Д-р Младен Камбов - стоматология и дентална медицина

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Д-р Младен Камбов - стоматология и дентална медицина

Мнениеот Dr Mladen Kambov » 29 Окт 2013, 18:10

matikanova написа:Здравей те на 05.09 ми сложиха и горен и долен мост от дясната страна но от 3-4 дена на горния мост осештам че моста не е залепен хубаво но ходих при моята заболекарка и тя каза че е добре интересува ме да ще може да се свали и наново да се залепи иначе под моста зъбите са омартвени но осештам че ми влиза от храната и е неприатно. ще съм благодарна ако ми отговорите.

Здравейте,matikanova,
много зависи с какъв вид цимент е залепен моста, ако е временен е лесно, ако е постоянен, понякога е невъзможно да се свали без да се унищожи моста. Нормално е да има миризма понякога, тъй като под мостовото тяло се събира храна и тя загнива, вашата зъболекарка трябва да ви е обяснила за начините на почистване с интердентални четки и конци за зъби. ако имате още въпроси оставам на ваше разположение.

Поздрави,
д-р Камбов
kambov.com
izz.bg
Аватар
Dr Mladen Kambov

Мнениеот Dr Mladen Kambov » 29 Окт 2013, 18:21

denyo написа:Една молба за разчитане на снимка. Десния зъб е мъдрец с лекарство, левия до него е с пломба. Според вас налага ли се умъртвяване на някой от тези зъби? Питам, понеже стоматолога при който бях се колебае. А и не мога да определя от кой зъб идва болката. Благодаря.
>>СНИМКАТА<<

Здравейте,
от това което виждам на снимката и двата зъба се нуждаят от лечение, но дали са за умъртвяване трябва да се прецени в зависимост от конкретна симптоматика.Болката постоянна ли е, кога се пояпява, провокира ли се от нещо и т.н. Ако има такава, трябва наистина да се уточни от кои зъб е и евентуално да се прецени дали може да се запази жив или не. При вашия случай, лекуващия зъболекар би трябвало да ви даде най адекватния съвет.

Поздрави,
д-р Камбов
kambov.com
izz.bg
Аватар
Dr Mladen Kambov

Мнениеот Feq » 30 Окт 2013, 01:12

Здравейте Д-р Камбов,

на 21 години съм, имам 2 зъбчета които сама умъртвих понеже не ходя на зъболекар, освен че много ме е страх и имам ужасни спомени от последния път когато отидох, зъболекарката беше ужасно груба и дори не се върнах да ми довърши процедурата, така засили страха ми и се докарах до тук, търпя болката, пия безброй много аулини и тем подобни и така... :oops: Сега зъбчетата са за вадене, понякога ми създават лош дъх, а усмивката ми е най-красивия аксесоар, всеки ми прави комплименти за нея, зъбите са ми много бели и ги поддържам старателно ;) но напоследък се появи остра болка в един зъб, когато ям сладко, също така и между двата предни зъба имам мъничък кариес (почти не забележим). Нямам намерение да изгубя още един от зъбите си :mrgreen: все пак съм на 21, искам да попитам какви парички ще ми излезе при вас всичко това което изброих... ? :roll:

Благодаря за вниманието!
Feq

Мнениеот Dr Mladen Kambov » 04 Ное 2013, 15:40

Feq написа:Здравейте Д-р Камбов,

на 21 години съм, имам 2 зъбчета които сама умъртвих понеже не ходя на зъболекар, освен че много ме е страх и имам ужасни спомени от последния път когато отидох, зъболекарката беше ужасно груба и дори не се върнах да ми довърши процедурата, така засили страха ми и се докарах до тук, търпя болката, пия безброй много аулини и тем подобни и така... :oops: Сега зъбчетата са за вадене, понякога ми създават лош дъх, а усмивката ми е най-красивия аксесоар, всеки ми прави комплименти за нея, зъбите са ми много бели и ги поддържам старателно ;) но напоследък се появи остра болка в един зъб, когато ям сладко, също така и между двата предни зъба имам мъничък кариес (почти не забележим). Нямам намерение да изгубя още един от зъбите си :mrgreen: все пак съм на 21, искам да попитам какви парички ще ми излезе при вас всичко това което изброих... ? :roll:

Благодаря за вниманието!

