Д-р Илиян Савов – въпроси от област неврология

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Д-р Илиян Савов – въпроси от област неврология

Мнениеот ndbrsv » 24 Яну 2014, 16:24

Здравейте Д-р Савов!Предполагам,че въпросът ми е от вашата компетенция.Често ми се случва да получавам (според мен) мускулни спазми или конвулсии на лицевия нерв.Изразяват се като чувство за пареза,без болки.Усещането е сякаш лявото ми око е замръзнало,а дясната вежда е залепена с тиксо и някой я дърпа нагоре,като се погледна в огледалото се стряскам .Усещам,че ми се случва най-често когато съм под напрежение но толкова е плашещо,че си мисля и за други по-сериозни причини.Предварително Благодаря!
ndbrsv

Мнениеот Nadinka » 24 Яну 2014, 16:26

здравейте, др.Савов, на два пъти приемах антидепресанта Ципралекс, като първия път се обърнах към психиатър заради агорафобия и приемах антидепресанта 12месеца. Втория път беше заради социална фобия и лечението продължи 6м., тъй като забременях. Чух се с лекуващия лекар, спрях антидепресанта, като ме посъветва, че като минат 3те месеца от бременността и се чувствам зле мога пак да ги почна по схемата която имам. Но аз изкарах една много спокойна и щастлива бременност. Детенцето ми е на 1год и 2м. Основно сама се грижа за нея, а това означава много търпение, безсънни нощи, игри ...и всичко ми дойде в повече, когато започнах да не мога да спя вечер, явно преумората си каза своето. Наред с това се изнервих много, сърдя се че никой не ми помага, макар таткото да твърди, че помага, но той си има и своето свободно време с приятели. Когато посетих личния с тези оплаквания ми предписа сънотворно, което въобще не си закупих след като прочетох упътването, та аз ставам заради детето по 3-5 пъти всяка вечер. Започнах да взимам Атаракс половинка и реших проблема с безсънните нощи. Напоследък като се ядосам чувствам сякаш лявата страна да ме стяга. Много искам да започна Ципралекс отново, тъй като с него бях супер спокойна и енергична. Запознат ли сте с този антидепресант и може ли да се изписва за нерви. Въобще какво е вашето мнение за по горе описаното от мен. Благодаря Ви предварително!
Nadinka

Мнениеот ndbrsv » 24 Яну 2014, 16:47

ndbrsv написа:Здравейте Д-р Савов!Предполагам,че въпросът ми е от вашата компетенция.Често ми се случва да получавам (според мен) мускулни спазми или конвулсии на лицевия нерв.Изразяват се като чувство за пареза,без болки.Усещането е сякаш лявото ми око е замръзнало,а дясната вежда е залепена с тиксо и някой я дърпа нагоре,като се погледна в огледалото се стряскам .Усещам,че ми се случва най-често когато съм под напрежение но толкова е плашещо,че си мисля и за други по-сериозни причини.Предварително Благодаря!

Забравих да добавя,че всичко отшумява от две до пет минути но на ден може да се случи и по пет пъти!
ndbrsv

Мнениеот Dr Ilian Savov » 26 Яну 2014, 20:19

ndbrsv написа:Здравейте Д-р Савов!Предполагам,че въпросът ми е от вашата компетенция.Често ми се случва да получавам (според мен) мускулни спазми или конвулсии на лицевия нерв.Изразяват се като чувство за пареза,без болки.Усещането е сякаш лявото ми око е замръзнало,а дясната вежда е залепена с тиксо и някой я дърпа нагоре,като се погледна в огледалото се стряскам .Усещам,че ми се случва най-често когато съм под напрежение но толкова е плашещо,че си мисля и за други по-сериозни причини.Предварително Благодаря!

Здравейте !

Уместна е неврологична консултация ! Възможно е да се касае за функционално разтройство и / или друго състояние. В качеството си на невролог, мога да Ви консултиран - след предварително записване на час на посочения телефон !

Успех !

