Подходящи рецепти, споделен опит и съвети, начин на живот
02 Ное 2016, 10:18
Всеки да си яде каквото му е хубаво и полезно. Но според мен трябва да си информиран и да се запознаеш с предимствата и недостатъците на режима, който избереш. Защото да ядеш месо си има предимства и недостатъци, както и да не ядеш месо. Няма нещо, което да е на 100% предимство, както се опитват да ни убеждават.
02 Ное 2016, 12:38
Всеки вярва в своите убеждения и това е, всеки мисли и е сигурен, че прави добро за себе си. Но мисля, че предимството при вегетарианците е, че те вече са с една крачка пред останалите по отношението им към храненето им. За тях е важно каква храна приемат, какво ядат, какво слагат в тялото си, докато при месоядните не е точно така, те се хранят с всичко, което им е вкусно, без да мислят за здравословното и да търсят някакви алтернативи. Толкова са свикнали с месоядния си начин на живот, че не сядат на масата без месо, салам, сирене, колбас, кюфте или каквато и да е вариация на нещо животинско, а се знае, че по принцип такъв тип хранене не е много полезно за здравето.
30 Дек 2016, 12:45
Monika_Spasova написа:Всеки вярва в своите убеждения и това е, всеки мисли и е сигурен, че прави добро за себе си. Но мисля, че предимството при вегетарианците е, че те вече са с една крачка пред останалите по отношението им към храненето им. За тях е важно каква храна приемат, какво ядат, какво слагат в тялото си, докато при месоядните не е точно така, те се хранят с всичко, което им е вкусно, без да мислят за здравословното и да търсят някакви алтернативи. Толкова са свикнали с месоядния си начин на живот, че не сядат на масата без месо, салам, сирене, колбас, кюфте или каквато и да е вариация на нещо животинско, а се знае, че по принцип такъв тип хранене не е много полезно за здравето.
Съгласна съм, а и определено вегетарианската диета е много полезна за организма, нмого често прекалявамае с месото и млечните продукти, но не го съзнаваме, това не е лошо, един вид, но ако ядеш само растителна храна, автоматически си лош///
03 Яну 2017, 15:24
Автоматично се лишаваш от много полезни неща, като саламите, преработените меса, пакетираните боклуци, набуханото с хормони пилешко, изобщо - липси много!
05 Яну 2017, 15:35
И се блъскаш с генномодифицирани соя, бадеми, фъстъци и всякакви такива. Танту за кукуригу

.
04 Фев 2017, 10:04
ivoblinc написа:И се блъскаш с генномодифицирани соя, бадеми, фъстъци и всякакви такива. Танту за кукуригу

.
Тва са пълни глупости, които казваш, нали го осъзнаваш? :) Сякаш сега се блъскаш мнооого по-малко, моля ти се, не приказвай глупости :)
04 Фев 2017, 10:23
ivoblinc написа:И се блъскаш с генномодифицирани соя, бадеми, фъстъци и всякакви такива. Танту за кукуригу

.
Затова, ти като по-умен ядеш месо, от животно, храненето с по-лошо от изброенето от теб, третирано с антибиотици и си много танту и много кукуригу.
04 Фев 2017, 12:22
rabotnata pchela написа:Затова, ти като по-умен ядеш месо, от животно, храненето с по-лошо от изброенето от теб, третирано с антибиотици и си много танту и много кукуригу.
Около мен вече има доста вегетарианци, а и аз май съвсем скоро ще се присъединя към тях (все още хапвам по малко месо, когато не се пости).
Истината е, че тези хора са много по-здрави, с по-добър имунитет и с по-добър външен вид от месоядните и особено от тези, които консумират много месо, част от което преработени боклуци. Държа да спомена, че приятелите ми вегетарианци са активно спортуващи - най-изразителният пример е треньор по айкидо, който често има две тренировки дневно, а основната му работа е друга и е свързана с доста разход на физическа енергия.
Лично за себе си мога да кажа, че откакто ям месо само веднъж седмично (и то чисто пуешко или пилешко) съм в много по-добра здравословна форма от преди 20 години, когато не сядах на масата без мръвки.
За недостатъци на вегетарианството наистина не се сещам :), ако не броим частните случаи, при които конкретният човек просто не знае как да си структурира храненията. В това отношение той не се различава от месоядния, нагъващ филия със салам и кашкавал.
05 Фев 2017, 09:52
Според някои привърженици на здравословното хранене, но не в познатия ни вид, те се осланят на кръвната група и възможността на всеки човек, воден от кръвната си група, да обработва храната. Например 0-ва кръвна група успяват успешно да преработят месото, докато тези, които са А или АВ (не помня вече), изобщо организмът им не може да се справи с преработването на месото. Като цяло, за малко хора е ОК и един вид, препоръчително да ядат месо толкова много, а ние направо се оливаме. На всеки му е кеф да седне и да си опъне едни трапези като за Коледа, ама не си правим голяма услуга. Имам възможност да ям хамон всеки ден и да набивам вратни пържоли по 5 пъти дневно, но често менюто ми е вегетарианско, защото така трябва.
06 Фев 2017, 13:04
Аз много обичам бадеми и всеки ден присъстваха в менюто ми. Не съм вегетарианка, ям месо два пъти в седмицата, но предпочитам постните ястия и често готвя такива. Редовно бях запасена с бадеми и други ядки, купувах си от Метро. Един ден забелязах, че на челото ми излезе нещо като рогче, не ме болеше, просто стоеше там. В същото време си ядях бадемите, докато не попаднах на пакет, който просто смърдеше на химия. Отказах се да го ям, гадно ми стана и оттогава много рядко да си взема бадеми, просто спрях да ям толкова много. И рогчето на челото ми изчезна. Нищо не намеквам, предполагам, че всеки може да си направи изводите. Но не всичко е така, както изглежда.