Гъбички по ноктите - лечение и превенция

Re: Гъбички по ноктите

Мнениеот Finger » 15 Юни 2012, 12:17

trojan horse написа:
dobita написа:Мерси много но съвсем случайно намерих софийка фирма която ми изпрати разфасовка от литър...за моя най голяма изненада!!!Остава да се заема с унищожението...та као на някой му трябва формалин да пише , ще дам координатите на фирмата във възторг съм от отзивчивостта и експедитивността им!

И аз си помислих че се отървах от гъбите но не е точно така.Слагах формалдехид на хапчета в обувките мазах с Батрафен лак около месец и всичко беше наред .На скоро пак се появиха на палеца по същия начин.Предния път беше лятото и по бързо минаха сега зимата ми каза лекаря че по бавно ще се оправят.

Могат ли от само себе си да изчезнат гъбичките на краката?
Finger

Мнениеот liliadj » 23 Юни 2012, 14:00

dobita написа:Мерси много но съвсем случайно намерих софийка фирма която ми изпрати разфасовка от литър...за моя най голяма изненада!!!Остава да се заема с унищожението...та као на някой му трябва формалин да пише , ще дам координатите на фирмата във възторг съм от отзивчивостта и експедитивността им!

ЗДРАВЕЙТЕ,
МОЛЯ ЗА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ФИРМАТА ОТ КОЯТО СТЕ ЗАКУПИЛИ ФОРМАЛИНА. ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ
liliadj

Мнениеот alexandar82 » 25 Юни 2012, 11:29

Единственото разрешение за мен са таблетките и гела на Ламизил - нищо друго не успя да ми помогне. Ако чакате на разните му там лакове и писалки... трудна работа. Задължителна консултация с дерматолог, изследвания и назначаване на лечение - нищо друго не помага срещу тези гадинки :idea: Таблетките Ламизил са доста силни, и могат да навредят на черния ви дроб или на сърцето. Ако са изписани от лекар, няма проблем да ги пиете, а и без рецепта няма как да си ги купите. Само с мазила не става работата, трябва да се пият и антимикотици.
alexandar82

Мнениеот KRUPA » 01 Юли 2012, 22:11

Здравейте. От месец някъде единият нокът на крака ми е потъмнял целия, не се чупи и не пада (поне засега). Имах едни ботуши, бяха ми леко тесни отпред и ми казаха, че ноктите посиняват не само при удар, но и ако носи човек по-тесни обувки. Имате ли идея как да се справя с този проблем?
KRUPA

Мнениеот Камелия » 03 Юли 2012, 13:17

KRUPA написа:Здравейте. От месец някъде единият нокът на крака ми е потъмнял целия, не се чупи и не пада (поне засега). Имах едни ботуши, бяха ми леко тесни отпред и ми казаха, че ноктите посиняват не само при удар, но и ако носи човек по-тесни обувки. Имате ли идея как да се справя с този проблем?

Възможно е нокътя да е бил под натиск и да е натъртен, на мен ми се случи нещо подобно и след известно време ми падна нокътя.Макар, че да не съм сигурна дали е точно от това или от използване на кофти лакове за нокти. Така или иначе нокътя си порастна и сега всичко е наред, но не те съветвам да носиш тесни обувки защото се деформира не само стъпалото, но и цялата походка.
Камелия

Мнениеот Genoveva » 14 Юли 2012, 14:12

Искам да попитам дали от стари лакове за нокти могат да се хванат гъбички или това е някакъв вид натравяне? Тъй като много мои познати се оплакаха,че са им паднали ноктите на палците на краката, същото се случи и на мен подобно при гъбичките.
Genoveva

Мнениеот Даниела Стоянова » 09 Авг 2012, 15:49

Някой ползвал ли е комплекта на Шол срещу гъбички на краката?
Даниела Стоянова

Мнениеот baicho » 30 Окт 2012, 09:06

Няма махане на тия гъбички вече една година се мажа с лакове и разни глупости, но ефект никакъв.Четох че докато не направиш дезинфекция на всички обувки няма да се излекуваш.Вече съм се отчаял само скъпата писалка не съм пробвал ама като чета коментари за нея май само на пари я дакарва.
baicho

Мнениеот Камелия » 30 Окт 2012, 11:17

Не знам гъбички ли беше това или не, обаче както ми паднаха два нокътя на крака, така си израснаха и повече никакви проблеми не съм имала с ноктите на краката си. Гледах една реклама по телевизора и там подробно бяха описани симптомите на гъбички на краката и моите приличаха на описаните, но нито имам сърбеж, нито каквито и да е проблеми с краката и ноктите. И всичко това без да съм се мазала и лекувала с каквото и да било.
Камелия

Мнениеот Alisa » 13 Ное 2012, 19:23

Доскоро и аз мислех,че няма оттърване от гъбичките,защото моите ги хванах при едно от посещенията ми при маникюристката.Заразиха ми се два нокъта и като се започна да не изпадам в подробности как съм изпробвала цялата налична гама в продължение на шест години без никакъв резултат.Само вътрешно не съм пила защото четох доста за последствията от антимикотичните хапчета върху черния дроб.И в момента след поредното търсене на лек попаднах на доста публикации в интернет за най-доброто лекарство за гъбички което го приготвя една хомеопатка - Величка Котева -уникален мехлем и не съм вярвала че гъбичките започнаха да се чистят и отдолу вече ми расте здравия нокът.Това са и координатите който желае да се свърже с нея - тел.0878336903,еmail vili7973@mail.bg .Да е жива и здрава жената да помага на всички,бъдете и вие живи и здрави!
Alisa

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с кожни и венерически болести