Д-р Илиян Савов – въпроси от област неврология

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Д-р Илиян Савов – въпроси от област неврология

Мнениеот Dr Ilian Savov » 30 Апр 2014, 10:08

osmanaa написа:здравейте докторе от 1 година имам хиперсаливация на нервна основа,бихте ли ми препоръчали някакво лекарство или на какъв специалист да ходя?

Уместно е да се обърнете първоначално към специалист вътрешни болести и след това при преценка невролог !

Успех !

д-р Савов
Dr Ilian Savov

Мнениеот kmm39 » 01 Май 2014, 18:33

Здравейте, аз съм жена на 22 години. Преживях огромен стрес преди 5 месеца и започна едно постоянно главоболие от лявата страна отгоре точно в една точка .Мога да го опиша като тъпо , стягащо не силно , появява се няколко пъти на ден непостоянно за по няколко секунди и преминава . Ходих на 2 невролога единият каза ,че е на нервна почва и ми изписа стрезам пих го месец нямаще промяна.Ходих при друг на ЕЕГ не откри нищо притеснително и ми изписа реламакс . Оправих се за месец но после получих паник атака и отидох на психиатър. Каза ,че съм с паническо разстройство и ми изписа Ривотрил и Ксетанор.Вече ги пия 2 седмици и се чуствам по-добре но главоболието отново се връща отвреме на време и се притеснявам да не е нещо по -сериозно. Има ли нужда от скенер на глава? Благодаря!
kmm39

Мнениеот Dr Ilian Savov » 04 Май 2014, 18:15

kmm39 написа:Здравейте, аз съм жена на 22 години. Преживях огромен стрес преди 5 месеца и започна едно постоянно главоболие от лявата страна отгоре точно в една точка .Мога да го опиша като тъпо , стягащо не силно , появява се няколко пъти на ден непостоянно за по няколко секунди и преминава . Ходих на 2 невролога единият каза ,че е на нервна почва и ми изписа стрезам пих го месец нямаще промяна.Ходих при друг на ЕЕГ не откри нищо притеснително и ми изписа реламакс . Оправих се за месец но после получих паник атака и отидох на психиатър. Каза ,че съм с паническо разстройство и ми изписа Ривотрил и Ксетанор.Вече ги пия 2 седмици и се чуствам по-добре но главоболието отново се връща отвреме на време и се притеснявам да не е нещо по -сериозно. Има ли нужда от скенер на глава? Благодаря!

Здравейте !
Разбирам притеснението Ви ! Уместно е задълбочен неврологичен преглед и след преценка - провеждане на невроизобразяващо изследване ! Уместно е специалистите да могат да Ви отговорят дали това е първично или вторично главоболие - във втория случай то е симптом на друго страдание !

При желание от Ваша страна, можете да се свържете с мен на посочения тук телефон !

Успех !

д-р Савов
Dr Ilian Savov

Мнениеот inter33 » 05 Май 2014, 19:09

Здравейте, д-р Савов. От година и 2 месеца насам чувам нискочестотен звук (между 40 и 50 херца), който наподобява дизелов двигател, работещ на празен ход. От 3 месеца се появи замайване, придружено със световъртежи, плюс вътрешно треперене (вибрации) по цялото тяло, които съвпадат с честотата на бръмченето, което усещам. Това треперене се усеща само от мен и не е видимо за околните, като понякога е силно и създава усещане за разклащане или побутване, понякога е по-леко и се усеща като напрежение предимно в долните крайници.Напоследък забелязвам и зачестяване на конвулсивното трепкане на части на тялото, когато съм в покой (характерно сред останалите предимно при състояние на сън). Приемал съм различни комбинации от бетасерк, предуктал, цефавора, ципралекс, холеон, невробекс, стрезам и др., но няма промяна в нито един от симптомите. От направените до момента изследвания:слух - перфектен, очни дъна - нормални, ПКК - без забележки, шийни прешлени - нормални. Консултиран съм от двама отоневролози, специалист УНГ, но лечението не дава резултат до момента. Какъв е вашият съвет в случая?
inter33

Мнениеот Dr Ilian Savov » 08 Май 2014, 17:52

inter33 написа:Здравейте, д-р Савов. От година и 2 месеца насам чувам нискочестотен звук (между 40 и 50 херца), който наподобява дизелов двигател, работещ на празен ход. От 3 месеца се появи замайване, придружено със световъртежи, плюс вътрешно треперене (вибрации) по цялото тяло, които съвпадат с честотата на бръмченето, което усещам. Това треперене се усеща само от мен и не е видимо за околните, като понякога е силно и създава усещане за разклащане или побутване, понякога е по-леко и се усеща като напрежение предимно в долните крайници.Напоследък забелязвам и зачестяване на конвулсивното трепкане на части на тялото, когато съм в покой (характерно сред останалите предимно при състояние на сън). Приемал съм различни комбинации от бетасерк, предуктал, цефавора, ципралекс, холеон, невробекс, стрезам и др., но няма промяна в нито един от симптомите. От направените до момента изследвания:слух - перфектен, очни дъна - нормални, ПКК - без забележки, шийни прешлени - нормални. Консултиран съм от двама отоневролози, специалист УНГ, но лечението не дава резултат до момента. Какъв е вашият съвет в случая?

