Стари, неактуални, заключени теми.
10 Юни 2014, 19:16
bobi41 написа:Здравей те д-р Савов.Пиша ви отново.Дисковата херния при мен стана двойна.L4-L5 частично вкалцен по периферията левостранен латерален дисков пролапс,обтуриращ левия интервертебрален отвор.L5-S1 частично вкалцен по периферияталевостранен латерален дисков пролапс,обтуриращ левия интервертебрален отвор.Опитах и балнолечение но не помага нищо.вече съм се насочил към операция.
Здравейте !
Преди операция е необходимо пълно изчерпване на консервативното (медикаментозно) лечение. Едва след това е необходима операция.
Успех !
д-р Савов
14 Юни 2014, 18:23
здр Докторе имам въпрос
боли ме от две седмици кръста от дясната страна(на 10тина см от края на гръбначния ми стълб в дясно ) като правих коремни преси.Може да е таза там незная дали се изразявам правилно. не е много силна болка като се поразкърша наляво на дясно минава. като стоя седнал в кола продължително време и я усещам като се изправя и позагрея ми минава. отшумява и все по малко я усещам по един път на ден дори и има дни в които нямам никаква болка. Не смея да правя коремни преси повече. Ако вдигам нещо по тежко свързано с навеждане или клякам усещам в началото болка лека и минава като се загрее мястото. Дали имам дискова херния според вас. И трябва ли да прекратя всякакви движения докато ми мине.
19 Юни 2014, 09:55
asd123 написа:здр Докторе имам въпрос
боли ме от две седмици кръста от дясната страна(на 10тина см от края на гръбначния ми стълб в дясно ) като правих коремни преси.Може да е таза там незная дали се изразявам правилно. не е много силна болка като се поразкърша наляво на дясно минава. като стоя седнал в кола продължително време и я усещам като се изправя и позагрея ми минава. отшумява и все по малко я усещам по един път на ден дори и има дни в които нямам никаква болка. Не смея да правя коремни преси повече. Ако вдигам нещо по тежко свързано с навеждане или клякам усещам в началото болка лека и минава като се загрее мястото. Дали имам дискова херния според вас. И трябва ли да прекратя всякакви движения докато ми мине.
Здравейте !
Фактът, че би боли при физическо натоварване и движения навежда на мисълта че е засегнат нерв. Разбира се, съветвам Ви да се консултирате със специалист невролог и след преглед ще бъдат предприети изследвания и лечение. До тогава Ви съветвам да избягвате физическо натоварване !
Успех !
д-р Савов
19 Юни 2014, 16:01
ЗДРАВЕЙТЕ.КАЗВАМ СЕ КЕЙТИ НА 40Г. ПРЕДИ ДВА МЕСЕЦА ПАДНАХ И ПОЛУЧИХ МН.СИЛНИ БОЛКИ В ГЪРБА .НАПРАВИХ СИ СКЕНЕР И ОТИДОХ НА НЕВРОЛОГ ПОСТАВИХА МИ ДИАГНОЗА:
КТ НА ЛУМБАЛНИ ПРЕШЛЕНИ
L3-L4 – б.о.
L4-L5 – МАЛКА ПАРАМЕДИАННА ДИСКОВА ХЕРНИЯ ВЛЯВО. НАМИРА СЕ ПРЕД ЛЯВОТО КОРЕНЧЕ ЗА СЛЕДВАЩОТО НИВО И ГО ПРИТИСКА.
L5-S1 – ПРОТРУЗИЯ НА ДИСКА НА ЛЯВО,БЕЗ КОМПРЕСИЯ НА КОРЕНЧЕТАТА.
НАЗНАЧИХА МИ ЛЕЧЕНИЕ С :
НЕУРОНТИН КАПС.300мг.
МИЛГАММА ПРОТЕКТ 300мг.
АЛГАСАН ГЕЛ
ФЛАМЕКСИН 20мг.
МИДОКАЛМ 150мг.