д-р Савов
Dr Ilian Savov

Мнениеот Dr Ilian Savov » 26 Яну 2014, 20:20

ndbrsv написа:

Забравих да добавя,че всичко отшумява от две до пет минути но на ден може да се случи и по пет пъти!

Уместна е консултация с невролог !

Успех !

д-р Савов
Dr Ilian Savov

Мнениеот Dr Ilian Savov » 26 Яну 2014, 20:25

Nadinka написа:здравейте, др.Савов, на два пъти приемах антидепресанта Ципралекс, като първия път се обърнах към психиатър заради агорафобия и приемах антидепресанта 12месеца. Втория път беше заради социална фобия и лечението продължи 6м., тъй като забременях. Чух се с лекуващия лекар, спрях антидепресанта, като ме посъветва, че като минат 3те месеца от бременността и се чувствам зле мога пак да ги почна по схемата която имам. Но аз изкарах една много спокойна и щастлива бременност. Детенцето ми е на 1год и 2м. Основно сама се грижа за нея, а това означава много търпение, безсънни нощи, игри ...и всичко ми дойде в повече, когато започнах да не мога да спя вечер, явно преумората си каза своето. Наред с това се изнервих много, сърдя се че никой не ми помага, макар таткото да твърди, че помага, но той си има и своето свободно време с приятели. Когато посетих личния с тези оплаквания ми предписа сънотворно, което въобще не си закупих след като прочетох упътването, та аз ставам заради детето по 3-5 пъти всяка вечер. Започнах да взимам Атаракс половинка и реших проблема с безсънните нощи. Напоследък като се ядосам чувствам сякаш лявата страна да ме стяга. Много искам да започна Ципралекс отново, тъй като с него бях супер спокойна и енергична. Запознат ли сте с този антидепресант и може ли да се изписва за нерви. Въобще какво е вашето мнение за по горе описаното от мен. Благодаря Ви предварително!

Здравейте !

Чудесно познавам препарата еститалопрам ! Уместо е да бъде предписан от лекар след преценка. Ако желаете - може да ви консултирам в качеството си на невролог и да преценя !
Разбирам притесненията Ви и грижите около малкото дете ! Има варианти да Ви се помогне и в сегашното състояние !

При желание от Ваша страна, може да се свържете с мен на посочения телефон !

Успех !

д-р Савов
Dr Ilian Savov

Мнениеот Dr Ilian Savov » 26 Яну 2014, 20:29

pretty_lady написа:За съжаление не съм от София, но бих Ви помолила да ми препоръчате някакъв вид лечение. Болката не спира. Лекарите, при които вече бях, се отнасят несериозно към проблемът ми. Бих се опитала да дойда в София специално за преглед, но просто ми е необходима някаква алтернатива на болката дотогава. Нещо, което да лекува, а не само да притъпява болката.
Благодаря Ви!

Здравейте !

Правилата на добрата медицинска практика а и законът за здравето не позволяват предписване или препоръчване на какъвто и да е медикамент - без реална конслултация !

Лекарства се предписват само и единствено след щателна анамеза и преглед - и всеки уважаващ себе си лекар - професионалист - ще Ви отговори така !

Успех !

д-р Савов
Dr Ilian Savov

Д-р Илиян Савов – въпроси от област неврология

Мнениеот neli551 » 28 Яну 2014, 11:54

Здравейте!Бивш спортист съм-хвърляне копие,диск и кану-каяк.Преди 10 г.при хвърляне на малка топка получих болка в дясното рамо.Движението на ръката ми се ограничи,трудно миех съдове дори.След физиотерапии,кални бани и гимнастика се пооправиха малко нещата.Сега съм на 46г.,работя като масажист.Средно имам по 2 масажа дневно,тоест,мисля не е голямо натоварването.Една нощ се събудих от ужасна постоянна болка в дясното рамо.Бих кортизон,нестероидни противовъзпалителни,милгама-30 дни,вит "В"-50-2 месеца,2 серии физиотерапия,вътреставно флостерон,активна почивка-10 дни.Болката поотихна,притъпи се,но трудно все още правя движението"събличам пуловер"А вече и в лявото рамо се появи болка.Правих и скенер,няма увреждане на хрущял,само леко натрупване на калцификати,които не било следвало да причиняват това.Моля Ви,за помощ!Каква е прогнозата и какво би могло да помогне,каква е предполагаемата диагноза?
neli551

