядем само със зеленчуци, като скоро мисля да сменя ориза с кафяв, позволяваме си по 1 филийка черен хляб на хранене и така, но е трудно и много гладно. :lol:

07 Окт 2015, 13:23

Честно да ви кажа не е толкова трудно, като гледам и по жената. Спря всичкото тесто, всякакви солени бисквитки и подобни тъпотии, наблегна на салатите и се върна във формата си от преди да роди :)

07 Окт 2015, 19:55

silver933 написа:Честно да ви кажа не е толкова трудно, като гледам и по жената. Спря всичкото тесто, всякакви солени бисквитки и подобни тъпотии, наблегна на салатите и се върна във формата си от преди да роди :)

Страхотно е, че оценявате усилията на жена си :), но имайте предвид, че не е толкова лесно да спреш храна, която си обичал преди :) Браво на дамата за усилията!

По темата - лично аз съм яростен противник на всякакви временни диети. Виждам приятелки как постигат отлични резултати с дадена диета, а после си връщат килограмите (понякога повече от преди). Защото след диетата просто се връщат към старите си хранителни навици. Затова обичам да казвам, че т.нар. "йо-йо ефект" е всъщност "йо-йо поведение".
Постепенна, внимателна, но постоянна (завинаги :) ) промяна на хранителните навици, съчетана с умерено редовно движение - това е моята формула. Здравословно и ПЪЛНОЦЕННО хранене, което ни дава енергия през целия ден. Много зеленчуци, умерено количество несладки плодове, пълнозърнести храни, качествени протеини (от сухо месо или растителни източници), оскъдно количество млечни продукти, както и ядки - с тях трябва да се внимава, защото са доста калорични... и това е :) Няма как да не отслабнем.
И друго - внимателно хранене през бременността - по нашите географски ширини ни учат да "ядем за двама". Пълна простотия! Бременната дама няма нужда от бял хляб, баници и тутманици, сладки неща и т.н. Нито пък детенцето и :) Описаният по-горе режим в двойна степен важи и за бременността. След това се раждат здрави, силни и големи бебета, а мама има нааааай-много 2-3 кила "отгоре". Личен опит ;)

07 Окт 2015, 20:48

Признавам си, че на мен ми е адски трудно да се справя с това здравословно хранене, свикнала съм на ориз и картофи с месо и хубаво количество хляб, сложно и трудно ми е да ям "здравословно", но какво да правя, старая се у нас хляба да е черен, защото без него не можем, салата и плодове да има постоянно. След проблемите, които имахме с малката нямаше как да не променим начина си на хранене, но сме далеч от идеалите :)

08 Окт 2015, 11:17

Съгласна съм, че наистина трябва да се внимава, но е толкова трудно да се отървем от излишните килограми, но трябва да се справим, нали? :)
Иначе в момента е абсолютен хит диетата на Ваня Червенкова, пробвах я, да имах резултат, около 4кг за 15 дена, но направо унищожава живеца в теб. :(

08 Окт 2015, 11:45

И аз мисля, че е грешка, че всички карат бременните да ядат повече, отколкото трябва. Аз съм сега с +12 кг, над предишното ми тегло и не ми е приятно, но скоро мисля, че трбва да се върна в правилните редици. Внимавам с бобовите храни, но си хапвам от всичко по малко и засега усещам разликата най-вече по дрехите си. :) Не ям никакъв бял хляб и никакви теста, баници и подобни, въпреки че ги обичам. ;) Ям салата по няколко пъти на ден. ;)

08 Окт 2015, 14:32

за мен най-добрата диета си остава 90 дневната или гладуването само н аплодове, най-добре на ябълки :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5