Три заблуди за спагетите - обичани и популярни

Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене

Re: Три заблуди за спагетите

Мнениеот Malina » 13 Май 2016, 12:38

И аз си хапвам често от тях, но не използвам подправките, които са сложени, а си правя отделен сос. Нудълса добре си "върви" с бистра супа. :)
Не искам просто да живея - искам първо да обичам, а между другото да живея!
Аватар
Malina

Re: Спагети - салата или основно, а по какви рецепти ги приготвяте?

Мнениеот balsam » 14 Май 2016, 10:03

Спагетите търпят много въображение и можеш да ги комбинираш с много неща. Благодатни са за всякакви вкусове и продукти :smile: .
balsam

Мнениеот Mon_ton » 01 Юни 2016, 13:20

Всичко може да се сложи в спагети, наистина, но все пак не бива да правим извращения с това толкова вкусно и класическо ястие. :)
Аватар
Mon_ton

Мнениеот M.Tasheva » 01 Юни 2016, 13:24

Аз не мога да се сетя какво не е подходящо да се комбинира със спагети. Всякакви меса, че май и морски дарове вървят.
M.Tasheva

Мнениеот Fancy » 30 Дек 2016, 13:17

Пробвали ли сте оризови спегети? Като пазарувахме онзи ден, ги открих и нямах търпение да ги опитам. Не са лоши, по-леки стоят от другите. Аз ги направих със сос, който слагам на обикновените, може би им е необходим по-специален.
Fancy

Мнениеот pavleta » 12 Яну 2017, 11:34

На мен оризовите са ми малко странни, не че чак толкова се различават. Но си предпочитам обикновените. Може от самите спагети да не се пълнее, но сосът и това, което им слагаме като допълнение със сигурност може да ни добавят по нещо към килцата :grin: .
pavleta

Мнениеот Yunona » 12 Яну 2017, 12:55

Fancy написа:Пробвали ли сте оризови спегети? Като пазарувахме онзи ден, ги открих и нямах търпение да ги опитам. Не са лоши, по-леки стоят от другите. Аз ги направих със сос, който слагам на обикновените, може би им е необходим по-специален.

Оризовите спагети са много вкусни и вкъщи ги ползваме редовно. Наистина са по-леки. Не се варят, а само се накисват във вряла вода. Повечето италиански сосове не са подходящи за този тип спагети. Аз обикновено задушавам различни зеленчуци, нарязани на тънки пръчици и ги разбърквам с предварително накиснатите и отцедени спагети.
Поръсвам със сусам и готово. Така приготвени, могат да бъдат и чудесна гарнитура към пиле или риба.
Yunona

Мнениеот M.Tasheva » 13 Яну 2017, 11:20

И аз повече като гарнитура ги ползвам, иначе ако са само те като че ли по-бързо огладнявам отколкото обикновените :smile: .
M.Tasheva

Мнениеот Kaya » 14 Яну 2017, 10:25

Те с амного леки и затова се огладнява повече от тях, по-добре да са си обикновените спагети, аз също ги предпочитам за основно наяждане. Оризови слагам в супи, в които имам много зеленчуци и хубав бульон.
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Мнениеот S_Milenska » 14 Яну 2017, 11:45

Странното е, че винаги определят спагетите катоо нездравословни, но проблемът при нас са сосовете- ние прекаляваме с кашкавала, прекаляваме с майонезите и подобни, изобщо не ядем спагети със зеленчуци, винаги с кайма и домати, дори не ис правим труда да направим класическата рецепта за Болонезе. За 4-ма човека готвим 2 пакета спагети и препълваме чинииите.... ние и с домати можем да надебелеем.
Аватар
S_Milenska

ПредишнаСледваща

Назад към Рецепти и полезни съвети