Д-р Младен Камбов - стоматология и дентална медицина

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Д-р Младен Камбов - стоматология и дентална медицина

Мнениеот Dr Mladen Kambov » 26 Апр 2013, 13:04

асен написа:Здравейте,
след проведено кореново лечение на 6 т и 7 м зъб
получих възпаление изразяващо се в пулсиране притръпване и чувствителност
с парене към ухото

нямам температура или гнойна торбичка или подуване
паренето е в нерва зад ухото и долната челюст

Какво да предприема като лечение
физиотерапия дали е позходяща или се прави преди запълването

в момента съм на бировамет- една опаковка след запълване с пастата и сега още едит курк

Здравейте, Асен,
след запълване на кореновите канали е нормално да се усеща някаква болка, тя е преходна и преминава най-често за няколко дни, но може да продължи и до 7-10 дни в редки случаи. Не се налага физиотерапия. Не съм запознат със случая ви, за това най-добре е да се консултирате и с вашия зъболекар.
kambov.com
izz.bg
Аватар
Dr Mladen Kambov

Мнениеот Dr Mladen Kambov » 26 Апр 2013, 17:37

ass897 написа:здравейте д-р Камбов,
имам проблем - от доста време (сигно половин година) един преден зъб ми се е пукнал.
Горе е - не е този който е точно на средата а в ляво до него.

Какво се предприема в такъв случай и какви са цените - горе долу.

Благодаря предварително.

Здравейте, ass897,
пукнатина в зъба е много общо понятие и може да означава много неща, от няма проблем до зъба трябва да се извади. За това ми е трудно да ви кажа какво може да се направи и колко би струвало едно такова лечение. Ако ми изпратите снимка ще мога да ви дам повече информация.

Поздрави,
д-р Камбов
kambov.com
izz.bg
Аватар
Dr Mladen Kambov

Re: до. Д-р Младен Камбов - стоматология и дентална медицина

Мнениеот Dr Mladen Kambov » 26 Апр 2013, 17:43

cim20 написа:Здравейте д-р.Камбов. И аз искам да ви питам нещо отностно зъбите на 7 годишно дете. След като на детето и паднаха 2 ляв и десен ,горни зъба,на тяхно място не поникнаха веднага други,както ставаше досега. При посещение на лекар,ни беше направена снимка на всички зъби.На нея се вижда че детето има всички зъби,подредени да поникнат,но мястото е с милиметри по малко,отколкото е самият зъб.Препоръчаха ми да му поставя протези,който да направят малко място.Имам и снимката за по-ясна представа мога да ви я изпратя.Питам се нужно ли е всичко това,все пак детето расте,расте и мястото и кухината.Може от само себе си да си направи място,нужна ли е тази намеса,която уж ще помести и вече изникнали постоянни два горни зъба.Притесняваме факта да не прибързаме с намеса ,която може да се окаже напълно излишна.Докога може все пак да чакаме.

Здравейте, cim20,
трудно ми е само по написаното да се ориентирам, но в подобни случаи когато паднат временните зъби и се вижда, че постоянните няма да поникнат скоро е добре да се постави местопазител. За повече информация, моя съвет е да се обърнете към ортодонт и на място да коментирате дали се налага някаква намеса или не.

Поздрави,
д-р Камбов
kambov.com
izz.bg
Аватар
Dr Mladen Kambov

Мнениеот Dr Mladen Kambov » 26 Апр 2013, 17:49

Prolet8 написа:Здрвейте, бихте ли казали кога трябва да се чисти зъбния камък, дали е достатъчно 1 път в годината и как да разберем дали имаме нужда от тази процедура.

Здравейте, Prolet8,
натрупването на зъбния камък е препоръчително да се почиства на 6 месеца веднъж, но този срок е ориентировъчен, при някои може да е 3 месеца ( най-често при пациенти с пародонтит) при други на една година. Зависи от това как си поддържате зъбите вкъщи, какъв хранителен режим имате, консистенция на слюнката и т.н. Когато посещавате един специалист той може да проследи как се натрупва зъбния камък във времето да ви каже интервала за неговото почистване.

Поздрави,
д-р Камбов
kambov.com
izz.bg
Аватар
Dr Mladen Kambov

Мнениеот Dr Mladen Kambov » 26 Апр 2013, 17:56

ellie's написа:Днес ми падна една странична пломба на зъба и утре ще ходя на зъболекар. Сега не ме боли много, но предполагам, че утре ще си имам проблеми с машинките и исках да Ви попитам, ако взема Аулин, след колко време ще ми подейства и колко време ще продължи ефектът му? Само да кажа, че за един зъб, нама да ми сложат упойка и затова питам. Ако има по-добри обезболяващи без рецепта (пък и със рецепта - във някои аптеки не питат), ми кажете някое по-силно. Благодаря Ви предварително за отговора.

Здравейте, Ellie's,
след като падне пломба, ако зъба е жив, много е вероятно да усещате чувствителност, особено при топло и студено. Ако пиете обезболяващо то би трябвало да подейства за 20-30 мин, но не виждам причина да не ви се сложи упойка за един зъб, при нея няма странични ефекти, единствено ще усещате мястото изтръпнало. И аулина и течният аналгин, и ибупрофена биха помогнали, ако имате по продължителни болки.

Поздрави,
д-р Камбов
kambov.com
izz.bg
Аватар
Dr Mladen Kambov

Мнениеот Dr Mladen Kambov » 26 Апр 2013, 18:05

roshav написа:Здравейте!Имам проблем с долен мъдрец. Има кариес и ме боли. Мъдреца е полу-ретиниран (ако така се казва) Искам да кажа почти целия е поникнал, но корените му са почти хоризонтални а в основата си подпира кътника отпред. На снимката се вижда как долния корен опира в нерва, който минава под всички зъби (не го знам как се казва :) ). Задължителна ли е намесата на хирург?
Четох, че може да станат усложнения след ваденето - изтръпване поради засягане на този нерв болки в челюстта и тн. Какъв е шансът това да стане?

Здравейте, roshav,
да полу-ретиниран се нарича зъба, които не е поникнал изцяло. При вашето положение е най-добре да се обърнете към хирург за консултация, той може да прецени дали при евентуална хирургична намеса би могло да се получи някакво усложнение и да се засегне долночелюстния нерв. Има вероятност да се получи изтръпване и болки в челюстта, но най-добре е да се прецени в зависимост от снимката тъй като проекцията на зъба спрямо нерва може да ви лъже за позицията на зъба в челюстта и те да са едно зад друго, а това няма да създаде никакъв проблем при ваденето.

Поздрави,
д-р Камбов
kambov.com
izz.bg
Аватар
Dr Mladen Kambov

Мнениеот diana8712 » 29 Апр 2013, 19:31

Здравейте! Въпроса ми към вас е на какво би могло да се дължи цепването на езика по ръбовете му. Наскоро ми се появи една дупчица, която адски много ме дразни! Посетих УНГ, поради проблеми със сливиците и ми погледна езика каза, че всичко е наред, а дупчицата не спира да ме дразни... Благодаря Ви предварително за отговора!
diana8712

Мнениеот Dr Mladen Kambov » 29 Апр 2013, 21:15

diana8712 написа:Здравейте! Въпроса ми към вас е на какво би могло да се дължи цепването на езика по ръбовете му. Наскоро ми се появи една дупчица, която адски много ме дразни! Посетих УНГ, поради проблеми със сливиците и ми погледна езика каза, че всичко е наред, а дупчицата не спира да ме дразни... Благодаря Ви предварително за отговора!

Здравейте,diana8712,
при много хора се среща, но това не предизвиква проблеми. Там могат да се задържат и бактерии, за това като профилактика мога да ви препоръчам да си вземете четка за езика и редовно да го почиствате. Не мога да коментирам "дупчицата", но ако се е появила скоро, по всяка вероятност скоро ще изчезне. Наблюдавайте я и ако започне да расте или да променя формата или цвета си консултирайте се със зъболекар, УНГ или кожен лекар.

Поздрави,
д-р Камбов
kambov.com
izz.bg
Аватар
Dr Mladen Kambov

Мнениеот matikanova » 12 Сеп 2013, 18:34

Здравей те на 05.09 ми сложиха и горен и долен мост от дясната страна но от 3-4 дена на горния мост осештам че моста не е залепен хубаво но ходих при моята заболекарка и тя каза че е добре интересува ме да ще може да се свали и наново да се залепи иначе под моста зъбите са омартвени но осештам че ми влиза от храната и е неприатно. ще съм благодарна ако ми отговорите.
matikanova

Мнениеот denyo » 09 Окт 2013, 21:05

Една молба за разчитане на снимка. Десния зъб е мъдрец с лекарство, левия до него е с пломба. Според вас налага ли се умъртвяване на някой от тези зъби? Питам, понеже стоматолога при който бях се колебае. А и не мога да определя от кой зъб идва болката. Благодаря.
>>СНИМКАТА<<
denyo

ПредишнаСледваща

Назад към Архив