РЕЗУЛТАТ СЛЕД 2 СЕДМИЦИ: ОТНОВО СЪМ С БОЛКИ В ЛЕВИЯ КРАК ( НЕРВ).
ИСКАМ ДА СЕ КОНСУЛТИРАМ СЪС СПЕЦИАЛИСТ ОТНОСНО ТОВА, ЧЕ СЛЕД КАТО ИЗЧЕТОХ ХИЛЯДИ СТРАНИЦИ В ИНТЕРНЕТ ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА Д.Х. ИСКАМ ДА ПРОВЕДА ЛЕЧЕНИЕ С ЛАЗЕР И КОЛАГЕН. БИХТЕ ЛИ ДАЛИ МАЛКО ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗАТОВА ДАЛИ Е УДАЧНО ТОВА МОЕ РЕШЕНИЕ ЗАЩОТО НЯМА ПОЧТИ НИКАКВИ ОТЗИВИ И РЕЦЕНЗИИ НА ХОРА ПРЕМИНАЛИ ТАЗИ ТЕРАПИЯ.ЩЕ ВИ БЪДА МНОГО БЛАГОДАРНА АКО ВОБЩЕ МИ ПРЕПОРЪЧАТЕ НЕЩО ЕФИКАСНО.
23 Юни 2014, 23:18
Здравейте, искам да Ви попитам къде се прави снимка на врата, за да се разбере дали има ошипяване? Моят невролог ме тъпче с най-различни лекарства, само ми направи ЕЕГ, всичко беше наред и си предписва лекарства без други изследвания. Оплакванията са ми замайване, гадене, напрежение в ушите, а понякога и пищене в едното ухо, чувствам се и доста отпаднала и често имам сърцебиене(правила съм си кардиограма и е добре) Доста често имам и потрепване из тялото на различни места и остра болка в главата(за кратко) на различни области на главата. Тези оплаквания са ми от януари месец-нямам никакво психическо или физическо претоварване, спя достатъчно, не пуша от януари месец, не пия кафе също от тогава. Пила съм Бетасерк(без промяна в състоянието),в момента пия Стрезам(по-добре се чувствам с него, но не нацяло, а го пия 2 месеца вече), Милгама ми изписаха, но след второто хапче ми се гадеше много и я спрях. Моля Ви за съвет какви изследвания трябва да си направя. Правила съм си изследвания на щитовидната жлеза(TSH)-в норма е. Имам нисък хемоглобин по принцип(между 107 и 111). Благодаря предварително!
25 Юни 2014, 18:58
goldvials написа:ЗДРАВЕЙТЕ.КАЗВАМ СЕ КЕЙТИ НА 40Г. ПРЕДИ ДВА МЕСЕЦА ПАДНАХ И ПОЛУЧИХ МН.СИЛНИ БОЛКИ В ГЪРБА .НАПРАВИХ СИ СКЕНЕР И ОТИДОХ НА НЕВРОЛОГ ПОСТАВИХА МИ ДИАГНОЗА:
КТ НА ЛУМБАЛНИ ПРЕШЛЕНИ
L3-L4 – б.о.
L4-L5 – МАЛКА ПАРАМЕДИАННА ДИСКОВА ХЕРНИЯ ВЛЯВО. НАМИРА СЕ ПРЕД ЛЯВОТО КОРЕНЧЕ ЗА СЛЕДВАЩОТО НИВО И ГО ПРИТИСКА.
L5-S1 – ПРОТРУЗИЯ НА ДИСКА НА ЛЯВО,БЕЗ КОМПРЕСИЯ НА КОРЕНЧЕТАТА.
НАЗНАЧИХА МИ ЛЕЧЕНИЕ С :
НЕУРОНТИН КАПС.300мг.
МИЛГАММА ПРОТЕКТ 300мг.
АЛГАСАН ГЕЛ
ФЛАМЕКСИН 20мг.
МИДОКАЛМ 150мг.
РЕЗУЛТАТ СЛЕД 2 СЕДМИЦИ: ОТНОВО СЪМ С БОЛКИ В ЛЕВИЯ КРАК ( НЕРВ).
ИСКАМ ДА СЕ КОНСУЛТИРАМ СЪС СПЕЦИАЛИСТ ОТНОСНО ТОВА, ЧЕ СЛЕД КАТО ИЗЧЕТОХ ХИЛЯДИ СТРАНИЦИ В ИНТЕРНЕТ ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА Д.Х. ИСКАМ ДА ПРОВЕДА ЛЕЧЕНИЕ С ЛАЗЕР И КОЛАГЕН. БИХТЕ ЛИ ДАЛИ МАЛКО ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ЗАТОВА ДАЛИ Е УДАЧНО ТОВА МОЕ РЕШЕНИЕ ЗАЩОТО НЯМА ПОЧТИ НИКАКВИ ОТЗИВИ И РЕЦЕНЗИИ НА ХОРА ПРЕМИНАЛИ ТАЗИ ТЕРАПИЯ.ЩЕ ВИ БЪДА МНОГО БЛАГОДАРНА АКО ВОБЩЕ МИ ПРЕПОРЪЧАТЕ НЕЩО ЕФИКАСНО.
Здравейте !
Преди да се пристъпи към тези методи на лечение е удачно да бъдат изчерпани всички медикаментозни (включително и инжекционни) методи на лечение. Сами разбирате, че без да съм Ви прегледал не мога да дам професионално мнение, също така и на дозовия режим на приема на предписаните Ви медикаменти. По отношение на колагена съм скептичен при лечение на такова състояние. За лазерна терапия - да мисля, че може да се обсъжда - но се опасявам , че в България няма достатъчно опит с използването на лазер при тези състояния. Съветвам Ви да изчерпите всички методи на лечение, вкл. и физиотерапия - и вземете второ мнение от специалист ! При желание от Ваша страна, можете да се свържете с мен на посочения телефон за записване на час за консултация, след 14 юли, тъй като до тази дата няма да съм в България !
Успех !
д-р Савов
25 Юни 2014, 19:03
megity_01 написа:Здравейте, искам да Ви попитам къде се прави снимка на врата, за да се разбере дали има ошипяване? Моят невролог ме тъпче с най-различни лекарства, само ми направи ЕЕГ, всичко беше наред и си предписва лекарства без други изследвания. Оплакванията са ми замайване, гадене, напрежение в ушите, а понякога и пищене в едното ухо, чувствам се и доста отпаднала и често имам сърцебиене(правила съм си кардиограма и е добре) Доста често имам и потрепване из тялото на различни места и остра болка в главата(за кратко) на различни области на главата. Тези оплаквания са ми от януари месец-нямам никакво психическо или физическо претоварване, спя достатъчно, не пуша от януари месец, не пия кафе също от тогава. Пила съм Бетасерк(без промяна в състоянието),в момента пия Стрезам(по-добре се чувствам с него, но не нацяло, а го пия 2 месеца вече), Милгама ми изписаха, но след второто хапче ми се гадеше много и я спрях. Моля Ви за съвет какви изследвания трябва да си направя. Правила съм си изследвания на щитовидната жлеза(TSH)-в норма е. Имам нисък хемоглобин по принцип(между 107 и 111). Благодаря предварително!
Здравейте !
Рентгенография можете да направите във всяка една рентгенологична лаборатория ! По отношение на цялостното Ви състояние, въпреки проведеното лечение (без изследвания!), Ви съветвам да потърсите второ мнение от специалист - невролог или отоневролог. В качеството си на такъв и при желание от Ваша страна, можете да се свържете с мен на посочения тук телефон за записване на час за консултация, след 14.07, тъй като до тази дата няма да съм в България !
Успех !
