Д-р Мирослава Досева-белодробни и сърдечни заболявания

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Д-р Мирослава Досева-белодробни и сърдечни заболявания

Мнениеот kambanka41 » 22 Май 2012, 19:38

Да наистина нямам по сериозни оплаквания само това,че един ден ми е добре на следващият зле....все още си ги имам прескачанията,но не са всекидневни,по слаби са,лошото ми качество е че съм нетърпелива и искам всичко да минава бързо и все си мисля,че ако бях на бетаблокери досега да бяха минали,може и да греша.Майка ми е здравен работник/мед.сестра/ и понякога шеговито ми казва че съм хипохондричка.Понякога се отчайвам че ще си остана в това положение,нали няма проблем да си увредя сърцето при положение,че си приемам редовно хапчетата.
Желая Ви здраве и щастие и все така да помагате на хората :)
kambanka41

Мнениеот Dr Miroslava Doseva » 23 Май 2012, 22:43

kambanka41 написа:Да наистина нямам по сериозни оплаквания само това,че един ден ми е добре на следващият зле....все още си ги имам прескачанията,но не са всекидневни,по слаби са,лошото ми качество е че съм нетърпелива и искам всичко да минава бързо и все си мисля,че ако бях на бетаблокери досега да бяха минали,може и да греша.Майка ми е здравен работник/мед.сестра/ и понякога шеговито ми казва че съм хипохондричка.Понякога се отчайвам че ще си остана в това положение,нали няма проблем да си увредя сърцето при положение,че си приемам редовно хапчетата.
Желая Ви здраве и щастие и все така да помагате на хората :)

Здравейте kambanka41,

Благодаря за хубавите пожелания!
Радвам се, че имате медицинско лице у дома. Така ще се вслушвате по-лесно в здравните съвети и няма да се притеснявате излишно.
Употребата на лекарства при вас е належаща, за да се чувствате добре. Медикаменти без странични ефекти едва ли има?! Моят съвет е само да се наблюдавате и ако се появят оплаквания от страна на лекарствата да споделите това с лекуващия ви лекар.
Затова бъдете спокойна, радвайте се на живота всеки ден и бъдете здрава!

Д-р Мирослава Досева
Dr Miroslava Doseva

Мнениеот Dr Miroslava Doseva » 23 Май 2012, 23:13

pepism58 написа:Извинете доктор Досева, забравих да ви кажа, че да също когато се храня след това понякога чувствам това стягане даже някой път си казвам по-добре да не ям.Пулсът ми е нормален между 68.70 там някъде винаги. От известно срвме ми е ниско кръвното 110/70 почти всеки път преди да съм пила хапчето за кръвно. И за гуша съм правила изследвания, казаха ми, че няма нищо.Абе с една дума си мислят, че съм луда. Е добре тогава какво е това стягане.Между другото това стягане го получих след операцията по-често. Преди операцията го имах, но беше рядко когато получавах сърцебиенето тогава ме стягаше и получавах пулс, който достигаше до 200.Сега доктора казва ние това ние тогава излекувахме сърцебиенето да няма продължение, казвам а това стягане от какво е може да е от кръвното казва на сърцето ти му няма нищо.Смешно не могат да ми кажат от какво е. Добре но дори когато ми е ниско кръвното пай ли е причина за стягането. Когато пея и изведнъж прищраква и започват мъките със стягането като, че ли имам чувството че мускула се е свил и ще избухне изведнъж, толкова е непоносимо като че ли не ми позволява да дишам страхувам се понякога мисля си че инфаркт ще получа така му казвам на доктора а той казва скоро няма да стане не се притеснявай нищо ти няма. Моля ви пишете ми ще чакам с нетърпение. И да се извиня, че ви пиша в този час, но сега се прибрах от работа.