Мнениеот Dr Ilian Savov » 28 Яну 2014, 15:43

neli551 написа:Здравейте!Бивш спортист съм-хвърляне копие,диск и кану-каяк.Преди 10 г.при хвърляне на малка топка получих болка в дясното рамо.Движението на ръката ми се ограничи,трудно миех съдове дори.След физиотерапии,кални бани и гимнастика се пооправиха малко нещата.Сега съм на 46г.,работя като масажист.Средно имам по 2 масажа дневно,тоест,мисля не е голямо натоварването.Една нощ се събудих от ужасна постоянна болка в дясното рамо.Бих кортизон,нестероидни противовъзпалителни,милгама-30 дни,вит "В"-50-2 месеца,2 серии физиотерапия,вътреставно флостерон,активна почивка-10 дни.Болката поотихна,притъпи се,но трудно все още правя движението"събличам пуловер"А вече и в лявото рамо се появи болка.Правих и скенер,няма увреждане на хрущял,само леко натрупване на калцификати,които не било следвало да причиняват това.Моля Ви,за помощ!Каква е прогнозата и какво би могло да помогне,каква е предполагаемата диагноза?

Здравейте !

Благодаря за изчерпателната и целенасочена анамнеза. Бих попитал дали освен болката е налице и друга сетивна и/или двигателна симптоматика - парестезии, хипестезия, парези ? Използвали сте голяма гама медикаменти - КС, НСПВС, както системно така и локално времето назад. Водещо място тук е въпросът дали болката се дължи на ставно, периставно възпаление или е в резултат на коренчево (нервно) дразнене. Уместна е неврологична консултация и евентуално среща с ортопед след това. В качеството си на невролог, при желание от Ваша страна мога да Ви консултирам !
По отношение на прогнозата - зависи каква е генезата на болката - но по правило с течение на времето не лекуваната болка от остра се трансформира в хронична (невропатна), която налага по-специфично лечение, предписано от специалист невролог !

Надявам се, че съм дал отговор на въпросите си !
При желание от Ваша страна за консултация - можете да се свържете с мен на телефон 0887174485 за уточняване на ден и час !

Успех !

д-р Савов
Dr Ilian Savov

Мнениеот neli551 » 28 Яну 2014, 16:22

Благодаря д-р Савов.Да,имаше парестези-изтръпване на дясната ръка и трите средни пръста,предимно нощем,но и през деня се случваше.Подобряваше се от топло,движение и масаж.Сега усещам,че по-са студени пръстите на тази ръка.На физиотерапията установих ,че е занижена чувствителноста на кожата в областа на рамото-настройваха ми доста по-силно електроимпулсите на дясно рамо за да ги усещам еднакво .Направих консултация с ортопед-травматолог-препоръча ми hialurgen-2-3 месеца,а аз прибавям и колаген на капсули(-жива молекула пише-чехско пр-во)ако не се повлияе от физиотерапиите и добавките-докторът каза,че ще ми направи артроскопия.С удоволствие бих направила посещение при Вас ,но на малко по-късен етап-след два месеца ,може би-да имам резултатите и от добавките.Направих си и биорезонансен тест -показа като предполагаема диагноза-периартрит и натоварване на гръбначно мозъчните нерви наС-5,С-6, Т-2,Т-3.Страхувам се от артроскопията-честно да си призная,ще изляза от строя и няма да мога да работя.Прогнозата може ли да е добра-да се доведе да пълно излекуване?И позволява ли се упражнения,след като имам болки при някои движения?
neli551

ПредишнаСледваща

Назад към Архив