Ухапване от кърлеж

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с инфекциозни и паразитни болести, да споделяте мнения и да получите съвет.

Re: Вадили ли сте си сами кърлеж?

Мнениеот ivoblinc » 03 Юни 2016, 15:54

Най-добре е лекар да свърши тая работа, но ако няма такъв наблизо, се маже с олио или някаква друга мазна субстанция и с пинсета се върти по часовниковата стрелка кърлежа и се вади. Трябва да се внимава само да не остане гравата му вътре в кожата. Само веднъж ми се наложи да си вадя кърлеж и успях, извадих някакъв луд късмет. Не знам дали бих го повторил пак.
ivoblinc

Мнениеот kauda » 03 Юни 2016, 16:32

ivoblinc написа:Най-добре е лекар да свърши тая работа, но ако няма такъв наблизо, се маже с олио или някаква друга мазна субстанция и с пинсета се върти по часовниковата стрелка кърлежа и се вади. Трябва да се внимава само да не остане гравата му вътре в кожата. Само веднъж ми се наложи да си вадя кърлеж и успях, извадих някакъв луд късмет. Не знам дали бих го повторил пак.

А лекарите съветват мястото да не се маже с олио, защото е грешно. :) Айде иди слушай сега, също посоката знам, че следва да е обратна на часовникоавта стрелка.
Аватар
kauda

Мнениеот roksana » 06 Юни 2016, 12:04

Като беше малко детето, след всяка разходка в парка или ходене на село го преглеждах задължително и обстойно. Веднъж беше му се забил един кърлеж и внимателно с пинсета го извадих. намазах го с олио, но не съм го въртяла, просто го дръпнах и той излезе.
roksana

Мнениеот silver933 » 05 Юли 2016, 14:09

roksana написа:Като беше малко детето, след всяка разходка в парка или ходене на село го преглеждах задължително и обстойно. Веднъж беше му се забил един кърлеж и внимателно с пинсета го извадих. намазах го с олио, но не съм го въртяла, просто го дръпнах и той излезе.

Те се дърпат и НЕ СЕ Мажат с олио. Забравете го това с олиото. Не се маже, само се дърпа и ако си го вадите сами - вадете го, ако сега се е забил, а не престоял кърлеж, с него не рискувайте!
Аватар
silver933

Мнениеот Pacienti » 06 Юли 2016, 15:21

silver933 написа:
roksana написа:Като беше малко детето, след всяка разходка в парка или ходене на село го преглеждах задължително и обстойно. Веднъж беше му се забил един кърлеж и внимателно с пинсета го извадих. намазах го с олио, но не съм го въртяла, просто го дръпнах и той излезе.

Те се дърпат и НЕ СЕ Мажат с олио. Забравете го това с олиото. Не се маже, само се дърпа и ако си го вадите сами - вадете го, ако сега се е забил, а не престоял кърлеж, с него не рискувайте!

silver933, абсолютно те подкрепям, най -добре лекар да го извади и да се даде за изследване!
Pacienti

Мнениеот silver933 » 08 Юли 2016, 13:01

Ами да, ако ти е далеч обаче специалиста, няма страшно и сам да го извадиш - бързо и възможно най-близо до кожата. За да стане опасен трябва да са минали часове - поне 6+ч. или, за да зарази, една чудесна възможност за това е да го намажете с олио , той да почне да се задушава и да повърне във вас. Айде със здраве!
Аватар
silver933

Мнениеот klara » 08 Юли 2016, 13:17

Ходим ли по такива места, където има опасност да ни налазят кърлежи, трябва да се преглеждаме, защото е много опасно, ако ни се е забил и престои дълго време.
klara

Мнениеот Jully » 12 Юли 2016, 16:44

Използвате ли репеленти? Има много добри на Брос, които могат да се използват навякъде и наистина предпазват.
Аватар
Jully

Мнениеот zagrijena » 12 Юли 2016, 17:12

Когато си ходим на село и стоим повечко време, се пръскаме, защото имаме котки. Откакто се пръскаме, не се е случвало да ни закачи някой кърлеж, да чукна на дърво. Обикновено ползваме на Аутан.
zagrijena

Re: Уред за премахване на кърлежи - Нимфия

Мнениеот mamina » 09 Авг 2016, 17:01

Аз бих се сдобила с такъв уред и ако се наложи, бих го използвала. Ако съм на място, където няма наблизо медицинско лице, няма да чакам да се забие и ще гледам да го извадя по-най-бързия начин.
mamina

ПредишнаСледваща

Назад към Инфекциозни и паразитни болести