Здравейте pepism58,

Разбирам тревогите и отчаянието ви.
От написаното по горе разбирам, че според лекаря ви няма причина за тревога от страна на сърцето, а също и че всички изследвания са в норма. Ако имате доверие на лекаря си, следвайте това което ви казва. Но за да бъдете по-спокойна, а и да не би нещо друго да се пропуска, ви съветвам да направите нова консултация /преглед/ с друг кардиолог, който да потвърди или отхвърли диагнозата или да направи корекция на терапията ви. Да не би да получавате някои от страничните ефекти на медикаментите? Наблюдавате ли се за такива?
Добре е да ви се направят и допълнителни изследвания с натоварване на сърцето, ако е необходимо да се сменят лекарствата с други за аритмия, да се прецени състоянието ви опасно ли е или просто неприятно усещане и дразнене, което имате. Нужна е нова оценка! Не оставяйте нещата така, щом не сте спокойна и доволна от първоначалния преглед.

С пожелание за здраве,
Д-р М.Досева
Dr Miroslava Doseva

Мнениеот kambanka41 » 26 Май 2012, 13:04

Здравейте др.Досева
Вече имам точната диагноза...оказа се че съм болна от Хашимото,препратиха ме към еднрокринолог и той потвърди диагнозата,каза,че в района в който сега живея в Португалия има много болни от тази болест,също така като разбра ,че съм от България каза ,че е много възможно да са последици от Чернобил.Увеличи ми дозата на еутирокса на 100 мг и след месец пак на контролни прегледи,на ехографа жлезата е със все още запазени размери,но структурата е хетерогенна ,груба или уплътнена ,защото думата/grosso/има две значения.И също така има възлести кистички.Майка ми отказва това да бъде точната диагноза,и казва,че това по скоро може да бъде микседем.Но като чета за Хашимото виждам,че не се ликува.Какво да направя -да се прибера в България и да почна някаква алтернативна медицина или да си стоя кротко тук и да чакам да се оправя ,ако това е възможно.Аз все пак имам вяра,че това е нещо временно и ще отмине. :)
kambanka41

Мнениеот Dr Miroslava Doseva » 27 Май 2012, 01:26

kambanka41 написа:Здравейте др.Досева
Вече имам точната диагноза...оказа се че съм болна от Хашимото,препратиха ме към еднрокринолог и той потвърди диагнозата,каза,че в района в който сега живея в Португалия има много болни от тази болест,също така като разбра ,че съм от България каза ,че е много възможно да са последици от Чернобил.Увеличи ми дозата на еутирокса на 100 мг и след месец пак на контролни прегледи,на ехографа жлезата е със все още запазени размери,но структурата е хетерогенна ,груба или уплътнена ,защото думата/grosso/има две значения.И също така има възлести кистички.Майка ми отказва това да бъде точната диагноза,и казва,че това по скоро може да бъде микседем.Но като чета за Хашимото виждам,че не се ликува.Какво да направя -да се прибера в България и да почна някаква алтернативна медицина или да си стоя кротко тук и да чакам да се оправя ,ако това е възможно.Аз все пак имам вяра,че това е нещо временно и ще отмине. :)

Здравейте kambanka41,

Добре сте направили, че сте посетили и ендокринолога. Все пак той е специалист и има най-голям опит и познание в тази област. Болестта на Хашимото е автоимунно заболяване, което обикновено протича с намалена функция на жлезата (затова и ще приемаш еутирокс), която е уголемена. Функционалната активност на жлезата, обаче е непостоянна и
затова е необходимо да се правят контролни прегледи и изследвания.
Според мен, няма нужда да се прибираш в България специално затова, освен ако не си планувала пътуване по друг повод.
Вярата и надеждата са много важни в лечението на всяко заболяване. Валидна е максимата: Здрав дух-здраво тяло!
Не се отчайвай!!! Следвай съветите на своя лекар и приемай редовно лекарствата си, за да се чувстваш с всеки ден по-добре и по-добре!

