Д-р Младен Камбов - стоматология и дентална медицина

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Д-р Младен Камбов - стоматология и дентална медицина

Мнениеот mariya.atanasova » 02 Яну 2014, 15:03

Здравейте,

аз съм на 25 и имам 2 свърхбройни зъби, които се намират на долната челюст под кучешкия(който е все още млечен). Ходих при няколко специалисти и всички ми предлагат различно лечение - да се извади млечния и двама свръхбройни и да се сложи металокерамика на мястото; да се поставят брекети на долната челюст и да издърпват единия свръхброен, а другият и млечният да се извадят.

Какво е вашето мнение по въпроса?

Благодаря!
mariya.atanasova

Мнениеот Dr Mladen Kambov » 05 Яну 2014, 17:40

Galen написа:Здравейте. Откриха ми пулпит, ходих - извадиха нерва, проблема че всички зъби продължават да ме болят по същия начин.Почетох малко по темата, като причинители се посочват все външни фактори - каритес, травма и пр. А възможно ли е пулпит да се развие от проблем с нерва, т.е. болен нерв да развали зъба? Може би имам някакъв проблем с нервите, възможно ли е така да разрушат всичките ми зъби?

Здравейте, Galen,и Честита Нова 2014,
пулпит е възпаление на нерва, които се намира В зъба, причините за това могат да бъдат различни: най често кариес, които е достигнал до нерва, както споменахте, може да бъде и травма, но за това е лесно за откриване, тъй като преди това трябва да е имало травма в областта на зъба. Когато кариеса стигне до нерва, това предизвиква възпаление и при това нерва трябва да се отстрани, като по този начин се премахва и инфекцията. След премахването на нервите е възможно да се усеща болка в зъба особено при почукване, тя е тъпа и може да е постоянна, ако е по силна, нетърпима и не се повлиява от обезболяващи се обърнете към вашия зъболекар за възможната причина и лечение. Не се притеснявайте няма как да разрушите останалите си зъби, но за тази цел те трябва да се поддържат чисти и редовно да ги поддържате.

Поздрави,
д-р Камбов
kambov.com
izz.bg
Аватар
Dr Mladen Kambov

Мнениеот Dr Mladen Kambov » 05 Яну 2014, 17:47

mariya.atanasova написа:Здравейте,

аз съм на 25 и имам 2 свърхбройни зъби, които се намират на долната челюст под кучешкия(който е все още млечен). Ходих при няколко специалисти и всички ми предлагат различно лечение - да се извади млечния и двама свръхбройни и да се сложи металокерамика на мястото; да се поставят брекети на долната челюст и да издърпват единия свръхброен, а другият и млечният да се извадят.

Какво е вашето мнение по въпроса?

Благодаря!

Здравете, Мария, и Честита Нова 2014,
много от проблемите могат да се решат по повече от един начин, моя съвет е да е с минимална интервенция и , когато е възможно да се запазят естествените зъби. От това което ми описвате по- добрият вариант е да се издърпа единият от свръхбройните зъби с брекети, а другите да се извадят. Може да има и друг вариант, но от това което ми казвате това е всичко, което мога да ви кажа.

Поздрави,
д-р Камбов
kambov.com
izz.bg
Аватар
Dr Mladen Kambov

Мнениеот dgidgi » 21 Яну 2014, 16:13

Здравейте!
Дъщеря ми е на 4г.и 11мес.,с 1 пулпит и кариес.Направените зъби(предкътници)се рушат,дори оня ден падна с пломбата.В момента и никнат долните 2 кътника,смени и долен резец,като постояният никне.
Видно е,че ще има проблеми със зъбите,сега почваме още един кариес.
Въпроса ми е,дали и постоянните ще са такива и с какво мога да засиля(пр.флуор,калций).По съвет на педи почнахме шуслерова сол 2.стоматоложката й беше категорична нищо да не взема.
Бяла захар,всичко сладко и е ограничено до минимум.
Благодаря за отделеното време!
dgidgi

Мнениеот vuzka » 31 Яну 2014, 17:13

Здравейте!Нося брекети от година и половина и вчера ми се отлепи частично коронката.Моят въпрос е следния, ортодонтката ми е от друг град и ще дойде след 15 дена или мога да отида и при личния ми стоматолог? Другия въпрос е ако, не може да се сложи повече коронка ,какъв ще е изхода ,щом нося брекети? Благодаря!
vuzka

