mizzler написа:Здравейте!
В онкологично заведение, се извършва стадиране на заболяването. На Онкологичен комитет се прави план на лечението. Във вашия случай се започва с предоперативна полихимиотерапия, последваща операция. Поведението след това се определя от хистологичния вариант, засегнатите лимфни възли, хормоналните рецептори и Хер- рецептори. Карциномътна гърдата е една от най-лечимите онкологични заболявания. Така, че имате голям шанс да се излекувате трайно, но е необходимо, т.н. комплексно лечение.
albena_t написа:Д-р Тулев,
преди 1 месец ме беше оперативно отстранена бенка от гърба със съмнения за злокачествен меланом. Беше ми направена и сцинтиграфия на лимфните възли която не показа никакви разсейки.
По време на операцията освен бенката, хирургът отстрани и два основни лимфни възела от лявата подмишница. След направените хистологични изследвания, резултатите бяха отрицателни.Въпреки това, за по-голяма сигурност, хирургът отстрани още 3 малки лимфни възела, на които бе направен допълнителен микробиологичен анализ. Резултатът от него показа, че е открита микрометастаза в единия от тях.
Въпросът ми към вас е - налага ли ми се в този случай да ми бъде направена аксиларна дисеция на лявата подмишница, за да се установи дали има други микрометастази или има и други начини?
Dr Rumen Tulev написа:albena_t написа:Д-р Тулев,
преди 1 месец ме беше оперативно отстранена бенка от гърба със съмнения за злокачествен меланом. Беше ми направена и сцинтиграфия на лимфните възли която не показа никакви разсейки.
По време на операцията освен бенката, хирургът отстрани и два основни лимфни възела от лявата подмишница. След направените хистологични изследвания, резултатите бяха отрицателни.Въпреки това, за по-голяма сигурност, хирургът отстрани още 3 малки лимфни възела, на които бе направен допълнителен микробиологичен анализ. Резултатът от него показа, че е открита микрометастаза в единия от тях.
Въпросът ми към вас е - налага ли ми се в този случай да ми бъде направена аксиларна дисеция на лявата подмишница, за да се установи дали има други микрометастази или има и други начини?
ЗДРАВЕЙТЕ!
При наличие на лимфен възел с метастаза в него се налага лимфна дисекция, с цел отстраняване на всички лимфни възли и тяхното хистологично изследване.
Rada написа:Здравейте, д-р Тулев,
Живея и работя в чужбина.
Имам миома от 10 години. Следя я редовно, не расте. Вече влязох в менопауза, нямам цикъл от 2 месеца.
Преди 2 години претърпях операция от рак на дебелото черво. Изрязаха ми 18 см. Минах 12 химиотерапии. Оттогава тумор маркерите, които ми изследват са под нормата. Последните са ми от януари 2013 г и са CEA -1.0 ng/ml ,CA 19.9- 2.9 IU/ml , CA 125- 2.4 IU/ml, CA 15.3- 15.1 IU/ml.
Последната колоноскопия от август 2012 показа чисто дебело черво. Последната ми томография също не откри нови образувания, но онкологът ми каза, че има струпване на радиоактивната глюкоза в дебелото черво.
Въпросите ми са
Какво показва това струпване на глюкозата там?
Има ли опастност миомата да се изроди в злокачествена?
Бихте ли ми препоръчали да отида на операция за отстраняване на матката?
ivelin написа:Здравейте д-р Тулев!Въпросът ми е за моя баща който е на 74 години.от една година има непрестанни болки в стомаха и запек.Ходил е на много лекари и повечето диагностират раздразнено дебело черво с усложнение долихоколон.Правена му е ирихография на дебелото черво мисля,че така се казваше.Изхожда се с клизми.Лаксативите нямат ефект.Лактулоза,Трансилан,Лаксал и други е взимал и не може да се изходи.Идва му но само с клизма се изхожда на 2-3 дена.За болките и спазмите взима Дуспаталин и Спазмалгон и временно му облекчават болките.Има и много газове.Какво ще ни посаветвате?Чувал съм,че прокитеникът Зирид в комбинация с Лактулоза може да подобри моториката на червата за да може да се изхожда самостоятелно.Иначе се храни с плодове и зеленчуци,супи,айряни и др.Пие вода,но не може да се изходи.Според вас болките от нередовното изхождане ли могат да бъдат.Правени са му пълни кръвни изследвания и лекарите казват,че са добри.Единствено хемоглобина му е малко нисък.1.38. Залежава се много.Какъв е вашият съвет?Поздрави!
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта