Ужилване от медуза

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с нездравословни навици и предпазване от заболявания, да споделяте мнения и да получите съвет - недостиг на витамини и минерали, подсилване на имунитета, ваксини и имунизации, отказване от алкохол и тютюнопушене.

Re: Ужилване от медуза

Мнениеот kornfleiks » 20 Авг 2013, 17:23

И аз мога да дам съвет загледайте се като отивате на море ако е във водата няма хора значи има медузи а ако има хора във водата значи няма медузи ;)
kornfleiks

Как да реагираме при опарване от медуза?

Мнениеот Мади Ранчева » 07 Авг 2014, 11:33

Моя приятелка се върна от морето миналата седмица и каза, че имало много медузи.
Лошото е, че сме запазили бунгало на същото място, където бяха те, но за следващата седмица, т.е. медузите едва ли ще изчезнат до тогава.

Притеснявам се, понеже съм с децата и ако стане, така че да ги опари медуза, нямам идея как да реагирам и как да окажа първа помощ. Зная, че болката след опарване от медуза е стряскаща, пареща и много силна, затова се надявам, да има рецепти от народната медицина, с които да помогна веднага, докато дойде помощта. :?

Всъщност дали има по-правилна реакция при опарване от медуза, от тази да се опитвам сама да облекча болката и да не позволя на отровата да се разнесе? :?
Мади Ранчева

Re: Как да реагираме при опарване от медуза?

Мнениеот ramimni » 07 Авг 2014, 11:37

Е кой е не чувал, че трябва да напишкаш мястото, на което те е опарила медузата, ама не зная дали имат ефект или са бабини деветини :? за радост, не ми се е налагало
ramimni

Мнениеот franky » 07 Авг 2014, 11:42

това с урината граничи с мита, почти, доста по-ефективно е да се полее мястото с винен оцет
franky

Мнениеот Snejna » 04 Дек 2014, 10:20

ramimni написа:Е кой е не чувал, че трябва да напишкаш мястото, на което те е опарила медузата, ама не зная дали имат ефект или са бабини деветини :? за радост, не ми се е налагало

Ами ако си се опарил на рамото? :lol: :lol: :lol:
на мен ми звучи малко измислено, не знам обаче как е правилно да се третира опарване от медуза, добре, че има лекари :)
Аватар
Snejna

Мнениеот Kaya » 13 Дек 2014, 12:54

franky написа:това с урината граничи с мита, почти, доста по-ефективно е да се полее мястото с винен оцет

Няма ли много да боли? Мен никога не ме е парила медуза и не знам какво е точно усещането, но не си го представям много готино :shock:
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Медузи! Как да се предпазим?

Мнениеот Snejna » 30 Авг 2016, 12:26

Сега сме на морето и има доста медузи! Гледаме да стоим далеч от тях, но да си призная, не знам какво трябва да направим, ако имаме близка среща с някоя от тях. :roll: Някой от вас опарвал ли се е да каже повече, дали боли, да ли не. Прочетох доста съвети от тук, но ми се иска да разбера повече, ако някой вече е минал по този път :?:
Дали болката наистина е толкова силна, за колко време от минава, опасно ли е, ако се получи алергична реакция? :?:
Аватар
Snejna

Re: Медузи! Как да се предпазим?

Мнениеот irka » 30 Авг 2016, 12:43

Мен един-два пъти ме е парило, но не бих казала, че е нетърпима болката. Отминава и после стои зачервено, но нищо повече. Не съм имала някакви реакции по кожата. Като го полея с вода облекчава.
irka

Мнениеот Snejna » 30 Авг 2016, 12:58

irka написа:Мен един-два пъти ме е парило, но не бих казала, че е нетърпима болката. Отминава и после стои зачервено, но нищо повече. Не съм имала някакви реакции по кожата. Като го полея с вода облекчава.

Като опарване от коприва ли е усещането? Аз винаги съм мислила, че е някаква шокиращо огромна и силна болка. :roll:
Аватар
Snejna

Мнениеот Грохот » 30 Авг 2016, 15:02

Всеки има различен праг на болка и го възприема по различен начин. И мен са ме парили, неприятно е, но не се разревах като една моя приятелка, която голямо тръшкане направи. Зависи мисля и от това каква е медузата. По нашето Черноморие не са толкова опасни. Не знам дали е вярно това за урината, не съм го пробвал :smile: .
Грохот

ПредишнаСледваща

Назад към Профилактика и проблеми, свързани с начина на живот