Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене
Правила на форума
Добави отговор

Ядките - полезни или не?!

24 Фев 2013, 01:09

Мислите ли,че всякакъв вид ядки са полезни за нашият организъм? Бихте ли ме посъветвали употребата на кои е желателна? :roll:

Re: Ядките - полезни или не?!

24 Фев 2013, 14:16

Ако нямаш някакво хронично заболяване, мисля, че всички са полезни, но...в суров вид.
За слънчогледовите семки знам, че печени са даже вредни, заради свойството на мазнината от тях да става токсична при нагряване.Имат и друг недостатък-при честа консумация увеличават нивото на холестерола в кръвта.

25 Фев 2013, 21:29

Полезни са, и то много. Единствено фъстъците правят изключение (поне така съм чела), а и съм забелязала, че не ми се отразяват добре. Заболява ме корема от тях, абе направо се подувам. С всички останали ядки се спогаждам перфектно. Желателно е да се консумират в суров вид. Любими са ми орехите, бадемите и отскоро тиквените семки. Орехите са богати на омега 3, витамини, минерали. Понижават "лошия" и повишават нивото на "добрия" холестерол. Същото може да се каже и за бадемите, които пък имат много нисък гликемичен индекс и създават усещане за ситост за по-дълго време.

27 Фев 2013, 14:41

Орехите са много полезни Хубаво е да се консумират по често Другите ядки също :) :) :)

27 Фев 2013, 17:30

Всички ядки са много полезни...особено сурови. Забравих да изключа бирени фъстъци и ядки, приготвени с подобни мазнотии

28 Фев 2013, 11:56

Ядките съдържат ненаситени мастни киселини и са полезни много, но в суров вид. С количеството на орехите трябва да се внимава, защото съдържат йод. Пържените фъстъци- са тежки и вредни.

28 Фев 2013, 14:52

Тиквеното семе е полезно да се яде сурово при цистит и проблеми с простата. За бадемите знам, че е полезно да се консумират печените.

28 Фев 2013, 15:41

Тиквеното семе е полезно да се яде сурово при цистит и проблеми с простата.

Обожавам тиквено семе...От ядките не обичам единствено кашу...не ми понася.

05 Мар 2013, 22:29

Полезни са, да. Чувствам се много добре, когато си похапвам орехи и бадеми! За паметта са много полезни! :P

15 Апр 2013, 10:47

Освен, че са вкусни са и много полезни. Ядките съдържат фибри и протеини, които засищат и предотвратяват пристъпите на глад.
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3