С усмивка,
Д-р Досва
Dr Miroslava Doseva

Мнениеот Dr Miroslava Doseva » 27 Май 2012, 01:28

Dr Miroslava Doseva написа:
kambanka41 написа:Здравейте др.Досева

Здравейте kambanka41,

Добре сте направили, че сте посетили и ендокринолога. Все пак той е специалист и има най-голям опит и познание в тази област. Болестта на Хашимото е автоимунно заболяване, което обикновено протича с намалена функция на жлезата (затова и ще приемаш еутирокс), която е уголемена. Функционалната активност на жлезата, обаче е непостоянна и
затова е необходимо да се правят контролни прегледи и изследвания.
Според мен, няма нужда да се прибираш в България специално затова, освен ако не си планувала пътуване по друг повод.
Вярата и надеждата са много важни в лечението на всяко заболяване. Валидна е максимата: Здрав дух-здраво тяло!
Не се отчайвай!!! Следвай съветите на своя лекар и приемай редовно лекарствата си, за да се чувстваш с всеки ден по-добре и по-добре!

С усмивка,
Д-р Досва
Dr Miroslava Doseva

Мнениеот pepism58 » 01 Юни 2012, 01:41

zdrte doktor doseva vseki den otvariam saita i se nadiavam da ste mi pisali no neste. moliavi pishete mi. az vi pisah i chakam da razgledate pismoto mi ogromno izvinenie i blagodaria
pepism58

Мнениеот Dr Miroslava Doseva » 01 Юни 2012, 14:34

pepism58 написа:zdrte doktor doseva vseki den otvariam saita i se nadiavam da ste mi pisali no neste. moliavi pishete mi. az vi pisah i chakam da razgledate pismoto mi ogromno izvinenie i blagodaria

Здравейте, pepism58!

Отговорила съм на въпросите ви, вижте по-нагоре във форума!
(Здравейте pepism58,
Разбирам тревогите и отчаянието ви.
От написаното по горе разбирам, че според лекаря ви няма причина за тревога от страна на сърцето, а също и че всички изследвания са в норма. Ако имате доверие на лекаря си, следвайте това което ви казва. Но за да бъдете по-спокойна, а и да не би нещо друго да се пропуска, ви съветвам да направите нова консултация /преглед/ с друг кардиолог, който да потвърди или отхвърли диагнозата или да направи корекция на терапията ви. Да не би да получавате някои от страничните ефекти на медикаментите? Наблюдавате ли се за такива?
Добре е да ви се направят и допълнителни изследвания с натоварване на сърцето, ако е необходимо да се сменят лекарствата с други за аритмия, да се прецени състоянието ви опасно ли е или просто неприятно усещане и дразнене, което имате. Нужна е нова оценка! Не оставяйте нещата така, щом не сте спокойна и доволна от първоначалния преглед).

Д-р Досева
Dr Miroslava Doseva

Мнениеот ina7 » 02 Юли 2012, 10:49

Здравейте,Д-р Досева ! Преди няколко месеца майка ми започна лечение поради опасение за белодробен емфизем.Направиха й 2 рентгенови снимки през 10 дни на белите дробове,след което и назначиха терапия.След 1 месец беше изпратена на мамолог(профилактичен преглед,тъй като е оперирана преди 10 години).Там също и направиха мамография на 28 май.След точно един месец поради затруднения с дишането и направиха рентгеноскопия и тъй като отхвърлиха възможността да е от дробовете,я изпратиха на ортопед,който отново я снима(снимка на гръдни прешлени в същия ден с рентгеноскопията).Интересува ме до каква степен всички тези снимки биха и навредили и има ли някакъв начин да намалим вредата.Благодаря Ви!
ina7

Мнениеот krisibg » 03 Юли 2012, 23:04

Здравейите Др.Досева,Проблема ми е следния Аз сам на 14 години Бях на састезание и там се разболях пих скрежина студена кола и т.н 2 дни след това забелязвам кашлица , прибрах се от састезанието и започнах лечения започнах със силен антибиотик азитрокс, сас сироп проспан, не ми мина отидох си при личния лекар тя ме преслуша прати ме на снимка видя я и каза че няма нищо сериозно исписа ми аугментин на хапчета и някакво противоалергично лекарство и от него не ми мина също пих авипек,Та мисълта ми е вече кашлям от 2 седмици много се притеснявам какво да направя ? :oops:
krisibg

ПредишнаСледваща

Назад към Архив