Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.
Правила на форума
Добави отговор

Цигарите - как да ги спрем, без да напълнеем?

05 Мар 2013, 11:36

Stop-smoking.jpg
Stop-smoking.jpg (5.74 KiB) Прегледано 3757 пъти
Наближаващата пролет ни вдъхва желание да сме енергични и да се погрижим за добрия си тонус. Зараждат се идеи за по – активен спорт, пречистващи диети и ограничаване на пороците. Какъв по – подходящ сезон да откажем цигарите от пролетта – сезонът за разходки и свежи салати...? Ще кажете, че се страхувате да не напълнеете. Това е първото извинение, с което пушачите оправдават липсата на воля да се откажат от вредния навик. Е аз наистина съм загрижен за здравето и добрият си тонус, а и вече усещам ефектите от цигарите, затова съм наясно, че трябва да се откажа от тях. Това е и първата стъпка от процеса по спиране на лошия навик, която трябва да направим.
Другото, което трябва да знаем е, че никотинът наистина помага за изгаряне на калории, но говорим за много малка част от дневната дажба. Някой изследвания са показали, че никотинът помага за изгарянето на около 200 калории на ден. Това се равнява на по – малко от половин пакет чипс, от които лесно можем да се лишим и то в сезона на свежите зелени салати. Вероятно, в началото ще бъдем силно изкушени от вкусотии. Затова е добре да се запасим със зеленчуци, плодове, ядки, дъвки без захар – нискокалорични храни, които да са ни „под ръка”. След като се откажем от пушенето, организмът ни ще изиска да компенсираме липсата на никотин. В началото можем да използваме неговите заместители, като електронни цигари или никотинова дъвка. Това ще задоволи нуждата от никотин и също ще намали глада. Според мен най – важният помощник в тежката задача обаче е активният спорт. Дори и дългите разходки сред природата ще се окажат незаменим приятел. :P
Последният съвет, които ще си позволя да дам на себе си и вас е да помним целта си, защото да откажем цигарите е най-хубавото нещо, което може да направим за себе си през този сезон! Аз смятам да опитам. А вие?

Re: Цигарите - как да ги спрем, без да напълнеем?

05 Мар 2013, 20:19

Цигарите-най-големият ми враг. :(
Мразя ги, осъзнавам вредата от тях, не харесвам дори миризмата им, но...обичам да пуша!
Не знам дали е заради никотиновия глад, или просто самия навик, но досега не успях да ги откажа трайно.
Не ме притеснява качването на килограми-мисля, че умерена диетка и повече движение ще са достатъчни.
Просто, аз явно не мога да се настроя психически, за борба с този отвратителен навик.
Желая успех на всички, които имат волята и смелостта да кажат НЕ.
Аз се нареждам на опашката, с надеждата, да ми дойде скоро умът в главата....

06 Мар 2013, 22:30

Просто - няма как!!! Не спирайте цигарите, това е толкова вредно. пушете, но по малко. Спрете ли ги - напълнявате, зъбите ви заминават....

06 Мар 2013, 22:30

Просто - няма как!!! Не спирайте цигарите, това е толкова вредно. пушете, но по малко. Спрете ли ги - напълнявате, зъбите ви заминават....

07 Мар 2013, 11:16

Аз съм от групата на пушачите, за съжаление. Спирала съм ги няколко пъти, за по половин година и после наново. Никога не съм напълнявала, а дори напротив - след спиране на цигарите съм сваляла -3 кг. Важното е да се настроиш психически, да имаш силна воля и да замениш една изкуствено създадена потребност с някакъв друг навик, не толкова вреден.

07 Мар 2013, 16:59

Пума написа: Спрете ли ги - напълнявате, зъбите ви заминават....

Какво имаш предвид за зъбите?
Нали точно никотинът уврежда емайла-би трябвало не от спирането на цигарите да "заминават" зъбите, а от пушенето.
Иначе да се пуши по-малко си е чудна идейка, опитвала съм-за съжаление с краткотраен резултат.
Издържам няколко дни на по 2-3 цигари, а после с нова сила-стандартната доза :oops:

08 Мар 2013, 11:31

Спрете ли ги - напълнявате, зъбите ви заминават....

И аз не откривам логиката в тези думи :?: Знам, че ако спрем цигарите изведнъж си е стрес за организма и затова се препоръчва постепенното отказване. Но това със зъбите не ми звучи логично...

28 Мар 2013, 14:12

Ако спрем да пушим:!
за пет дни никотина от тялотосе изчиства
за 1 седмица вкусовите качества се подобряват
за 12 седмици риска от сърдечни заболявания намалява
за 3 месеца функцията на дробовете се повишава
за 1 година спестяваш над 1200лева
и още:
-ще се радваш на здрави и бели зъби
-ще запазиш младостта си по-дълго време , накратко ..... ПРОСТО СПРИ ДА ПУШИШ !!!

03 Юни 2013, 12:39

Именно страхът от напълняване възпира много хора от отказване от вредния навик. :( Знае се, че никотинът има потискащо апетита действие. При спиране на цигарите, чувството за вкус се подобрява, което ни изкушава да хапваме по-често. :evil:

04 Юни 2013, 11:38

Забелязали ли сте, че цигарите правят махмурлука още по-тежък? Ако ви се иска да спрете цигарите и сте заклети купонджии, ето още една причина да го направите. :P
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2