Мнениеот Dr Mladen Kambov » 04 Фев 2014, 11:09

dgidgi написа:Здравейте!
Дъщеря ми е на 4г.и 11мес.,с 1 пулпит и кариес.Направените зъби(предкътници)се рушат,дори оня ден падна с пломбата.В момента и никнат долните 2 кътника,смени и долен резец,като постояният никне.
Видно е,че ще има проблеми със зъбите,сега почваме още един кариес.
Въпроса ми е,дали и постоянните ще са такива и с какво мога да засиля(пр.флуор,калций).По съвет на педи почнахме шуслерова сол 2.стоматоложката й беше категорична нищо да не взема.
Бяла захар,всичко сладко и е ограничено до минимум.
Благодаря за отделеното време!

Здравейте, dgidgi,
не е необходимо ограничаване на сладкото, а контрол на това какво се яде и как го яде детето. Добре е да се изключат всички чипсове, снаксове и т.н. те се задържат повече около зъбите и е добре след това да се измият зъбите.От значение е и как се консумират, ако се изядат бързо е по добре от колкото да се хапва на 5 минути по хапка докато си играе.Сладкото трябва да се яде по същия начин. В края на деня дори след като си е измило зъбите,може да дадете на детето 5г твърдо сирене, то съдържа белтъци които ще спомогнат за по ефективната реминерализация на зъбите.
Поздрави,
д-р Камбов
kambov.com
izz.bg
Аватар
Dr Mladen Kambov

Мнениеот Dr Mladen Kambov » 04 Фев 2014, 11:14

vuzka написа:Здравейте!Нося брекети от година и половина и вчера ми се отлепи частично коронката.Моят въпрос е следния, ортодонтката ми е от друг град и ще дойде след 15 дена или мога да отида и при личния ми стоматолог? Другия въпрос е ако, не може да се сложи повече коронка ,какъв ще е изхода ,щом нося брекети? Благодаря!
'

Здраейте, vuzka,
въпросът ви е много специфичен и ми е трудно да ви дам еднозначен отговор. В случая бих ви посъветвала да се обадите на ортодонтката и да и обясните какво се е случило и тя да ви даде съвет, тъй като тя е най запозната със състоянието ви и може да прецени дали проблема може да изчака или да се потърси по ранна намеса.

Поздрави,
д-р Камбов
kambov.com
izz.bg
Аватар
Dr Mladen Kambov

Мнениеот dgidgi » 05 Фев 2014, 18:05

Благодаря Ви много докторе!
Всичко от рода на чипсове,....не давам(е,случва се да я почерпят)
Трудно,но градим култура на храненето.
И понеже знам какво,по колко и как консумира съм изненадана от състоянието на зъбите й.
dgidgi

Мнениеот vuzka » 15 Фев 2014, 19:45

Dr Mladen Kambov написа:
vuzka написа:Здравейте!Нося брекети от година и половина и вчера ми се отлепи частично коронката.Моят въпрос е следния, ортодонтката ми е от друг град и ще дойде след 15 дена или мога да отида и при личния ми стоматолог? Другия въпрос е ако, не може да се сложи повече коронка ,какъв ще е изхода ,щом нося брекети? Благодаря!
'

Здраейте, vuzka,
въпросът ви е много специфичен и ми е трудно да ви дам еднозначен отговор. В случая бих ви посъветвала да се обадите на ортодонтката и да и обясните какво се е случило и тя да ви даде съвет, тъй като тя е най запозната със състоянието ви и може да прецени дали проблема може да изчака или да се потърси по ранна намеса.

Поздрави,
д-р Камбов

Благодаря Ви! За съжаление зъба ще се вади ,а е горен 4-ти :( ! Много съжалявам ,че не работите в нашия Бургас :( ! Ще се радвам да ме насочите към ваш колега (от нашия град),добър хирург и имплантолог , разбира се ако познавате такъв :) !
Благодаря предварително! :)
vuzka

Мнениеот batence » 18 Фев 2014, 19:11

Здравейте, ходих да ми вадят мъдрец а след това се образуваха някакви кръвни телца като къпини на венеца и трябваше да се чистят. Инжектираха ми както първия път упойка Убистезин Форте 4%, мисълта ми е може ли до няколко часа след упойката да употребявам алкохол? Има ли някаква несъвместимост с алкохола, например като Антибиотик-а. Просто защото е вид упойка и не знам дали ще има някакъв проблем да пия лек алкохол или концентрат след това.
Благодаря предварително.
batence

ПредишнаСледваща

Назад към Архив