M.Ivanova написа:Добър ден,
На 61 години съм, изкарах инсулт в края на декември 2013-та.
Кръвоизлив в зоната на тила причини нарушение на равновесието и на вървенето.
В момента няма следи от кръвоизлива в главата, но имам много сериозни затруднения на движението - световъртеж, слабост и треперене на краката и силни болки в слабините при вървене,чувствам се много отпаднала, изгубих апетит и постоянно плача ( дори и без основателна причина ) .
По време на хоспитализацията след инсулта ми беше поставена също и диагноза: диабет.
Всички ми казват, че трябва да се раздживам сама и да търпя болките, но с времето болките в слабините се усилват,не успявам да контролирам краката си (влача ги ) и когато се опитвам да вървя залитам напред .
Личия ми лекар отказва да ми даде направлени за хоспитализация , за да отида на рехабилитация.
Рехабилитацията би ли могла да ми помогне или причините трябва да се търсят другаде?
На какво биха могли да се дължат такъв вид болки и затруднения при вървене?
Благодаря Ви предварително за вашия отговор
Здравейте !
Рехабилитацията е от ПЪРВОСТЕПЕННО значение след преживян мозъчен инсулт. Възможно е болките да се дължат на увреждане на периферните нерви на краката - д. нар. болезнена диабетна полиневропатия. Уместно е уточняване на това състояние. !
Съветвам Ви да проведете физиотерапия и кинезитерапия в санаториални условия.
В качеството си на невролог и при желание от Ваша страна - можете да се свържете с мен на посочения тук телефон за записване на час за консултация !
Поздрави !
д-р Савов