Стара Загора: Премиера на „Дванайсета нощ” в ДТ "Гео Милев"

Бизнес, политика, шоубизнес, забава или всичко от света около нас.....по дати

Стара Загора: Премиера на „Дванайсета нощ” в ДТ "Гео Милев"

Мнениеот FramarModRosi » 21 Яну 2013, 14:13

„Дванайсета нощ" от Уилям Шекспир ще бъде първото премиерно представление на Драматичен театър „Гео Милев" за 2013 –а., представено на 25 и 28 януари от 19.00 часа на голяма сцена в ДТ „Гео Милев".
Дванадесетата нощ след Коледа е нощта на веселие до безпаметство, в която всичко е възможно и, като че ли, позволено. Нощта, в която едно момиче, захвърлено от бурята на непознат бряг, ще открие тайната страна на своите желания и ще се впусне в устрема на една авантюра. Нощта, в която затвореният и тих човек ще разкъса собствените си предразсъдъци и ще се възкачи на трона на безумието. Нощта, в която пияният ще отрезнее за истината, а трезвите ще се напият със самоизмами. Нощта, в която разумът ще затвори очи, за да сънува своята лудост...
Всичко това е дванадесетата нощ за Шекспир и неговите герои.
А за публиката тя ще бъде смях до забрава, игриво до порочност настроение и безпощадно веселие, зад което винаги наднича по една забравена и нелицеприятна за някого истина. Спектакъл за безкрайното море на човешката алчност, в което при невнимание можеш да удавиш истинската любов. Спектакъл с малко тъга, много красота и виртуозност на мисълта, създаден от режисьора Венцислав Асенов, художника Теодора Лазарова, композитора Павел Васев и хореографа Валерий Кондратцев. Спектакъл, заразен от младостта, очарованието и всеотдайната обич на актьорите: Тихомира Темелкова, Мария Пенчева, Елена Азалова, Илчо Димитров, Павлин Танев, Георги Ганчев, Георги Райчев, Стефан Борисов, Цветомир Черкезов, Делян Илиев, Константин Икономов – гост и Димитър Митев.
FramarModRosi
 
Мнения: 321
Регистриран на: 12 Дек 2012, 15:27

Re: Стара Загора: Премиера на „Дванайсета нощ” в ДТ "Гео Милев"

Мнениеот varlam » 09 Юли 2019, 20:33

Шекспир в Стара Загора, Мерлин Монро в Хасково...
varlam
 
Мнения: 164
Регистриран на: 08 Апр 2011, 15:55


Назад към Медиен календар

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron