ivoblinc написа:Най-добре е лекар да свърши тая работа, но ако няма такъв наблизо, се маже с олио или някаква друга мазна субстанция и с пинсета се върти по часовниковата стрелка кърлежа и се вади. Трябва да се внимава само да не остане гравата му вътре в кожата. Само веднъж ми се наложи да си вадя кърлеж и успях, извадих някакъв луд късмет. Не знам дали бих го повторил пак.
roksana написа:Като беше малко детето, след всяка разходка в парка или ходене на село го преглеждах задължително и обстойно. Веднъж беше му се забил един кърлеж и внимателно с пинсета го извадих. намазах го с олио, но не съм го въртяла, просто го дръпнах и той излезе.
silver933 написа:roksana написа:Като беше малко детето, след всяка разходка в парка или ходене на село го преглеждах задължително и обстойно. Веднъж беше му се забил един кърлеж и внимателно с пинсета го извадих. намазах го с олио, но не съм го въртяла, просто го дръпнах и той излезе.
Те се дърпат и НЕ СЕ Мажат с олио. Забравете го това с олиото. Не се маже, само се дърпа и ако си го вадите сами - вадете го, ако сега се е забил, а не престоял кърлеж, с него не рискувайте!
Назад към Инфекциозни и паразитни болести
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта