Болници, лекарски кабинети, аптеки, събития, безплатни прегледи, социални казуси и здравни кампании - полезна информация и мнения на пациенти!
11 Фев 2015, 15:29
За възстановяването на здравноосигурителните права зависи дали се самоосигуряваш или в момента те осигуряват, но искаш да платиш стари задължения

Ако се самоосигуряваш, трябва да подадеш декларация номер 7, ако не се лъжа, добре е да провериш на място, така ще си 100% сигурна
11 Фев 2015, 15:56
Определено не е лесно да се въстаановят здравните права и трябва задължително да се пита подробно преди да се внесат парите
12 Фев 2015, 12:39
И аз пусках някаква декларация, така че е важно първо да проучиш, после да даваш парите, особено ако ти липсват повече месеци!
03 Сеп 2015, 12:46
Вече е лесно да се възстановят, само човек да иска, отивате в НОИ и те ще ви обяснят, янма нищо сложно, а в момента се провежда страшна кампания, заради нареждания на Моско.
07 Сеп 2015, 22:27
Нямаше ли някакво опростяване на осигуровките, ако са се натрупали от много години? Тоест, плащаш примерно три и ти опрощават две от общо пет? Или аз не съм в час
08 Сеп 2015, 09:44
Bass написа:Нямаше ли някакво опростяване на осигуровките, ако са се натрупали от много години? Тоест, плащаш примерно три и ти опрощават две от общо пет? Или аз не съм в час

НЕ си в час

В момента се гледат само 2 години на зад осигуровки, до края на годината плашащ тези 3 и ставаш здравно осигурен, от януари трябва да платиш всички за 5 години назад, въпреки че според мен не е законно, защото давността е само 3 години и няма по никаква логика да ти искат толкова години назад пари за нещо, което не си използвал, аз лично очаквам да има промяна в това нещо.
08 Сеп 2015, 10:54
И спроед мен ще има много хора, които щ съдят държавата, не е нормално изобщо да се искат някакви апри и то с такъв срок, за да станеш здравно осигурен. След като за този период не си използвал тези услуги защо трябва да се плаща? !
17 Сеп 2015, 17:07
И аз за това се замислих. Явно това е законният начин държавата да напълни кесията си с пари, които ходи разбери къде ще бъдат усвоени.
18 Сеп 2015, 10:54
Просто догодина очаквам да има вълна от съдебни дела и прочие на потърпевши хора, от Европа не вярвам така да оставят това, туй си е жива е*авка...
18 Сеп 2015, 16:23
то е тотална глупост това е осигуровките което се случва в момента, не може някакви лколосални суми да се плащат хич не съм съгласна, ама кой пита, пак си намериха начин да пълнят хазната, кяото се източва от лекари по незнайни пътеки.