Здравейте, Feq,
разбирам страха ви от зъболекар, всеки ден работим с пациенти със силен страх, много от тях вече сядат много по уверено на стола. От това, което сте ми описала не ми става ясно какво трябва да се направи и евентуално колко би ви струвало. За повече информация може да разгледате и нашия сайт или да си запазите час за преглед, където да коментираме по подробно състоянието на зъбите ви и да се състави конкретен план на лечение.

Поздрави,
д-р Камбов
kambov.com
izz.bg
Аватар
Dr Mladen Kambov

Мнениеот boymax9012 » 13 Ное 2013, 20:48

Здравейте Д-р Камбов искам да ви попитам нешо ако може да ми дадете вашето мнение. Проблема е че преди време имах не добри спомени с ваш колега и спрях да посештавам редовно зъболекарския кабинет.И с отлагането дойдоха и големите проблеми, искам да ви попитам за един зъб многокоренов който е на 80% разрушен какви са вариантите пред мен за лечение или екстракция ето и снимка за да ви стане по ясен проблема http://s2.ipicture.ru/uploads/20131111/7b3qgVAm.jpg Мерси предварително !!!
boymax9012

Мнениеот Dr Mladen Kambov » 14 Ное 2013, 16:32

boymax9012 написа:Здравейте Д-р Камбов искам да ви попитам нешо ако може да ми дадете вашето мнение. Проблема е че преди време имах не добри спомени с ваш колега и спрях да посештавам редовно зъболекарския кабинет.И с отлагането дойдоха и големите проблеми, искам да ви попитам за един зъб многокоренов който е на 80% разрушен какви са вариантите пред мен за лечение или екстракция ето и снимка за да ви стане по ясен проблема http://s2.ipicture.ru/uploads/20131111/7b3qgVAm.jpg Мерси предварително !!!

Здравейте, boymax,
снимката не е много показателна, но от това, което виждам много вероятно е този зъб да се наложи да се извади. След това вариантите са да се постави мост или имплант на мястото на липсващия зъб.
kambov.com
izz.bg
Аватар
Dr Mladen Kambov

Мнениеот boymax9012 » 15 Ное 2013, 17:34

Много ви благодаря искам да ви попитам също и колко ще ми струва изваждането на зъба но с пълна упойка ? И след тази процедура вече в кабинета си ще ми обясните по подробно опциите за импланти и т.н. :)
boymax9012

Мнениеот boymax9012 » 15 Ное 2013, 17:45

В смисъл пълна упойка дочух че има упойка с по голям процент анестрезия от обикновената месна упойка питам за нея :?: :D :D :D
boymax9012

Мнениеот Dr Mladen Kambov » 20 Ное 2013, 11:23

boymax9012 написа:В смисъл пълна упойка дочух че има упойка с по голям процент анестрезия от обикновената месна упойка питам за нея :?: :D :D :D

Може зъба да се извади под пълна упойка, но преди това трябва да ви прегледам, за да се прецени уместна ли е тя или не. На манипулацията присъства анестезиолог, които ще ви приспи и след манипулацията няма да помните нищо, но не трябва да планирате нищо друго за съответния ден и да имате придружител, които да ви откара вкъщи.
kambov.com
izz.bg
Аватар
Dr Mladen Kambov

Мнениеот Galen » 16 Дек 2013, 18:25

Здравейте. Откриха ми пулпит, ходих - извадиха нерва, проблема че всички зъби продължават да ме болят по същия начин.Почетох малко по темата, като причинители се посочват все външни фактори - каритес, травма и пр. А възможно ли е пулпит да се развие от проблем с нерва, т.е. болен нерв да развали зъба? Може би имам някакъв проблем с нервите, възможно ли е така да разрушат всичките ми зъби?
Galen

ПредишнаСледваща

Назад към Архив