Българска пиеса се взира в „Очите на другите”

Бизнес, политика, шоубизнес, забава или всичко от света около нас.....по дати

Българска пиеса се взира в „Очите на другите”

Мнениеот FramarModRosi » 18 Яну 2013, 14:57

След успешната си премиера в Ню Йорк, пиесата „Очите на другите” на младия български драматург Иван Димитров идва и на родна сцена. В края на февруари ние също ще можем да видим пиесата в Народен театър „Иван Вазов”, където текат усилени репетиции под режисурата на Марий Росен.
Самият драматург определя „Очите на другите” като съвременна абсурдистка пиеса, в която героите сами създават абсурдна ситуация, с цел да избягат от абсурда на съвременния живот, на ежедневието си, на съществуването си.
Водещите теми в текста са невъзможната комуникация между хората в 21 век и „нашето непрестанно усилие да изглеждаме добре в очите на другите, често забравяйки, че първо трябва да изглеждаме добре в своите очи.”
Ролите са поверени на Павлин Петрунов, Петър Мелтев, София Бобчева и Александра Василева. Техни съмишленици са хореографът Ана Митева и композиторът Константин Тимошенко. Петя Букова пък се грижи за въплъщението на оригиналните режисьорски виждания на Марий Росен.

Любопитен факт е, че „Очите на другите” на 2 пъти става билет за щатите за своя автор. През март 2012г. пиесата е избрана измежду 430 пиеси от цял свят на фестивала HotInk at the Lark. След това режисьорът поставя успешно „Очите на другите” в New Ohio Theater.
FramarModRosi
 
Мнения: 321
Регистриран на: 12 Дек 2012, 15:27

Re: Българска пиеса се взира в „Очите на другите”

Мнениеот varlam » 09 Юли 2019, 20:29

Къде мога да видя нещо повече за пиесата?
varlam
 
Мнения: 164
Регистриран на: 08 Апр 2011, 15:55


Назад към Медиен календар

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта