13 Яну 2014, 12:28
13 Яну 2014, 16:51
14 Яну 2014, 19:38
iliqn91 написа:Здравейте ,Д-р Савов. Пише Илиян Ризов на 22 години
Преживях доста силен стрес ,(един ваш колега ме изплаши че съм болен от Мс .
Правих си ЯМР на главата ,всичко беше Ок,ренген на шийни прешлени-изгладена шийна лордоза.От стрес получих паническо разстройство ,започнаха потрепвания по цялото тялоужасни са !!! ходих по доктори всички казват че е от стреса ,най -новото е че имам невродермит ,червени петна по тялото и доста сърбящи (знаете по-добре от мен какво е ) от време на време болки в краката ,не са много сериозни .
Чудя се ,дали вашият колега ,който се съмняваше за това страшно заболяване не е бил прав ???? Правил съм си изследване на кръв и урина и там всичко е Ок.пил съм МАГНЕ Б,не помага,невробекс успокоява потрепването..........
Моля посъветвайте ме ,ще съм ви безкрайно благодарен !!!!
14 Яну 2014, 19:39
iliqn91 написа:Само да допълня,потрепванията са видими .Все едно ми играе окото ,ама по цялото тяло се случва.Чудя се дали да не опитам и със Б Коплекс????коленният ми рефлекс не съм сигурен че е много добър(по цял ден съм на крак ,незнам има ли значение)
14 Яну 2014, 19:43
ellie's написа:Здравейте,
Аз имам няколко въпроса,на които не мога да намеря отговорите. Съществуват ли някакви силни, много силни приспивателни (по възможност течни), които да могат да се купят без рецепта? Ако има такива - за колко време горе-долу се усеща ефекта? И също така - какво ще стане, ако се приеме двойна доза Zopiclone?
На мен по принцип ми трябва нещо, което да действа бързо - около половин-един час. И също така ефектът да е дълготраен - поне 5-6 часа сън, независимо от шум, обстановка или каквото и да било.
Предварително много благодаря за отговора.
14 Яну 2014, 20:03
romanol написа:Здравейте д-р Савов,
Преди около година ви писах, по отношение на промяна в мигренозни пристъпи, за които ме посъветвахте да направя задълбочени изследвания, за което съм Ви безкрайно благодарна, защото незнайно как моята мигрена се оказаха комплексни парциални пристъпи и в момента съм на лечение. Но казуса този път се върти около дъщеричката ми която е на 2 г. и 6 м., от 3 месечна възраст беше с пароксизмален тортиколис. Пристъпите на тортиколиса спряха през март 2013, но от месец август детето започна да прави епизоди на втренчване през които е напълно неконтактна, не реагира нито на повикване нито на побутване и ако извършва някакво действие спира (ако държи нещо е възможно да го изпусне). Тези епизоди продължават средно около 5-30 секунди, след което детето продължава действието все едно нищо не се е случило.Честотата на тези епизоди беше през 3-4 дена (по няколко на ден) Приеха ни в болница, но през престоя ни там не се регистрира такъв епизод, в ЕЕГ-то имаше несилно изявени иритативни промени. Започнахме Кнвулекс по схема и тези епизоди изчезнаха за около месец и половина след което постепенно започнаха отново пак постъпихме за доуточняване декември месец и този път ЕЕГ-то беше чисто, но детето си правеше тези пристъпи 1 седмично. Казаха че е или ранна абсансна епилипсия или темпорални псевдоабсанси, вдигнаха дозата защото нивата на Волпроата бяха ниски и ни изписаха. След вдиганито на дозата имаше 2 седмици светъл период след което имаше 1 пристъп, но за целия декември е имала само 2 пристъпа. Когато влезнахме отново януари за проследяване на ефекта тя направи такъв пристъп по време на ЕЕГ-то но уреда нищо не отчете, а лекуващата която го видя каза че клинично отговаря на абсанси и сега ни спират Конвулекса проблема е че още след 3-тия мл. намаляване, на детето тези пристъпи започнаха да му зачестяват. Та след тази дълга анамнеза която описах въпроса ми е следния.
Възможно ли е иктално ЕЕГ да е без промяна?![]()
Ако не е епилептично какво би могло да бъде и защо се повлия добре от антиконвулсантите?
14 Яну 2014, 20:07
emilia написа:Zdraveyte d-r Savov,iskam da vi zadam edin vipros.Ot 3 meseca imam svetovirtej,zamayvane i zalitane.Hodila sim na mnogo nevrolozi i psiholozi no vseki mi e kazval ce tova e na panicesko raztroystvo.Pravili sa mi skener na glavata,krivni izsledvaniya i pak nisto.Vseki mi kazva ce sim v otlicno sistoyanie.Dadoha mi antidepresanti koito ne mojah da ponesa daje sedmica.Sega piya po leki uspokoitelni.No zasto vseki lekar se opitva da izlekuva samo psihicnoto mi raztroistvo,a ne tova zamayvane.Vposledstvie nyamam nikakva promyana.Spokoyna sim dobre,a zasto togava tova nesto ne se opravya?Molya vi dayte mi nyakakiv sivet.
14 Яну 2014, 20:08
iliqn91 написа:Здравейте ,Д-р Савов. Пише Илиян Ризов на 22 години
Преживях доста силен стрес ,(един ваш колега ме изплаши че съм болен от Мс .
Правих си ЯМР на главата ,всичко беше Ок,ренген на шийни прешлени-изгладена шийна лордоза.От стрес получих паническо разстройство ,започнаха потрепвания по цялото тяло ужасни са !!! ходих по доктори всички казват че е от стреса ,най -новото е че имам невродермит ,червени петна по тялото и доста сърбящи (знаете по-добре от мен какво е ) от време на време болки в краката ,не са много сериозни .
Чудя се ,дали вашият колега ,който се съмняваше за това страшно заболяване не е бил прав ???? Правил съм си изследване на кръв и урина и там всичко е Ок.пил съм МАГНЕ Б,не помага,невробекс успокоява потрепването..........
Моля посъветвайте ме ,ще съм ви безкрайно благодарен
14 Яну 2014, 20:16
PRZ написа:Тези дни открих този форум и се обнадеждих, че някой може да ми помогне със съвет.
Д-р Савов, струпаха ми се няколко заболявания и съм отчаяна. Миналото лято - дископатия, дискови хернии, остеаортроза. Бях в болница, след това имах трудно и бавно възстановяване с продължаващи болки няколко месеца. Не можах обаче да направя рехабилитация. След това получих невралгия под ребрата - забравих точната диагноза. С мъчителни болки при вдишване, лягане. И в края на миналия месец се получи фисура ани. Диви болки, стресиращи ме много. Хирург е на мнение, че за нея е необходима операция. Но пък от два дни получих болки в единия крак - сега не мога да стъпвам не него, замятам го. В началото на заболяването същия крак го влачех. Може би от стреса и седящите бани, хернията L5S1 пак се обажда. Какво да правя? С кое да започна? Лошото е,че сега не мога да отида в болница на системи, нито на рехабилитация и лфк заради фисурата. А пък как да отида да я оперирам с тези хернии? Дали тези заболявания имат връзка?
Благодаря Ви предварително!
14 Яну 2014, 20:25