Д-р Младен Камбов - стоматология и дентална медицина

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Др. Младен Камбов - стоматология и дентална медицина

Мнениеот elizabeta36 » 07 Юни 2011, 15:44

Здравейте!Имам въпрос,отнасящ се за сина ми,той е на 20 год.и има патологично абразио.В момента е с брекети от година и половина за оправяне на захапката.Има дълбока захапка и скърца със зъби нощно време.Зъбите са изтъркани до половина.Няма един зъб на долната челюст по рождение.Какво следва след това?
elizabeta36

Мнениеот Dr Mladen Kambov » 07 Юни 2011, 22:58

:D
elizabeta36 написа:Здравейте!Имам въпрос,отнасящ се за сина ми,той е на 20 год.и има патологично абразио.В момента е с брекети от година и половина за оправяне на захапката.Има дълбока захапка и скърца със зъби нощно време.Зъбите са изтъркани до половина.Няма един зъб на долната челюст по рождение.Какво следва след това?

Здравейте, наистина подобни състояния са трудни за лечение и изискват търпение и постоянство. Каква е причината за патологичното абразио , ако е извесна? Кой зъб липсва ? Ще ми е трудно да Ви дам изчерпателен отговор без преглед и снимка, но в общи линии след завършване на ортодонтското лечение е необходимо коригирането на височината на захапката с металокерамични коринки, задължително прагови. Точността на изпълнението е отголямо значение за дългосточността им. След завършване на лечението е задължително да се направи шина за бруксизъм с която да се спи нощно време за предпазване на възстановяването от счупване. Ако имате още в ъпроси съм на ваше разположение. Ако можете да качите и една снимка (ортопантомография) ще мога да ви кажа повече.

Лека вечер
kambov.com
izz.bg
Аватар
Dr Mladen Kambov

Мнениеот Margo » 13 Юни 2011, 13:26

Много често ми се натрупва зъбен камък, използвам пасти за избелване и търкам упорито, но пак се натрупва. Какво да правя за да се избавя от зъбния камък?
Margo

Мнениеот mary jane » 13 Юни 2011, 16:57

Здравейте д-р Камбов! Племенникът ми е на 2г. и има някакъв проблем със зъбките. Те просто се рушат от корена и вече два зъба отгоре му паднаха, а има и още няколко, които на там отиват. Получава им се една бяла ресничка, точно горе до венеца, ронят се и падат. Знам, че трябва да се заведе на детски стоматолог, надявам се скоро и това ще стане, но все още не са го завели и за това исках да чуя вашето мнение. Имате ли представа каква е диагнозата и дали всички зъбки ще станат така и ще паднат, докато дойде време да се сменят?
Благодаря предварително за отговора!
Аватар
mary jane

Мнениеот Dr Mladen Kambov » 14 Юли 2011, 11:52

Margo написа:Много често ми се натрупва зъбен камък, използвам пасти за избелване и търкам упорито, но пак се натрупва. Какво да правя за да се избавя от зъбния камък?

Здравейте, моя съвет е да не прекалявате с търкането, това няма да премахне зъбният камък, по скоро проблема е в техниката на четкане. Друго важно условие за да не Ви се натрупва толкова зъбен камък е да използвате конец за зъби. Относно техниката на четкане може да прегледате клипчето, което направихме http://stomatolog.kambov.com/2010/12/blog-post.html , ако имате допълнителни въпроси , пишете.
Лек ден
kambov.com
izz.bg
Аватар
Dr Mladen Kambov

Мнениеот veni87 » 08 Авг 2011, 14:56

Здравейте, сина ми е на година и три месеца и има само 6 зъба, 4 от горе и 2 от долу. Въпроса ми е, не трябва ли до сега да има повече? На големия ми син избиха по-бързо.
veni87

Мнениеот antonia » 17 Авг 2011, 00:33

Бих искала да знам как се лекува зъбна абразия???
antonia

Мнениеот sara » 24 Авг 2011, 09:52

Здравейте д-р Камбов,
преди няколко дни усетих, че имам подуване на венеца от вътрешната страна на долната челюст близо до последния кътник. Ходих на стоматолог и той ми каза, че е много твърдо това образование и не е от венеца(зъба). Тогава ме прати на стоматолог-хирург и той ми каза, че е от костта и че така ще си остане това подуване. На какво се дължи това подуване на коста? Опасно ли е? Има ли вероятност да порасне още?
sara

Мнениеот elsi » 13 Сеп 2011, 16:52

Здравейте, д-р Камбов

От години страдам от кръвотечение от венците. Преди 2-3 години ваша колежка ми изписа лечение с Родожил, след което ми изчисти зъбния камък и това наистина помогна, но за съжаление само временно.
Друг проблем е, че поради склонност към гъбични инфекции, ми е силно противопоказно да пия антибиотик, какъвто е Родожил.
Бихте ли споделили с мен някакъв друг лекарствен или билков продукт, който бих могла да използвам за лечение и профилактика на кръвотечението от венците?

Благодаря Ви предварително!
elsi

Re: тъмно петно върху венеца

Мнениеот venigma » 20 Сеп 2011, 15:50

Здравейте, аз съм жена на 48 години без сериозни проблеми на зъбите до момента. Преди около 2 месеца забелязах малка тъмна точица (подобна на забита люспа от семка) в долната част на венеца върху горния ми ляв резец. След време тази точица заприлича на тъмно петно. Зъбът ми (всичките ми зъби са здрави) е здрав, без пломба, кариес или зъбен камък. Само това петно. Консултирах се с двама стоматолога. Според единия е възпаление и ако редовно изплаквам устната си кухина с вода за уста ще отмине, но нищо такова не се случи.
Според другия е съвсем нормално оцветяване на венеца от натрупване на меланин и така ще си го нося. Смятате ли, че появата на подобно петно е нещо нормално, възможно ли е да се отстрани (излекува) и имам ли основаниое да се безспокоя
venigma

ПредишнаСледваща

Назад към Архив