Здравейте !

Правилния подход е от диагноза към лечение ! Използвали сте голям арсенал от медикаменти, включително и антидепресант ! Уместно е провеждане на ЕЕГ изследване и неврологична консултация за поставяне на диагноза.

При желание от Ваша страна, можете да се свържете с мен на посочения телефон за записване на час за консултация !

Успех !

д-р Савов
Dr Ilian Savov

Мнениеот nadia_stef » 10 Май 2014, 15:07

Здравейте! На 24г съм и от както се помня от дете имам главоболие...но последните г много се засили, имаше период, в който много ме болеше едното око от там главата, но след многократните очни прегледи при различни специалисти-капки и т.н. офталмологът ми каза,че тази болка,която й описвам е невъзможно да бъде предизвикана от окото,а и звучи като мигренозна такава и ми препоръча консултация с невролог. Последната година под силен стрес (поне така си го обяснявам от части) започнах да имам невероятно силни болки, които се предизвикваха от различни неща - често от преумора,недоспиване,100% от запушено място....по принцип свръхемоциолността ми е присъща и това много ми влияе.Та по препоръка отидох на невролог и тя описвайки и болките и т.н. потвърди,че е мигрена...аз също доста четох и голяма част от симптомите са ми присъщи,но не изцяло ....например боли ме половината глава,толкова е силна болката,че не мога да правя нищо,лошо ми е,но не повръщам-гади ми се...но особеното е,което пък ме кара да се съмнявам дали е точно мигрена или е възможно да бъде нещо друго е,че много ме боли и врата,както ми е гръбнака най-отгоре тръгва болката по врата само от едната страна дори масажирайки го усещам как нещо "прескача" като някаква костица,дори понякога имам чувство,че и спейки в неудобна поза имам смущения...и така болката преминава нагоре по цялата половина на главата ми (съжалявам са простоватото обяснение).
И така та при прегледа с невролога тя ми даде да изпробвам Ризотриптан при пристъп (изпих 2 хапчета през 2ч) ,но не бе чак толкова добър ефекта им...при следващия пристъп вече започнах да пия другите,които ми бе предписала- Топиракс-от които не се чувствам много добре-подтисната съм,изтръпвам и съм много сънлива...но най-важното е че не виждам резултат след 2 седмици прием имах пак това силно ужасяващо главоболие почти 2 дни и лошото е че не можех да пия нищичко друго,попринцип единственото което може да ми облекчи болката при пристъп и то изпивайки го, когато е най-силната болка,защото в противен случай ако е в начален стадий утихва,но се възстановява после пак, е аулинът. И така не знам какво да правя дали да продължа с тези хапчета,дали е възможно да е нещо друго? Как мислите Вие? Благодаря предварително!
nadia_stef

Мнениеот Dr Ilian Savov » 14 Май 2014, 19:46

nadia_stef написа:Здравейте! На 24г съм и от както се помня от дете имам главоболие...но последните г много се засили, имаше период, в който много ме болеше едното око от там главата, но след многократните очни прегледи при различни специалисти-капки и т.н. офталмологът ми каза,че тази болка,която й описвам е невъзможно да бъде предизвикана от окото,а и звучи като мигренозна такава и ми препоръча консултация с невролог. Последната година под силен стрес (поне така си го обяснявам от части) започнах да имам невероятно силни болки, които се предизвикваха от различни неща - често от преумора,недоспиване,100% от запушено място....по принцип свръхемоциолността ми е присъща и това много ми влияе.Та по препоръка отидох на невролог и тя описвайки и болките и т.н. потвърди,че е мигрена...аз също доста четох и голяма част от симптомите са ми присъщи,но не изцяло ....например боли ме половината глава,толкова е силна болката,че не мога да правя нищо,лошо ми е,но не повръщам-гади ми се...но особеното е,което пък ме кара да се съмнявам дали е точно мигрена или е възможно да бъде нещо друго е,че много ме боли и врата,както ми е гръбнака най-отгоре тръгва болката по врата само от едната страна дори масажирайки го усещам как нещо "прескача" като някаква костица,дори понякога имам чувство,че и спейки в неудобна поза имам смущения...и така болката преминава нагоре по цялата половина на главата ми (съжалявам са простоватото обяснение).
И така та при прегледа с невролога тя ми даде да изпробвам Ризотриптан при пристъп (изпих 2 хапчета през 2ч) ,но не бе чак толкова добър ефекта им...при следващия пристъп вече започнах да пия другите,които ми бе предписала- Топиракс-от които не се чувствам много добре-подтисната съм,изтръпвам и съм много сънлива...но най-важното е че не виждам резултат след 2 седмици прием имах пак това силно ужасяващо главоболие почти 2 дни и лошото е че не можех да пия нищичко друго,попринцип единственото което може да ми облекчи болката при пристъп и то изпивайки го, когато е най-силната болка,защото в противен случай ако е в начален стадий утихва,но се възстановява после пак, е аулинът. И така не знам какво да правя дали да продължа с тези хапчета,дали е възможно да е нещо друго? Как мислите Вие? Благодаря предварително!

Здравейте !

Важно е винаги да с върви от диагноза към лечение ! Вашите заключения трябва да се направят от специалист невролог ! Вие съобщихте ли на лекуващия Ви невролог за схващането във врата ? Възможно е да са два независими проблема или да има причинно - следствена връзка ! Това което професионално мога да Ви посъветвам е да вземете и второ мнение ! Уместно е пълен неврологичен преглед и провеждане на необходими изследвания след преценка !
В случай на желание от Ваша страна, можете да се свържете с мен на посочения телефон за записване на час за преглед !

Успех !

д-р Савов
Dr Ilian Savov

Мнениеот pin4etoo » 16 Май 2014, 22:02

Здравейте! Аз съм жена на 35 години. Страдам от световъртеж от много години. Минимум от 5.През 2012г. не издържах и се обърнах към отоневролог , който чрез изследвания установи някакви нарушения на вестибуларния апарат.Започнахме лечение с бетасерк и деанксит - 1 месец. Имаше краткотрайно подобрение и пак се появи. Сменихме бетасерка с кавинктон-1месец. Нямаше подобрение , а и от него ми прескачаше сърцето. Сменихме го с ноотропил-2месеца. Пак без особен успех. Влязох в болница, за да ми направи по специфични изследвания скенер, доплерово изседване и предизвикани потенциали. Всичко беше наред. Постави диагноза позиционно вертиго. Лекаря ми каза ,че всичко е на психична основа - възможно ли е? След изписване от болница ми каза да продължа да пия ноотропил и деанксит. Пих го още месец и половина и световъртежа поотшумя. Но за съжаление след 2,3 месеца пак се появи. Какво да правя? Моля посъветвайте ме? Благодаря Ви предварително.
pin4etoo

Нарушено равновесие и затруднено ходене

Мнениеот M.Ivanova » 19 Май 2014, 12:11

Добър ден,

На 61 години съм, изкарах инсулт в края на декември 2013-та.
Кръвоизлив в зоната на тила причини нарушение на равновесието и на вървенето.
В момента няма следи от кръвоизлива в главата, но имам много сериозни затруднения на движението - световъртеж, слабост и треперене на краката и силни болки в слабините при вървене,чувствам се много отпаднала, изгубих апетит и постоянно плача ( дори и без основателна причина ) .
По време на хоспитализацията след инсулта ми беше поставена също и диагноза: диабет.

Всички ми казват, че трябва да се раздживам сама и да търпя болките, но с времето болките в слабините се усилват,не успявам да контролирам краката си (влача ги ) и когато се опитвам да вървя залитам напред .
Личия ми лекар отказва да ми даде направлени за хоспитализация , за да отида на рехабилитация.
Рехабилитацията би ли могла да ми помогне или причините трябва да се търсят другаде?
На какво биха могли да се дължат такъв вид болки и затруднения при вървене?
Благодаря Ви предварително за вашия отговор
M.Ivanova

Мнениеот Dr Ilian Savov » 28 Май 2014, 13:31

pin4etoo написа:Здравейте! Аз съм жена на 35 години. Страдам от световъртеж от много години. Минимум от 5.През 2012г. не издържах и се обърнах към отоневролог , който чрез изследвания установи някакви нарушения на вестибуларния апарат.Започнахме лечение с бетасерк и деанксит - 1 месец. Имаше краткотрайно подобрение и пак се появи. Сменихме бетасерка с кавинктон-1месец. Нямаше подобрение , а и от него ми прескачаше сърцето. Сменихме го с ноотропил-2месеца. Пак без особен успех. Влязох в болница, за да ми направи по специфични изследвания скенер, доплерово изседване и предизвикани потенциали. Всичко беше наред. Постави диагноза позиционно вертиго. Лекаря ми каза ,че всичко е на психична основа - възможно ли е? След изписване от болница ми каза да продължа да пия ноотропил и деанксит. Пих го още месец и половина и световъртежа поотшумя. Но за съжаление след 2,3 месеца пак се появи. Какво да правя? Моля посъветвайте ме? Благодаря Ви предварително.

Здравейте ! Да, възможна е комбинана причина за световъртежа. Уместно е да се запозная с резултатите от изследванията и тогава мога да Ви дам професионален отговор ! При желание от Ваша страна можете да се свържете с мен на посочения тук телефон за записване на час за консултация !

Поздрави

д-р Савов
Dr Ilian Savov

ПредишнаСледваща

Назад към Архив