Д-р Мирослава Досева-белодробни и сърдечни заболявания

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Д-р Мирослава Досева-белодробни и сърдечни заболявания

Мнениеот kambanka41 » 11 Май 2012, 14:01

Здравейте др Досева
Отново ви пише камбанка.Ехографа показа здраво сърце без изменения а холтера регистрира 4406 екстрасистола за 24 часа,които са единични без изменения и нормална кардиограма със среден пулс 87 без тахикардия и барикардия.Успях да се срещна с личната ми лекарка която ми изписа еутирокс на 75 мг и да продължа да си пия апларозама и да не го спирам поне 1 месец,аз си го бях намалила и се почуствах добре и даже бях тръгнала да го спирам но отново получих екстрасистоли,значително по слаби....сега го пия.Тъй като прочетох че еутирокса в началото се изписва в по малка доза аз се притесних,че при мен е направила ударна,дали няма да има обратен ефект.Отново ме накара да пусна изследвания само на хормоните и в понеделник съм на ехограф за жлезата.Притеснявам се да не е Хашимото
kambanka41

Мнениеот pepism58 » 12 Май 2012, 06:35

Здравейте, д-р Досева исдкам да започна с това, че съм в Турция и не мога да се прибирам в бг, за това ви пиша и се надявам да ми отговорите. Певица съм тук работа, преди 2 години ми направиха операция, имах израстък на сърцето, който ми причиняваше сърцебиене,изгориха го след, което ми останаха прескачанията но за това казаха, че е нормално, че се наричат екстрасистоли, но едно ме притеснява, че като получа това прескачане имам едно стягане под лявата гърда и в областта зад гърба понякога бързо ми минава това стягане, по понякога ме мъчи с часове. Понякога имам само стягане под гърдата в областта на сърцето и плешката отзад, да имам шипове на врата ако ви интересува отзад. Правих си всички възможни изследвания на сърцето, казаха, че нищо няма, кръвни изследвания също нищо не ми показва.Виеше ми се свят до преди една година и това бях споделила тук, а те луда ме изкараха. Изморявам се като изкачвам стъпала като пуша, не пия. Моля си пишете ми, ще чакам, ако ви интересува още нещо кажете ще ви напиша.
Огромно Благодаря и ще чакам вашият отговор.
pepism58

Мнениеот Dr Miroslava Doseva » 14 Май 2012, 21:11

kambanka41 написа:Здравейте др Досева
Отново ви пише камбанка.Ехографа показа здраво сърце без изменения а холтера регистрира 4406 екстрасистола за 24 часа,които са единични без изменения и нормална кардиограма със среден пулс 87 без тахикардия и барикардия.Успях да се срещна с личната ми лекарка която ми изписа еутирокс на 75 мг и да продължа да си пия апларозама и да не го спирам поне 1 месец,аз си го бях намалила и се почуствах добре и даже бях тръгнала да го спирам но отново получих екстрасистоли,значително по слаби....сега го пия.Тъй като прочетох че еутирокса в началото се изписва в по малка доза аз се притесних,че при мен е направила ударна,дали няма да има обратен ефект.Отново ме накара да пусна изследвания само на хормоните и в понеделник съм на ехограф за жлезата.Притеснявам се да не е Хашимото

Здравей kambanka41,

Радвам се, че при теб нещата се изясняват. Не се притеснявай излишно! Приемай лекарствата, както са ти предписани. За дозата на еутирокс, предполагам след новите хормонални изследвания всичко ще е по-ясно- относно как се въздейства върху функцията на щитовидната жлеза, а и ехото също е от голямо значение.

Желая ти здраве и спокойствие,
Д-р Мирослава Досева
Dr Miroslava Doseva

Мнениеот kambanka41 » 14 Май 2012, 21:50

Благодаря за пожеланията
Днес новите изследвания показа двойно завишен тсх от 5на 10 ,на ехографа ми казаха,че имам тиореоид/може да не я пиша правилно/ но изследванията ще дойдат след 2 седмици при личната ми лекарка.Вие как мислите дали още утре да отида с новите изследвания при нея или да изчакам ехографа.Извинявам се много че ви притеснявам пак/
kambanka41

