BANNKERA написа:Здравейте,
На 35 години съм. Активно спортувам и до настоящия момент не ми се е налагало да ползвам услугите лекар, но от два - три месеца се появиха следните сипмтоми и не знам на какъв лекар да отида.
1. ускорен и силен пулс около 160-170/ мин. със замайване за около 10-20 секунди. в офиса в автомобила. През около три- пет дена.
неколкократна консултация с кардиолог заключение, че сърцето е в нормални показатели. / първи пристъп сутрешен крос със потапяне във студена вода - практикуване на което от около 4 месеца със редовен фитнес от 20 години/
2. Само замайване лек световъртеж без ускорен пулс.
3. Високо артериално налягане - събужнане със 170/100 овладяно за около две седмици със медикаменти. към момента нормално без прием на медикаменти.
4. Болки във врата, както в тила така и отпред.
Извършено бе вливане за три - четири дена на МАНИТОЛ и извършено изследване с ЯМР, ЕЕГ и пълни кръвни изследвание ПКК, глюкоза, холестерол, щитовидна жлеза, АСАТ АЛАТ, метанифрини и т.н. всичко в нормата.
От две седмици описаните по-горе симтоми отшумяха и се изолираха следните, които незнам неврологични ли са или на психическа основа, но доста ми ПРЕЧАТ.
1. не здрав сън / сън 7-8 часа неспокоен/
2. изтръпване на главата в тилната област по време на сън и рядко по нагоре и събуждане с обърканост за секунди. /не всяка вечер/
3. По-трудно ставане от сън със умора. /всяка сутрин/
4. през деня: обща-силна отпадналост, бърза упоряемост, след храна още по силна отпадналост, чуство за сънливост, много лека замаяност, отпаднала концентрация.
5. Редки леки пулсиращи гъделичкащи болки в тила на врата и рядко леко по-нагоре
Благодаря за отделеното внимание на моят въпрос!!!
Здравейте !
Благодаря Ви за пълното описание на проблемите ! Вероятно сте били хоспитализиран в лечебно заведение с оглед цитираните изследвания ! Единствено не ми е ясно защо ви е правен Mannitol - това е осмотичен диуретик и се прилага при мозъчен оток ! хубаво е, че резултатите от изследванията са в норма.
Да разбирам притесненията ви - смятам че е уместна обстойна неврологична консултация и запознаване с епикризата. Възможно е наслагването и на психичен момент към оплакванията.
Съветвам Ви да си намерите добър невролог, на който да имате доверие и да започнете съвместно уточняване на проблемите и тяхното лечение !
В медицината много често факторът време е изключително важен са овладяване на систоянието и недопускане то да хронифицира !
Надявам се че съм Ви бил полезен !
Може да се свържете с мен на посочения тук телефон , при желание от Ваша страна !
Успех
д-р Савов - невролог