Стари, неактуални, заключени теми.
Правила на форума
Заключена

Re: Д-р Илиян Савов – въпроси от област неврология

25 Мар 2014, 18:11

Здравейте, имам бебче на месец и половина на което му треперят крачетата. Вчера забелязах, че застина за секунди (както си плачеше млъкна и очите му гледаха в една точка). Направихме изследване на калция, който е в нормите. Бяхме при невролог, но той не ми обясни нищо. На направлението написа "засилени ахилесови рефлекси". Можете ли да ми обясните какво означава, че са засилени ахилесовите рефлекси? Признак на какво са? Какви изследвания трябва да се направят и ако може да ме насочите към детски невролог. Извинявам се за несвързания пост, но съм страшно притеснена.

26 Мар 2014, 14:14

Здравейте, доктор Савов!
На 39 години съм и имам оплаквания, изразяващи се в нестабилност, свързана със стягане в областта на слепоочията и горната част на главата. Забелязал съм, че когато съм концентриран и нещо е заангажирало по-силно вниманието ми, не усещам или поне игнорирам тези признаци. Напротив, когато съм отпуснат, ги усещам по-осезателно, дори по-често през почивни дни. Понякога замайването ми се усилва, когато променям положението на главата ми. Имам дископатия на шийни прегледи, но неврологът, при когото ходих на преглед беше на мнение, че те не са причината за това ми състояние. Изписа ми да вземам Ксанакс и нищо друго. Не съм го вземал, тъй като се страхувам да вземам антидепресанти.
Въпросът ми към Вас е дали има нужда да си правя някакви специални изследвания за тези мои оплаквания.
Благодаря предварително!

26 Мар 2014, 20:00

Здравейте, на 23 години съм и преди 2 месеца получих нещо като нервна криза, поне така го определиха от спешното, не знам дали е точно това. Изразяваше се в замайване; неудържимо треперене на крайниците; обливане на топли и студени вълни; нещо като изтръпване в тила и иглички в тази област; гадене, но без повръщане; напрежение в ушите, но без заглъхване и сърцебиене. Посетих хематолог, тъй като се опасявах, че може да е свързано с това, че имам бета-таласемия, но уви, тя. Не е и от това, че имам ниско кръвно. Приемах фолиева киселина с витамини от групата Б, но не се чувствах по-добре. Почти всеки ден ги имах тия симптоми, но без треперенето на крайниците. Преди около месец ходих на невролог и ми изписа Бетасерк, след приема около 2 седмици се чувствах значително по-добре, но след тези 2 седмици отново имам същите симптоми, въпреки че продължавам приема на препарата. Приемах и Невробекс(по мое усмотрение, но и неврологът потвърди, че е добра идея). Личната ми лекарка ми изписа Седатиф ПС и като че ли след като се почувствам по този начин, като приема едно хапченце ми поолеква. Не мога да определя дали е на нервна почва, защото ми се случва в моменти когато не съм нито изнервена, нито притеснена, нито пренатоварена. Случва ми се дори вечер когато си легна имам чувството, че ще ми прилошее и ще изгубя съзнание дори в легнало положение и имам замайване. Също се чувствам много отпаднала след физически упражнения и ме обливат горещи вълни. Всички изследвания са ми добре, правена ми е кардиограма, която е перфектна. Като по-малка получавах припадъци заради ниското кръвно, които се изразяваха в прималяване и същите иглички, които усещам във врата сега, но тези припадъци не са епилептични(правени са ми изследвания). Много ще съм Ви благодарна, ако ми дадете някакъв съвет! Всичко хубаво!

27 Мар 2014, 10:47

Здравейте . От няколко дни ми е ниско кръвното , гади ми се , не мога да заспя нощем , 10 дни вече спя по 3-4 часа , работя 12 часа под напрежение , стрес , тежък физически труд и не издържам вече . Вие ми се свят , имам то чувството ,че всеки момент ще припадна.Мога ли да приемам някакви лекарства или трябва да отида на лекар ?

28 Мар 2014, 16:20

Здравейте,Д-р Савов!
Пиши ви жена на 41год.Имам следния проблем:от 17 години съм с обилно изпотяване по цялото тяло независимо дали е лято или зима.Получих го от продължителен стресов живот и безсъние.През годините съм правила много изследвания,но всеки ми казва че е на нервна основа.Ходила съм и на психиатър,но след 6 месечно лечение потенето си е все същото.Ходила съм и при невролог-изписа ми белергамин,но нямаше и от него полза.Посъветваха ме да посетя вегетолог.Въпросът ми е този лекар само с лекарства ли лекува такова потене или и с нещо друго.Питам защото от всякакви лекарства съм разочарована.Ако вие знаете нещо друго за такова потене моля да ми пишите.Благодаря предварително.