Мнениеот pepism58 » 15 Май 2012, 01:37

zdrte doktor DOSEVA. Parvo iskam da se izvinia che pisha na latinica no kakto kazah sam vav TURCİA a tuk na laptopite niama kirilica i niama kak da pisha po drug nachin. mnogo vi molia biah vi pisala che imam edno stiagane v oblasta na sarceto ne e postoiano no poniakoga go poluchavam taka da se kaje chesto i me stiaga dosta dalgo poniakoga s chasove poniakoga malko. poniakoga sled kato polucha ekstrasestoli. da nevi razkazvam vsichko nanovo moliavi prochetetemi pismoto i shte chakamda mi odgovorite. moliavi ogromno blagodaria. ako nevi e iasno neshto kajete mi za da vi obiasnia. BLAGODARİA
pepism58

Мнениеот Dr Miroslava Doseva » 16 Май 2012, 23:57

pepism58 написа:Здравейте, д-р Досева исдкам да започна с това, че съм в Турция и не мога да се прибирам в бг, за това ви пиша и се надявам да ми отговорите. Певица съм тук работа, преди 2 години ми направиха операция, имах израстък на сърцето, който ми причиняваше сърцебиене,изгориха го след, което ми останаха прескачанията но за това казаха, че е нормално, че се наричат екстрасистоли, но едно ме притеснява, че като получа това прескачане имам едно стягане под лявата гърда и в областта зад гърба понякога бързо ми минава това стягане, по понякога ме мъчи с часове. Понякога имам само стягане под гърдата в областта на сърцето и плешката отзад, да имам шипове на врата ако ви интересува отзад. Правих си всички възможни изследвания на сърцето, казаха, че нищо няма, кръвни изследвания също нищо не ми показва.Виеше ми се свят до преди една година и това бях споделила тук, а те луда ме изкараха. Изморявам се като изкачвам стъпала като пуша, не пия. Моля си пишете ми, ще чакам, ако ви интересува още нещо кажете ще ви напиша.
Огромно Благодаря и ще чакам вашият отговор.

Здравейте pеpism58,

Извинете ме, че се забавих с отговора!
От казаното по-горе разбирам, че и преди и след операцията имате едни и същи оплаквания - сърцебиене и стягане, така ли е? Направени ли са ви всички пълни изследвания от специалист кардиолог - пълна кръвна картина и биохимия, липиден профил, ЕКГ, Ехокардиография с доплер, запис 24ч. на сърцето ЕКГ - Холтер, изследване на щитовидните хормони? Ходите ли периодично на контролни прегледи при кардиолог и приемате ли някакви лекарства? Какви са стойностите на артериалното ви кръвно налягане и обичайната ви сърдечна честота (пулс)? Стягането и екстрасистолите кога се появяват -през деня, през нощта, при физическа активност или в покой, има ли връзка с храненето, а също и влияе ли се от емоционалното ви състояние - радост, тъга? Предполагам ежедневието ви е натоварено и сте изложени на стрес, което води до умора на организма, който отреагира със съответна реакция (вашето слабо място)- прояви от страна на сърцето.
Имате ли личен лекар или лекар, който да ви наблюдава в Турция? Консултирайте се с него и нека направи оценка на състоянието ви. Ако е необходимо, временно може да ви бъде предписан медикамент, който да повлияе тревожното ви състояние. Това не само ще ви успокои, но и ще намали проявите на сърдечни екстрасистоли (особено ако те са от психогенно естество).
Препоръчвам ви колкото се може по-скоро да си запишете час при кардиолог или поне при личния си лекар, за да се уточни състоянието ви, а вие да сте спокойна и да не се тревожите излишно!

С пожелание за здраве,
Д-р Мирослава Досева
Dr Miroslava Doseva

Мнениеот Dr Miroslava Doseva » 16 Май 2012, 23:59

pepism58 написа:zdrte doktor DOSEVA. Parvo iskam da se izvinia che pisha na latinica no kakto kazah sam vav TURCİA a tuk na laptopite niama kirilica i niama kak da pisha po drug nachin. mnogo vi molia biah vi pisala che imam edno stiagane v oblasta na sarceto ne e postoiano no poniakoga go poluchavam taka da se kaje chesto i me stiaga dosta dalgo poniakoga s chasove poniakoga malko. poniakoga sled kato polucha ekstrasestoli. da nevi razkazvam vsichko nanovo moliavi prochetetemi pismoto i shte chakamda mi odgovorite. moliavi ogromno blagodaria. ako nevi e iasno neshto kajete mi za da vi obiasnia. BLAGODARİA

