Гъбички по ноктите - лечение и превенция

Re: Гъбички по ноктите

Мнениеот drone_drone » 02 Окт 2011, 21:01

МВB написа:Кой какво е ползвал и от кое е останал доволен нека сподели.

Аз съм ползвал Батрафен лак и излекувах гъбичките по ноктите на краката,най важното е да мажете редовно и дори здравите нокти.Ако не мажете редовно лечението е невъзможно.Във всяко лечение на гъбички трябва постоянство за да се справите, защото са упорити като лечението :D успех.
drone_drone

Мнениеот Bella » 03 Окт 2011, 09:49

Ох като прочетох заглавието на темата веднага реших да попитам! От известно време ноктите на краката на майка ми се ронят и падат, като изядени са.Тя твърди, че са гъбички, попитах кожен лекар за проблема и разбира се веднага ме посъветва да отиде на лекар, но тя е много тежка в това отношение. Кажете ми какво да и купя, дали са гъбички или нещо друго?Ако не са гъбички какво друго може да е?
Аватар
Bella

Мнениеот OrHiDeA » 05 Окт 2011, 17:30

Bella написа:Ох като прочетох заглавието на темата веднага реших да попитам! От известно време ноктите на краката на майка ми се ронят и падат, като изядени са.Тя твърди, че са гъбички, попитах кожен лекар за проблема и разбира се веднага ме посъветва да отиде на лекар, но тя е много тежка в това отношение. Кажете ми какво да и купя, дали са гъбички или нещо друго?Ако не са гъбички какво друго може да е?

Да пробва първо с Батрафен или Полинейл лак, но трябва да маже много дълго време...
Аватар
OrHiDeA

Мнениеот lisa_ivanova » 17 Окт 2011, 14:57

Съпруга ми имаше гъбички и ги излекува с Миконафин ... представлява кремче, което мажеш... излезе доста ефикасно ;) ... излезе ми около 7.80 лв
lisa_ivanova

Мнениеот Bella » 18 Окт 2011, 09:02

lisa_ivanova написа:Съпруга ми имаше гъбички и ги излекува с Миконафин ... представлява кремче, което мажеш... излезе доста ефикасно ;) ... излезе ми около 7.80 лв

Колко време се маза с това? Майка ми страда от този проблем и се инати, не иска да ходи на лекар. Ако е наистина ефикасно да го купя това кремче.
Аватар
Bella

Мнениеот Пума » 29 Окт 2011, 14:02

Низорал и тази писалка са много добри, но са скъпички....
Пума

Мнениеот Margo » 02 Ное 2011, 11:27

Пума написа:Низорал и тази писалка са много добри, но са скъпички....

Е Низорал не е толкова скъп, но върши чудесна работа. Сестра ми го е ползвала за гъбички по кожата и имаше ефект.
Margo

Мнениеот dobita » 01 Дек 2011, 13:18

Здравейте, имам гъбички на палците на краката, 2/3 са обхванати, единия нокът потъмнял като ударен, но не са деформирани начупващи се и тн...( не знам какаъв стадий трябва да се води)Изчетох всички форуми по темата и си самоназначих: киснене в разтвор на перманганат (но после реших да се лиша от тази радост тъй като изглезжда се наслоява по ноктите и не зная дали поемат другите препарати), капки екзодерил около 2 пъти на ден, след това мазане с лак полинейл, и цитросепт като имуностимулант, както и изпиляване на нолътната плочка 2-3 пъти в седмицата. За около 10 дни част от единия ми нокът изглежда започва да се отлепва....това значи ли че има положителен ефект и въобще как се разбира че лечението върви в правилна посока, при положение че нокътя расте много бавно а всичко е доста изпилено....
Освен това бих искала да попитам до кога да се продължава с ударната терапия...пишеше мимален срок за нокти на краката 4 месеца но израстването на нокът отнема почти година.
И последно ясно е че чорапите ще заминат (за сега пера на висока температура и суша в сушилнята надяваме се да трепя бактерийте), но от обувките си не мога да се лиша. Четох за дезинфекция с формалин, къде мога да го намеря, и ако няма в търговската мрежа бихте ли ми предложили алтернативни сигурни методи.
Благодаря хубав ден!!!
dobita

Мнениеот Margo » 06 Дек 2011, 11:34

dobita написа:Здравейте, имам гъбички на палците на краката, 2/3 са обхванати, единия нокът потъмнял като ударен, но не са деформирани начупващи се и тн...( не знам какаъв стадий трябва да се води)Изчетох всички форуми по темата и си самоназначих: киснене в разтвор на перманганат (но после реших да се лиша от тази радост тъй като изглезжда се наслоява по ноктите и не зная дали поемат другите препарати), капки екзодерил около 2 пъти на ден, след това мазане с лак полинейл, и цитросепт като имуностимулант, както и изпиляване на нолътната плочка 2-3 пъти в седмицата. За около 10 дни част от единия ми нокът изглежда започва да се отлепва....това значи ли че има положителен ефект и въобще как се разбира че лечението върви в правилна посока, при положение че нокътя расте много бавно а всичко е доста изпилено....
Освен това бих искала да попитам до кога да се продължава с ударната терапия...пишеше мимален срок за нокти на краката 4 месеца но израстването на нокът отнема почти година.
И последно ясно е че чорапите ще заминат (за сега пера на висока температура и суша в сушилнята надяваме се да трепя бактерийте), но от обувките си не мога да се лиша. Четох за дезинфекция с формалин, къде мога да го намеря, и ако няма в търговската мрежа бихте ли ми предложили алтернативни сигурни методи.
Благодаря хубав ден!!!

Не съм сигурна, но попитай във аптеките за формалин, ако няма виж дали няма да стане със впръскване на медицински спирт. Вземи едно шишенце 95% спирт от аптеката и го изсипи в пулверизатор и впърсквай след като си събуеш обувките. Ако стане сподели във форума.
Margo

Мнениеот dobita » 07 Дек 2011, 19:21

Мерси много но съвсем случайно намерих софийка фирма която ми изпрати разфасовка от литър...за моя най голяма изненада!!!Остава да се заема с унищожението...та као на някой му трябва формалин да пише , ще дам координатите на фирмата във възторг съм от отзивчивостта и експедитивността им!
dobita

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с кожни и венерически болести