Репеленти - кои са най-ефикасните продукти?

Апарати, аксесоари и уреди с медицинска или козметична употреба - задайте своя въпрос и вижте повече мнения.

Re: Репеленти

Мнениеот Bella » 03 Юли 2012, 15:33

sanya написа:Bella, а използвала ли си гривните против комари? Могат да се поставят както на китката, така и на глезена и са активни от 4 до 6 седмици. За малките също купувам и въобще не си играя да пръскам или мажа с друг репелент. Противодействат и на други кръвосмучещи насекоми, така че ще са подходящи в твоя случай.

Mosquito_repellent.jpeg

Не не съм, но мои приятели са ги пробвали и ми ги препоръчаха.Смятам тази година и аз да пробвам ефекта им!
Аватар
Bella

Мнениеот teddy » 09 Юли 2012, 16:08

Bella написа:
sanya написа:Bella, а използвала ли си гривните против комари? Могат да се поставят както на китката, така и на глезена и са активни от 4 до 6 седмици. За малките също купувам и въобще не си играя да пръскам или мажа с друг репелент. Противодействат и на други кръвосмучещи насекоми, така че ще са подходящи в твоя случай.

Прикачения файл Mosquito_repellent.jpeg вече е недостъпен

Не не съм, но мои приятели са ги пробвали и ми ги препоръчаха.Смятам тази година и аз да пробвам ефекта им!

Купих детска гривна за комари, но се задържа точно 5 минути на ръчичката на малката и я свали. Иначе ми изглежда много удобна, защото я слагаш и забравяш за всякакви спрейове и кърпи. Хубаво, ама номера не мина :mrgreen: На повечето репеленти пише, че не са подходящи за деца под 2-годишна възраст и в аптеката ми препоръчаха лосиона на Biotrade, който може да си използва за деца над 1 годинка и от възрастни. Ще го изпитаме на морето и ще споделя дали съм доволна от защитата.

Biotrade_Repelex spray.jpeg
Biotrade_Repelex spray.jpeg (2.42 KiB) Прегледано 2447 пъти
teddy

Мнениеот ДоРеМи » 11 Юли 2012, 11:14

За малката купувам гривничка против комари, а това лято за нас купих едни мокри кърпички и ще продължавам да купувам такива, защото се използват много по-лесно от репелентните спрейове. Репелентни кърпички HOPS:

Hops.jpeg
Hops.jpeg (1.99 KiB) Прегледано 2435 пъти
ДоРеМи

Мнениеот Georgica » 11 Юли 2012, 14:08

Mosquito_repellent.jpeg

Аз съм ползвала тия гривни, малко са грозни ама помагат много. Вече спокойно си летувам на планина и море без да се притеснявам от ухапвания от комари.
Georgica

Мнениеот eveline » 20 Юли 2012, 11:47

dimitrova_70007 написа:Има едно природно, много ефективно средство. Може да се приготви в домашни условия, а може и да се купи и никак не е скъпо. Става дума за лавандулов спирт. Има едно голямо предимство пред останалите препарати и то е, че ухае приятно и наистина отблъсква комарите. Можете да го използвате и ако вече сте нахапани и усещате силен сърбеж. Има охлаждащо и успокояващо действие. Ако имате някакъв спирт вкъщи, може да накиснете в него стрък от лавандула. А ако не ви се занимава с приготвяне, във всяка аптека се продават готови. Ето например този:

http://apteka.framar.bg/18004397/%D1%81 ... %BC%D0%BB-

Баба едно време ни мажеше с лавандулов спирт, когато си бяхме на село през ваканциите. Селото ни е в планина Родопи и дядо постоянно ходеше за билки, а баба ги изсушаваше върху вестници. Има много природни продукти, които могат да се използват, но на мен лично не ми се занимава, а и не мисля, че спирта е подходящ за малки деца, защото изсушава кожата :roll:
Ние използваме репелентните продукти на Аутан :)
eveline

Мнениеот Камелия » 27 Юли 2012, 16:23

eveline написа:
dimitrova_70007 написа:Има едно природно, много ефективно средство. Може да се приготви в домашни условия, а може и да се купи и никак не е скъпо. Става дума за лавандулов спирт. Има едно голямо предимство пред останалите препарати и то е, че ухае приятно и наистина отблъсква комарите. Можете да го използвате и ако вече сте нахапани и усещате силен сърбеж. Има охлаждащо и успокояващо действие. Ако имате някакъв спирт вкъщи, може да накиснете в него стрък от лавандула. А ако не ви се занимава с приготвяне, във всяка аптека се продават готови. Ето например този:

http://apteka.framar.bg/18004397/%D1%81 ... %BC%D0%BB-

Баба едно време ни мажеше с лавандулов спирт, когато си бяхме на село през ваканциите. Селото ни е в планина Родопи и дядо постоянно ходеше за билки, а баба ги изсушаваше върху вестници. Има много природни продукти, които могат да се използват, но на мен лично не ми се занимава, а и не мисля, че спирта е подходящ за малки деца, защото изсушава кожата :roll:
Ние използваме репелентните продукти на Аутан :)

Не мисля, че спирта би навредил на нежната детска кожа, а що се отнася до Аутан преди седмица ми се наложи да напръскам краката и ръцете си със спрей. Беше кошмарно, задушаваща миризма, ръцете ми горчаха после, притесних се да не е отровно и се измих. Така ли трябва да бъде?
Камелия

Мнениеот Eva:) » 07 Авг 2013, 11:16

Преди 2 дни племенничето на моя приятел почти се натрови от Райд против комари, който се включва в контакта. Мили родители, бъдете много внимателни с всички препарати против насекоми, защото не са безобидни за крехкия детски организъм!
Eva:)

Ефективни ли са силиконовите гривни против комари?

Мнениеот moni.sparrow » 21 Юли 2014, 13:04

Привет. В някои от следващите уикенди се каним да отидем на язовир с двете деца и съпруга ми. Мисля, че ще е супер, освен онази алармичка, която запищя в главата ми - комариии, комарии :D

Съвсем не ми се иска да мажа децата с тези репеленти за пръскане, които се продават навсякъде, понеже ръцете им често не можеш да ги извадиш от устите им, затова се притеснявам да не се натровят.

Видях наскоро едни силиконови гривни против комари, които ми изглеждат по-безопасни, но пък не мога да разчита на ефекта им. Много се надявам да сте ползвали такива, за да зная дали мога да взема силиконови гривни и да съм сигурна, че ще мога да прибера цели децата си у дома.

Според вас, дали тези гривните против комари са безопасни за деца във всички възрасти и дали са достатъчно ефикасни при възрастни или възрастните трябва с подве да сме? :D :roll:
moni.sparrow

Re: Ефективни ли са силиконовите гривни против комари?

Мнениеот lussy » 21 Юли 2014, 13:08

Миналата година бях въоръжила децата с по две гривни :D едната на ръката, другата - на противоположната страна на крачето и действаха
lussy

Re: Ефективни ли са силиконовите гривни против комари?

Мнениеот julianne » 21 Юли 2014, 13:11

Дали действат само срещу комари тези гривни и ако е така, дали има такива с двойно действие със защита от кърлежи :?
julianne

ПредишнаСледваща

Назад към Медицински принадлежности