daniela написа:Незнам дали да спомена, че освен посочените лекарства за първа помощ е най-добре да се натрие с чесън, изсмуква отровата, наистина е доста ефикасно
Margo написа:daniela написа:Незнам дали да спомена, че освен посочените лекарства за първа помощ е най-добре да се натрие с чесън, изсмуква отровата, наистина е доста ефикасно
Да това дори съм го пробвала, ако нямаш на близо чесън е добре да имаш наблизо лед , поне!
Sofito написа:Мен това лято ме беше ужилила оса по гърба. Не го виждах и с 2 огледала, но го усещах, сърбеше ме, но нямах оток. След 2 дни майка ми извади жилото без проблем. Нямам алергия към оси, дори даже не съм разбрала.
valiart написа:Мой познат го охапали две пчели това лято, една на гърба и втората на ръката на вена. После обаче изпил два алергозана и направо омекнал. Буквално паднал на земята. Целия се подул и кожата му станала на пъпчици като волейболна топка. Врата и ушите му се подули. Тази по-сериозна реакция на охапването или на приетите ДВА алергозана се е дължала?
eli написа:А може ли да се разбере предварително, дали човек е алергичен от жилещи насекоми? Така поне може да е подготвен, ако се наложи а няма достъп до лекар.
Назад към Профилактика и проблеми, свързани с начина на живот
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта