от dobita » 01 Дек 2011, 13:18
Здравейте, имам гъбички на палците на краката, 2/3 са обхванати, единия нокът потъмнял като ударен, но не са деформирани начупващи се и тн...( не знам какаъв стадий трябва да се води)Изчетох всички форуми по темата и си самоназначих: киснене в разтвор на перманганат (но после реших да се лиша от тази радост тъй като изглезжда се наслоява по ноктите и не зная дали поемат другите препарати), капки екзодерил около 2 пъти на ден, след това мазане с лак полинейл, и цитросепт като имуностимулант, както и изпиляване на нолътната плочка 2-3 пъти в седмицата. За около 10 дни част от единия ми нокът изглежда започва да се отлепва....това значи ли че има положителен ефект и въобще как се разбира че лечението върви в правилна посока, при положение че нокътя расте много бавно а всичко е доста изпилено....
Освен това бих искала да попитам до кога да се продължава с ударната терапия...пишеше мимален срок за нокти на краката 4 месеца но израстването на нокът отнема почти година.
И последно ясно е че чорапите ще заминат (за сега пера на висока температура и суша в сушилнята надяваме се да трепя бактерийте), но от обувките си не мога да се лиша. Четох за дезинфекция с формалин, къде мога да го намеря, и ако няма в търговската мрежа бихте ли ми предложили алтернативни сигурни методи.
Благодаря хубав ден!!!