В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с нездравословни навици и предпазване от заболявания, да споделяте мнения и да получите съвет - недостиг на витамини и минерали, подсилване на имунитета, ваксини и имунизации, отказване от алкохол и тютюнопушене.
Добави отговор

Re: Как да се справим със заплахата от змии?!

18 Ное 2016, 04:03

Ние имаме вила в Стара планина и откакто се помня, не съм виждала змии там - само кожи съм намирала, но тази година видях цели 2!!! За мен змиите са най-големият ужас. Едната беше пепелянка. Бях се запътила към вратата да сложа перде, за да не влизат мухи, а пред вратата беше паднал един улук и добре, че я видях, че е там иначе можеше и да ме ухапе..Като я видях изпищях и тя започна да се увива - щях да получа удар. Отидох навътре при приятеля ми, викнах го и той си помисли, че си измислям, защото не я виждахме. После я забелязахме как се беше скрила в една дупка на вратата ама на половината..и той все една пръчка и я уби. Аз по принцип не искам да ги убиваме, но тя като е пред вратата и не си отиде както да правим..Все пак е и отровна.
На следващия ден се бях поуспокоила малко и когато изхвърлих един леген с вода на пътеката до къщата и видях една много голяма сива змия (предполагам усойница), която набързо избяга надолу по пътя..Много си обичам вилата ама рядко ходим там и мястото е обрасло - вече като ги видях наистина се уплаших много. До сега все си мислех, че усещат хората от далече и бягат ама явно не е така..
Ползвали ли сте репеленти срещу змии и дали помагат?

18 Ное 2016, 09:45

Ти колеми приключения си имала! Поизчистете напролет около вилата, а пък и следващата може да няма толкова змии. Тази година беше някаква напаст. Аз не съм попадала на тях, но не съм и ходила по такива места.

18 Ное 2016, 20:23

BeenieGal написа:Ти колеми приключения си имала! Поизчистете напролет около вилата, а пък и следващата може да няма толкова змии. Тази година беше някаква напаст. Аз не съм попадала на тях, но не съм и ходила по такива места.

Еми аз ако можех да режа дървета и израстъци, да съм изчистила до сега ама не мога. Баща ми го мързи и няма кой да отиде да изчисти мястото. А то там трябва да са поне 2-3 човека, защото мястото е голямо.

21 Ное 2016, 21:43

Отразяването от 112 е много трудна работа :mrgreen: , ако не си на умиране, няма шанс.

23 Ное 2016, 12:42

Някъде бях чела че се слага чесън в чорапите за да отблъсква змиите. Дано никой не попада на тях все пак

23 Ное 2016, 13:57

magi81 написа:Някъде бях чела че се слага чесън в чорапите за да отблъсква змиите. Дано никой не попада на тях все пак
Дали ще има ефект, то вярно, че всички мразят чесъна, но чак да избягат змиите, звучи ми невъзможно! :shock: може би някой запален планинар трябва да каже, дали има ефект това.

Re: Как да се предпазим от змии и влечуги без да ги нараняваме?

13 Юни 2017, 11:50

Колкото съм истерична аз, бих се предпазила с писък, но няма да свърши работа. Има разни репеленти, ама колко вършат работа, не знам. Сблъска ли се човек със змия, отровна или не, най-разумно е да запази спокойствие и бавно да се отдалечи без резки движения.

За или против змиите като домашен любимец?

01 Мар 2018, 13:05

Много неприятни истории съм чувала за змии, които са избягали от терариумите си и как собствениците са ги намирали до тях в леглата. Добави и живите мишки, които трябва да се жертват всеки ден като храна за змията и ужасът е пълен. Вие бихте ли си гледали вкъщи по едно питонче или смятате, че това са животни, които са непригодни за домашни любимци?

Re: За или против змиите като домашен любимец?

01 Мар 2018, 14:38

Змиите, а не кучетата, са най-добрият приятел на човека :cool: Няма да се изненадаш като те охапят, защото си знаеш, че ще се увият около врата ти при първа възможност.

Re: За или против змиите като домашен любимец?

01 Мар 2018, 17:35

Изключително против! Какви са тия простотии? Тия хора как спят спокойно не мога да разбера? Не се ли страхуват, че някоя змия, ще се увие около врата им и ще ги удуши! Пълни ненормалници!
Добави отговор
Отиди на страница: 1 ... 5, 6, 7, 8, 9