д-р Савов
26 Юни 2014, 08:16
Нужен ми е съвет ! От две години имам проблем с левия крак - когато стоя продължително време прав на едно място ми изтръпва бедрото от външната страна.Ходих на невролог,каза че е от кръста и ми назначи нагревки.След като и те не помогнаха ми изписа лекарство"Габа Неврал". Пия го вече около 20 дни,но нямам подобрение,кракът ми отново изтръпва.Интересното е,че когато кракът ми е повдигнат нямам този проблем.
02 Юли 2014, 19:33
lost70 написа:Нужен ми е съвет ! От две години имам проблем с левия крак - когато стоя продължително време прав на едно място ми изтръпва бедрото от външната страна.Ходих на невролог,каза че е от кръста и ми назначи нагревки.След като и те не помогнаха ми изписа лекарство"Габа Неврал". Пия го вече около 20 дни,но нямам подобрение,кракът ми отново изтръпва.Интересното е,че когато кракът ми е повдигнат нямам този проблем.
Здравейте !
Уместно е да бъде уточнена диагнозата Ви - дали е засягане на нервно коренче и/или периферен нерв или се касае за съдов (венозен) проблем на крайника. Уместно е да се проведе Електромиография (ЕМГ) и консултация със съдов хирург. Габапентин - е специфичен медикамент, който е уместно да бъде приеман в подходяща доза и правилно поставена диагноза !
При желание от Ваша страна, можете да се свържете с мен на посочения тук телефон, за записване час за консултация след 14.07.14г, поради факта, че до тази дата ще съм извън България !
Успех !
д-р Савов
02 Юли 2014, 22:38
Здравейте, преди 3 месеца получих болка в дясната предмишница по време на загрявка за тренировка за ръце. Болката започна от сгъвката на ръката между предмишницата и бицепса като веднага спряха тренировката и сложих студено на мястото.
Веднага загубих около 70% от силата си и дори не можех а си отключа вратата.
Прибрах се и като се къпех си натоплих ръката и болката малко намаля.
Мислех си, че имам усукано сухожилие и че ще мине за няколко дена, но не мина, а си продължи.
След около седмица болката отслабна и силата ми се върна на 50%, почнах всяка вечер да си правя мазило от 1 лъжица свинска мас , 1 чаена лъжица сода бикарбонат и 7-8 капки йодна тинктура, като си мажех болното място и до увивах.
Правих го около 2 седмици, като заедно с това пих Ruta Graveolens 5CH около месец.
Болката намаля и си върнах около 2/3 от силата в дясната ръка, особено добре ми действаше напарването на болното място, като се къпя, но това помагаше само за вечерта, а сутринта пак болеше без значение дали се натоварвам или не.
Пробвах с всякакви мазила от аптеката и нито едно не намали болката, докато едно момче от нашия клас не ми донесе някакво домашно мазило от кестени.
След като намажа болното място, започва да гори адски много и болката се притъпява сякаш. Правих го около месец като пиех и аминокиселини и витамини за по-добър ефект.
Преди няколко седмица започнах да си тренирам пак, но с по-леки тежести, а преди 3 дни ме заболя леко и лявата ръка по същия начин и на същото място.
Самото място, от където произлиза болката, на допир го усещам стегнато и болезнено, на моменти дори като съм в пълен покой и гледам телевизор сякаш преминава ток по ръката ми от средата на мишницата, чак до китката и губя сила. Сега ме болят и двете ръце и дори трудно заспивам, за упражнения не може и дума да става даже като се бръсна ме боли, дори като спя го усещам.
Натурално си имам доста силни за размера си ръце, но тази болка ме съсипа.
Четох доста и мисля, че ще излезе радикулит или плексит, раменете не ме болят, само двете ръце и вече става непоносимо.
Мисля да си взема hypericum perforatum, но не съм убеден, че само то ще ме оправи.
Искам съвет, за да знам какво да правя, лято е, а аз не мога да работя дори лека работа.
Моля ви, помогнете ми да се избавя от това заболяване, че повече не мога да го понасям, а не искам кортикостероидни инжекции.