karaqnev написа:Имам прескачания на сърцето, камерни екстрасистоли по средно около 4000-5000 за денонощие. Писал съм и други теми, просто се надявам някой да ми помогне. Получавам прескачанията от както бях на 15-16 години, но тогава бяха несравнимо малко и не им обръщах никакво внимание и така до 18, когато след цяло лято дискотеки, работа недоспиване и итн. започнаха с пълна сила. Прегледаха ме в 3-та градска и се оказа, че имам съвсем дискретен пролапс. Назначиха ми беталок зок който пих половин година с почти нулев ефект и не знайно защо, започнах да получавам панически кризи... страхувах се да излизам от нас, страхувах се да пия всчкакъв вид лекарства и итн... без всякакво лечение успях що годе да изляза от това положение до колкото е възможно. Доста време останах без лечение, след това пих конкор от който получавах страшно много прескачания... пих го 2-3 пъти защото мислех, че е съвпадение, но не ... пия ли го нещата ставаха по зле. Пих 6 месеца сотахексал, като ефект имаше някакъв през първите 3... след това същото кат с конкора. През това време са ми правени 4-5 холтера, заключението от които е, синусов ритъм без други нарушения, само 4000-5000 камерни монотопни екстрасистоли Правиха ми вело-тест на който след пулс 120 нямам нито, ама нито една екстрасистола... докато тичам или плувам е същото, просто изчезват и след това пак започват. Прегледах всички възможни причини - щитовидна жлеза, зъби, стомах... нищо. Имам по слаба съединителна тъкан, висок съм и съм слаб... оказва се, че това също има значение за хора с подобен проблем. От както това се случи избягвам тежките физически натоварвания, което съответно не ми позволява да се развивам правилно според мен... на 25 години съм тежа 65 кг и съм висок 183. Пил съм кордарон 2 пъти за по 4 месеца, докато го пия нещата се оправят след това обаче всичко започва на ново и не знам как да резрешим този проблем. Доста кардиолози обиколих, и мнението им е единодушно - здраво сърце! Сега пия от 2 месеца по половин табетка кордарон с два дни почивка в седмицата. Има ли решение на проблема като цяло... нямам допълнителни връзки, нямам хемодинамични нарушения предизвикващи проблеми, на практика не ме застарашават тези прескачания, но не знам как да се науча да живея с тях ?!
Здравейте "karaqnev"!От всичко, което прочетох по горе, разбирам че основният ви проблем е, че не може да приемете диагнозата "здраво сърце", което от своя страна ви кара да бъдете напрегнат и неспокоен. Отрицателните емоции (страх, неспокойствие, напрегнатост, тревожност, безпокойство) карат организма да освобождава хормони. Най-често това е адреналин, наричан още хормон на стреса. Действието на адреналина се проявява със следните симптоми: изпотяване, сърцебиене, бледост, гръдни спазми, пристъпи на тревожност, повишаване на кръвно налягане и др.
Ето защо, моят съвет към вас е да приемете факта, че сте здрав, да се успокоите и да продължите напред. Вие сте млад човек и животът е пред вас.
Добре би било да спортувате, да работите или учите, да се занимавате с нещо приятно. Може временно да приемате медикаменти с успокоителен ефект, за да контролирате състоянието си или да се консултирате с личния си лекар за подходящото лекарство. В аптечната мрежа има много нови изчистени препарати, които не предизвикват зависимост. Също има и хомеопатични такива, които са без странични ефекти, например Седатиф ПС.
Желая ви един по-спокоен и изпълнен с оптимизъм ден!
Д-р Досева