от nadia_stef » 10 Май 2014, 15:07
Здравейте! На 24г съм и от както се помня от дете имам главоболие...но последните г много се засили, имаше период, в който много ме болеше едното око от там главата, но след многократните очни прегледи при различни специалисти-капки и т.н. офталмологът ми каза,че тази болка,която й описвам е невъзможно да бъде предизвикана от окото,а и звучи като мигренозна такава и ми препоръча консултация с невролог. Последната година под силен стрес (поне така си го обяснявам от части) започнах да имам невероятно силни болки, които се предизвикваха от различни неща - често от преумора,недоспиване,100% от запушено място....по принцип свръхемоциолността ми е присъща и това много ми влияе.Та по препоръка отидох на невролог и тя описвайки и болките и т.н. потвърди,че е мигрена...аз също доста четох и голяма част от симптомите са ми присъщи,но не изцяло ....например боли ме половината глава,толкова е силна болката,че не мога да правя нищо,лошо ми е,но не повръщам-гади ми се...но особеното е,което пък ме кара да се съмнявам дали е точно мигрена или е възможно да бъде нещо друго е,че много ме боли и врата,както ми е гръбнака най-отгоре тръгва болката по врата само от едната страна дори масажирайки го усещам как нещо "прескача" като някаква костица,дори понякога имам чувство,че и спейки в неудобна поза имам смущения...и така болката преминава нагоре по цялата половина на главата ми (съжалявам са простоватото обяснение).
И така та при прегледа с невролога тя ми даде да изпробвам Ризотриптан при пристъп (изпих 2 хапчета през 2ч) ,но не бе чак толкова добър ефекта им...при следващия пристъп вече започнах да пия другите,които ми бе предписала- Топиракс-от които не се чувствам много добре-подтисната съм,изтръпвам и съм много сънлива...но най-важното е че не виждам резултат след 2 седмици прием имах пак това силно ужасяващо главоболие почти 2 дни и лошото е че не можех да пия нищичко друго,попринцип единственото което може да ми облекчи болката при пристъп и то изпивайки го, когато е най-силната болка,защото в противен случай ако е в начален стадий утихва,но се възстановява после пак, е аулинът. И така не знам какво да правя дали да продължа с тези хапчета,дали е възможно да е нещо друго? Как мислите Вие? Благодаря предварително!