НЕ се притеснявайте за латиницата. Пишете ми!
Dr Miroslava Doseva

Мнениеот pepism58 » 21 Май 2012, 04:23

Здравейте, доктор Досева благодаря ви за това, че сте ми писали. Да има доктор тука, който ми направи операцията, ходя на прегледи контролни но ми взема само парите а и е много скъпо, но въпреки това отивам да ми направи всякакви изследвания на сърцето, холтер, абе всичко възможни каза ми, че нищо ти няма даже каза, че на видеозон ли беше нещо такова и каза, че много рядко се случвало човек на моите години 42, а сърцето да е като на 20 нестареело. Е добре де тогава защо имам този проблем.Кръвни изследвания редовно си правя и там не показва нищо. Имам кръвно да, но не чак толкова високо, да пия хапчета които той ми предписа казват де Деликс 5 mg , но моето кръвно не винаги е високо, като се ядосам, радвам или се притесня тогава го вдигам, но за малко да ги вдигна и ми става лошо.За сърцето пия belok25mg и за есктрасистолите piarytmonorm150mg. той даже не искаше да ми дава да пия Ритмонорма, каза,че тези екстри както той ги нарича са нормални и така ще бъде вечно даже с течение на годините ще бъдат повечко когато съм изморена каза при менструация. А аз това стягане го получавам при пеене, при закашляне, когато стоя или рязко движения направя всеки път е така днес така ми се случи пак преди работа, изкашляше а то прищракна сърцето и след това започна близо два часа така не мога и да работя много е гадно.Мъча се да издишам, че така да ме отпуска и аз не мога да ви го обясня. И имам чувството нали знаете все едно се изтласква нещо и така докато ме успокои. После все едно нищо е нямало и си минава.Така съм почти всеки ден. Моля ви пишете ми ще чакам много и голямо извинявайте и благодаря. Ако нещо ви интересува още питайте да ви кажа.
pepism58

Мнениеот pepism58 » 21 Май 2012, 04:39

Извинете доктор Досева, забравих да ви кажа, че да също когато се храня след това понякога чувствам това стягане даже някой път си казвам по-добре да не ям.Пулсът ми е нормален между 68.70 там някъде винаги. От известно срвме ми е ниско кръвното 110/70 почти всеки път преди да съм пила хапчето за кръвно. И за гуша съм правила изследвания, казаха ми, че няма нищо.Абе с една дума си мислят, че съм луда. Е добре тогава какво е това стягане.Между другото това стягане го получих след операцията по-често. Преди операцията го имах, но беше рядко когато получавах сърцебиенето тогава ме стягаше и получавах пулс, който достигаше до 200.Сега доктора казва ние това ние тогава излекувахме сърцебиенето да няма продължение, казвам а това стягане от какво е може да е от кръвното казва на сърцето ти му няма нищо.Смешно не могат да ми кажат от какво е. Добре но дори когато ми е ниско кръвното пай ли е причина за стягането. Когато пея и изведнъж прищраква и започват мъките със стягането като, че ли имам чувството че мускула се е свил и ще избухне изведнъж, толкова е непоносимо като че ли не ми позволява да дишам страхувам се понякога мисля си че инфаркт ще получа така му казвам на доктора а той казва скоро няма да стане не се притеснявай нищо ти няма. Моля ви пишете ми ще чакам с нетърпение. И да се извиня, че ви пиша в този час, но сега се прибрах от работа.
pepism58

Мнениеот Dr Miroslava Doseva » 21 Май 2012, 22:41

kambanka41 написа:Благодаря за пожеланията
Днес новите изследвания показа двойно завишен тсх от 5на 10 ,на ехографа ми казаха,че имам тиореоид/може да не я пиша правилно/ но изследванията ще дойдат след 2 седмици при личната ми лекарка.Вие как мислите дали още утре да отида с новите изследвания при нея или да изчакам ехографа.Извинявам се много че ви притеснявам пак/

Здравей kambanka41,

Съжалявам, че отговора ми се забави, но не съм видяла въпросът ти.
Не се притеснявай да ми пишеш! Винаги ще се опитам да ти помогна, ако е в моята компетенция.
Не се тревожи за изследванията. Две седмици не са много време, когато нямаш сериозни оплаквания. С информацията от ехографията, а също и другите изследвания, цялата картина ще се изясни и ще насочи лекарят за точната диагноза и подходящото за теб лечение.
Нужно е малко търпение. Имай вяра и мир!

Поздрави,
Д-р М.Досева
Dr Miroslava Doseva

ПредишнаСледваща

Назад към Архив