29 Мар 2014, 14:14

Д-р Савов, моля да ми помогнете.

Здравейте на 20 години съм от Бургас. На 21.12.2013 год. получих нервна криза, правена ми беше кръвна картина, при която всичко ми излезе в рамките на нормалното и допустимото. Вече 3-ти месец не се чувствам на себе си. Ходих на какви ли не специалисти, кардиолог - даде ми диагноза Прескачания на сърцето и ми изписа Дианскит. При приемането на хапчетата не се чувствах добре и спрях приема на 2рата седммица. Ходих при невролог поради съмнения, че може да съм увредила вестиболарния апарат при нервната криза, казаха ми че нищо му няма на вестиболарния апарат и ми изписаха някакви хапчета на билкова основа Акутил, с обяснението че тази година имало много слънчеви изригвания и може би ми се били отразявали .... Обаче продължавам да имам постоянен световъртеж, кожата ми е бяло- жълта, студени са ми крайниците, повръща ми се постоянно, долните ми клепачи са бели ( сякаш имам липса на хемоглобин ), не мога да вървя сама. Вече се навеждам на мисълта да отида на скенер, защото нищо не ми помага или просто лекарите с които съм се срещнала до момента са некадърници. Бихте ли дал Вашето мнение по въпроса ?

29 Мар 2014, 20:21

Здравейте!!!
От 3-4 дена забелязвам че вечер когато съм седнал на дивана краката ми сякаш пулсират непрестанно, все едно преминава слаб ток през тях ,нещо като изтръпване особенно в областа непосредствено под задника и в петите , няма болка ,но е доста неприятно .През деня като се движа не се усеща, само при покой .Възможно ли това да е нервна основа или е някакво претоварване на краката.Докторката ми изписа Мидокалм и неуролекс ,ама ефект няма .
Благодаря предварително :lol:

31 Мар 2014, 14:05

ВАЛЕРИАНИНА написа:Има ли лечение за Атрофия на главен мозък G31.0?

Здравейте !

Зависи какво се крие зад тази атрофия ! Има симптоматично лечение ! Уместно е да се обърнете към лекуващия Ви невролог или при желание от Ваша страна може да Ви консултирам и аз за второ мнение ! Може да се свържете с мен на посочения тук телефон !

Успех !

д-р Савов

31 Мар 2014, 14:08

rudarska написа:Здравейте, имам бебче на месец и половина на което му треперят крачетата. Вчера забелязах, че застина за секунди (както си плачеше млъкна и очите му гледаха в една точка). Направихме изследване на калция, който е в нормите. Бяхме при невролог, но той не ми обясни нищо. На направлението написа "засилени ахилесови рефлекси". Можете ли да ми обясните какво означава, че са засилени ахилесовите рефлекси? Признак на какво са? Какви изследвания трябва да се направят и ако може да ме насочите към детски невролог. Извинявам се за несвързания пост, но съм страшно притеснена.

Здравейте !

Разбирам притесненията Ви ! С оглед възрастта е уместно да се конултирате с детски невролог ! Добри в областта са проф. Литвиненко и доц Божинова !

Успех !

д-р Савов

31 Мар 2014, 14:13

sarrummann написа:Здравейте, доктор Савов!
На 39 години съм и имам оплаквания, изразяващи се в нестабилност, свързана със стягане в областта на слепоочията и горната част на главата. Забелязал съм, че когато съм концентриран и нещо е заангажирало по-силно вниманието ми, не усещам или поне игнорирам тези признаци. Напротив, когато съм отпуснат, ги усещам по-осезателно, дори по-често през почивни дни. Понякога замайването ми се усилва, когато променям положението на главата ми. Имам дископатия на шийни прегледи, но неврологът, при когото ходих на преглед беше на мнение, че те не са причината за това ми състояние. Изписа ми да вземам Ксанакс и нищо друго. Не съм го вземал, тъй като се страхувам да вземам антидепресанти.
Въпросът ми към Вас е дали има нужда да си правя някакви специални изследвания за тези мои оплаквания.
Благодаря предварително!

Здравейте !

Уместно е да се консултирате и с отоневролог с оглед оплакванията Ви ! Възможно е проблемите във врата да провокират вертиго (световъртеж) - цервикално вертиго ! Ксанаксът не е антидепресант а е транквилизатор (успокоително) и не е средство на избор при Вашите симптоми !

В качеството си на невролог и отоневролог и при желание от Ваша страна мога да ви консултирам ! Можете да се свържете с мен на посочения тук телефон !

Успех !

д-р Савов
Заключена
Отиди на страница: 1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 42