ВАЛЕРИАНИНА написа:Има ли лечение за Атрофия на главен мозък G31.0?
rudarska написа:Здравейте, имам бебче на месец и половина на което му треперят крачетата. Вчера забелязах, че застина за секунди (както си плачеше млъкна и очите му гледаха в една точка). Направихме изследване на калция, който е в нормите. Бяхме при невролог, но той не ми обясни нищо. На направлението написа "засилени ахилесови рефлекси". Можете ли да ми обясните какво означава, че са засилени ахилесовите рефлекси? Признак на какво са? Какви изследвания трябва да се направят и ако може да ме насочите към детски невролог. Извинявам се за несвързания пост, но съм страшно притеснена.
sarrummann написа:Здравейте, доктор Савов!
На 39 години съм и имам оплаквания, изразяващи се в нестабилност, свързана със стягане в областта на слепоочията и горната част на главата. Забелязал съм, че когато съм концентриран и нещо е заангажирало по-силно вниманието ми, не усещам или поне игнорирам тези признаци. Напротив, когато съм отпуснат, ги усещам по-осезателно, дори по-често през почивни дни. Понякога замайването ми се усилва, когато променям положението на главата ми. Имам дископатия на шийни прегледи, но неврологът, при когото ходих на преглед беше на мнение, че те не са причината за това ми състояние. Изписа ми да вземам Ксанакс и нищо друго. Не съм го вземал, тъй като се страхувам да вземам антидепресанти.
Въпросът ми към Вас е дали има нужда да си правя някакви специални изследвания за тези мои оплаквания.
Благодаря предварително!
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта