Д-р Младен Камбов - стоматология и дентална медицина

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Др. Младен Камбов - стоматология и дентална медицина

Мнениеот Dr Mladen Kambov » 14 Дек 2012, 12:02

freeart написа:Здравейте ,
На 28 години съм и имам криви зъбки :D не ме е срам от тях по принцип , като малка носех скоби от тези с небцето, но фъфлех и ги захвърлих бързо, бързо. Въпросът ми е свързан с така наречените брекети и дали могат да се сложат в по-голяма възраст ? И друг въпрос - имам 2 коронки на кътни зъби от ляво горе и долу ( сложени ми бяха, защото ми обясниха, че пломбите " потъвали" и щели да ми разцепят зъба :? ) - това би ли попречили на евентуално слагане на брекети ?

Здравейте, freeart, няма възрастова граница за ортодонтското лечение, но успехът му зависи от много фактори, като състояние на венците и подлежащата кост,наличие на достатъчно място за подреждане на зъбите и мн. други, които ортодонта би трябвало да ви обясни преди да започне лечението. Това, че имате коронки не е проблем, но може да се наложи да ги смените след приключване на лечението.
Поздрави и весело посрещане на Коледните и Новогодишни празници!
kambov.com
izz.bg
Аватар
Dr Mladen Kambov

Мнениеот Dr Mladen Kambov » 14 Дек 2012, 12:08

Desislava 85 написа:Здравейте д - р Камбов, искам да попитам следното. Имам син на 5г и 6 м. зъболекарката ни препоръча паста Liquid calcium подходяща ли е за неговата възраст? Благодаря ви предварително за отговора.

Здравейте,Desislava 85,
може да ползвате тази паста без да се притеснявате.Добре е да сменяте както пастата за зъби така и четката за зъби поне на 3 месеца, а за пастата може и на по малко време.
Весело посрещане на Коледните и Новогодишни празници!
kambov.com
izz.bg
Аватар
Dr Mladen Kambov

Мнениеот Силвия Бояджиева » 18 Дек 2012, 13:01

Здравейте, искам да ви попитам първо за мен- От около две седмици може и повече ме болят всички зъби или венци не мога да определя болката е постоянна, но не е остра също така и вечер когато спя я има дори ми се губи апетита защото е много неприятно когато се храня.Понякога ме боли едната страна друг път другата страна а понякога навсякъде, аз имам оголване на венците възможно ли е да е от това и какво мога да пия, че трябва да отида на зъболекар знам, но за сега няма как да стане.
Другото което искам да попитам е за сина ми които е на 7г, трябва ми добър стоматолог-хирург от Стара Загора, за да му бъде изрязана юздичката под езика незнам как точно да го обясня, защото му пречи при изговаряне на букви и думи.
Жената с характер ,плаши слабите мъже, но подлудява силните !
Аватар
Силвия Бояджиева

Мнениеот Dr Mladen Kambov » 18 Дек 2012, 14:16

Силвия Бояджиева написа:Здравейте, искам да ви попитам първо за мен- От около две седмици може и повече ме болят всички зъби или венци не мога да определя болката е постоянна, но не е остра също така и вечер когато спя я има дори ми се губи апетита защото е много неприятно когато се храня.Понякога ме боли едната страна друг път другата страна а понякога навсякъде, аз имам оголване на венците възможно ли е да е от това и какво мога да пия, че трябва да отида на зъболекар знам, но за сега няма как да стане.
Другото което искам да попитам е за сина ми които е на 7г, трябва ми добър стоматолог-хирург от Стара Загора, за да му бъде изрязана юздичката под езика незнам как точно да го обясня, защото му пречи при изговаряне на букви и думи.

Здравейте, Силвия,
по всяка вероятност проблема е във венците, но не изключвам болката да идва и от зъб, но за това трябва преглед. Моя съвет е да потърсите специализирана помощ при първа възможност, а до тогава може да пиете обезболяващи и да жабуркате с лайка по 2-3 пъти на ден. За съжаление не познавам човек, който може да ви свърши работа в Стара Загора, най-близко мога да ви препоръчам д-р Стаменов в гр. Казанлък.
Поздрави и весело посрещане на Коледните и Новогодишни празници !
kambov.com
izz.bg
Аватар
Dr Mladen Kambov

Re: Д-р Младен Камбов - стоматология и дентална медицина

Мнениеот асен » 01 Фев 2013, 16:55

Здравейте,
след проведено кореново лечение на 6 т и 7 м зъб
получих възпаление изразяващо се в пулсиране притръпване и чувствителност
с парене към ухото

нямам температура или гнойна торбичка или подуване
паренето е в нерва зад ухото и долната челюст

Какво да предприема като лечение
физиотерапия дали е позходяща или се прави преди запълването

в момента съм на бировамет- една опаковка след запълване с пастата и сега още едит курк
асен

Мнениеот ass897 » 03 Фев 2013, 01:12

здравейте д-р Камбов,
имам проблем - от доста време (сигно половин година) един преден зъб ми се е пукнал.
Горе е - не е този който е точно на средата а в ляво до него.

Какво се предприема в такъв случай и какви са цените - горе долу.

Благодаря предварително.
ass897

до. Д-р Младен Камбов - стоматология и дентална медицина

Мнениеот cim20 » 09 Фев 2013, 18:32

Здравейте д-р.Камбов. И аз искам да ви питам нещо отностно зъбите на 7 годишно дете. След като на детето и паднаха 2 ляв и десен ,горни зъба,на тяхно място не поникнаха веднага други,както ставаше досега. При посещение на лекар,ни беше направена снимка на всички зъби.На нея се вижда че детето има всички зъби,подредени да поникнат,но мястото е с милиметри по малко,отколкото е самият зъб.Препоръчаха ми да му поставя протези,който да направят малко място.Имам и снимката за по-ясна представа мога да ви я изпратя.Питам се нужно ли е всичко това,все пак детето расте,расте и мястото и кухината.Може от само себе си да си направи място,нужна ли е тази намеса,която уж ще помести и вече изникнали постоянни два горни зъба.Притесняваме факта да не прибързаме с намеса ,която може да се окаже напълно излишна.Докога може все пак да чакаме.
cim20

Мнениеот Prolet8 » 22 Фев 2013, 21:34

Здрвейте, бихте ли казали кога трябва да се чисти зъбния камък, дали е достатъчно 1 път в годината и как да разберем дали имаме нужда от тази процедура.
Prolet8

Мнениеот ellie's » 28 Мар 2013, 21:08

Днес ми падна една странична пломба на зъба и утре ще ходя на зъболекар. Сега не ме боли много, но предполагам, че утре ще си имам проблеми с машинките и исках да Ви попитам, ако взема Аулин, след колко време ще ми подейства и колко време ще продължи ефектът му? Само да кажа, че за един зъб, нама да ми сложат упойка и затова питам. Ако има по-добри обезболяващи без рецепта (пък и със рецепта - във някои аптеки не питат), ми кажете някое по-силно. Благодаря Ви предварително за отговора.
ellie's

Мнениеот roshav » 17 Апр 2013, 16:30

Здравейте!Имам проблем с долен мъдрец. Има кариес и ме боли. Мъдреца е полу-ретиниран (ако така се казва) Искам да кажа почти целия е поникнал, но корените му са почти хоризонтални а в основата си подпира кътника отпред. На снимката се вижда как долния корен опира в нерва, който минава под всички зъби (не го знам как се казва :) ). Задължителна ли е намесата на хирург?
Четох, че може да станат усложнения след ваденето - изтръпване поради засягане на този нерв болки в челюстта и тн. Какъв е шансът това да стане?
roshav

ПредишнаСледваща

Назад към Архив