Любими рецепти, интересни вариации, модерни ястия, съвети при готвене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Три заблуди за спагетите

14 Яну 2017, 12:04

S_Milenska написа:Странното е, че винаги определят спагетите катоо нездравословни, но проблемът при нас са сосовете- ние прекаляваме с кашкавала, прекаляваме с майонезите и подобни, изобщо не ядем спагети със зеленчуци, винаги с кайма и домати, дори не ис правим труда да направим класическата рецепта за Болонезе. За 4-ма човека готвим 2 пакета спагети и препълваме чинииите.... ние и с домати можем да надебелеем.

Спагетите погрешно се определят като нездравословни. Такива са, когато се прекалява с количеството и с времето за варене (преварените спагети са бърз въглехидрат, сварените "ал денте" - бавен).
И да, голяма част от българите нямат никаква идея как се ядат спагети. Майонеза?? Брр...
Количеството, което споменавате, също ме хвърли в ужас. Ако обърнете внимание на писаното по опаковките или на оригинални рецепти за паста, един пакет от 500 г е за 6 порции. Към това правило се придържам и аз. Два пакета готвя за четирима души, но на три пъти :)
Понякога правя класическо болонезе, понякога - с пиле, с риба, или постни с много зеленчуци и малко сирене. Хапваме паста често и никой у дома няма наднормени килца.
С две думи, правилно сготвените спагети са вкусни и здравословни.

15 Яну 2017, 09:37

В моето семейство, кореняшкото, толкова 2 пакета спагети за 4-5 човека, препълвахме чиниите, затова и имах проблеми с килограмите като тийнейджър. Сега си готвя само за себе си спагети, но да си призная, слагам малко и винаги оставам гладна след тях. :lol: Те за това италианците си ги хапват с хляб.

16 Яну 2017, 13:02

Аз един пакет го правя за трима души, не знам дали е нормално или не :grin: , също много ги обичаме.

03 Мар 2017, 10:43

ivoblinc написа:Аз един пакет го правя за трима души, не знам дали е нормално или не :grin: , също много ги обичаме.

Абе множко е, според някои, но и аз например пакет за 3-4 човека го правя и всички хапват обилно. Иначе може след малко пак да сме гладни и да тършуваме из хладилника :lol:
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 3, 4, 5, 6, 7