Добави отговор

Колко често ходите на профилактични прегледи?

09 Апр 2011, 17:46

:) Здравейте на всички!
Колко често посещавате вашия стоматолог за профилактичен преглед?

Re: Профилактични прегледи :)

09 Апр 2011, 18:48

Хубава тема си пуснала ciara999! Поздравления! Профилактиката е по-евтина от лечението и е изключително важна.Здравната култура на българина не е на ниво и той търси помощ едва когато има проблем.Аз посещавам стоматолог два пъти годишно за профилактичен преглед.Като дете много се страхувах от зъболакар.И сега не ми е особено приятно.Затова предпочитам ако има нужда от лечение да е навреме за да е по -малка болката.

09 Апр 2011, 18:58

Madame написа:Хубава тема си пуснала ciara999! Поздравления! Профилактиката е по-евтина от лечението и е изключително важна.Здравната култура на българина не е на ниво и той търси помощ едва когато има проблем.Аз посещавам стоматолог два пъти годишно за профилактичен преглед.Като дете много се страхувах от зъболакар.И сега не ми е особено приятно.Затова предпочитам ако има нужда от лечение да е навреме за да е по -малка болката.

Много малко хора в днешни дни ходят на профилактичен преглед, а още по-малко необходимия брой пъти(поне 2 пъти годишно).Когато поддържаме устната си хигиена, по-малко страдаме от зъбни проблеми.А относно ходенето на зъболекар, нека бъдем честни, че на никой не му е приятно да ходи на какъвто и да е вид лекар, но се налага! :)

14 Апр 2011, 17:49

Да така е от липса на профилактика сега вадя зъби, ходим на зъболекар само при нужда.

14 Апр 2011, 19:57

Мисленето на българина просто трябва да се промени :)))

14 Апр 2011, 20:24

Съгласен съм с вас, но не всичко зависи само от пациентите. Повечето хора свързват посещението при стоматолог с болка и неприятни усещания.Ако искате го наречете и страх.Аз посещавам редовно моя стоматолог и съм изключително доволен от него.Работи внимателно и изпипва всичко.

14 Апр 2011, 20:32

Болката, неприятните усещания и страха са станали като "нарицателни" за ходенето при стоматолог....защо така!?Нима като ходим при друг вид специалисти ни е приятно??? :) Иначе мойте поздравления за добрите стоматолози :))))

15 Апр 2011, 12:25

Ами да докато посещението при стоматолог е свързано с отстраняване на проблем -пломбиране на зъб, вадете и т.н така ще отбягваме профилактичните прегледи.

15 Апр 2011, 15:04

:) Но все пак всеки трябва да поддържа някаква лична устна хигиена....

15 Апр 2011, 21:57

ciara999 написа::) Но все пак всеки трябва да поддържа някаква лична устна хигиена....

Не ме разбра явно, ако се ходи често при зъболекар на профилактични прегледи няма да се стига до болка.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3