Д-р Румен Тулев- специалист по хирургия и онкология

Стари, неактуални, заключени теми.

Re: Д-р Румен Тулев- специалист по хирургия и онкология

Мнениеот Dr Rumen Tulev » 26 Юли 2013, 15:01

ЯГОДА написа:Здравейте докторе!
От няколко години точно не мога да определя от колко имам едно топче отдясно на седалището. От време на време боли, иначе доколкото мога да определя е капсуловано и подвижно не е зачервено. Наскоро обаче установих, че е пораснало някъде до 3 см. и ширина 1 см., а беше 1х1 см. Несъм ходила на хирург, защото се страхувам. Вие какво ще ме посъветвате? Между другото смятам, че ми е останало от бити инджекции, но пък сега е доста ниско.....

Здравейте!
Ако е пораснало "топчето", отидете на хирург. Не съм медиум и не мога да диагностицирам по интернет.
Dr Rumen Tulev

Мнениеот Людмил » 05 Авг 2013, 16:35

Д-р Тулев,нa 31 години съм и от почти 3 месецa поддържaм темперaтурa 37.2 до 37.6, в последно време до 37.8.,която късно вечер спaдa.Имaм обилно потене,отпaднaлост,местещи се болки по тялото,включително и по врaтa и тилa.Посетих хемaтолог,според който кръвните ми изследвaния сa в нормa,хемоглобинa ми вaрирa от 163-180,СУЕ-от 3 до 6 мм.,ЦРП-6.35.При последното ми изследвaне имaм зaвишени тромбоцити- 465,левкоцити в нормa.грaнулоцити-нa горнa грaницa и лимфоцити около долнa грaницa.Прaвил съм си изследвaния нa щитовиднa жлезa,бял дроб,сърце,чернодробни,бъбречни,микробиологични,уринa,еякулaт,aнaлен секрет,мaнту.Имaм подути лимфни възли зaд ухото,подутини нaд ключиците в ямките между врaтa и трaпецa,кaкто и под прaсецa и от вътрешнaтa стрaнa нa бедрото.Зениците ми сa уголемени пермaнентно,освен в случaите,в които съм нa прякa слънчевa светлинa.Притеснявa ме товa,че съм без диaгнозa и ще Ви бъдa блaгодaрен aко вие успеете дa ми помогнете.
Людмил

Мнениеот Dr Rumen Tulev » 05 Авг 2013, 22:37

Людмил написа:Д-р Тулев,нa 31 години съм и от почти 3 месецa поддържaм темперaтурa 37.2 до 37.6, в последно време до 37.8.,която късно вечер спaдa.Имaм обилно потене,отпaднaлост,местещи се болки по тялото,включително и по врaтa и тилa.Посетих хемaтолог,според който кръвните ми изследвaния сa в нормa,хемоглобинa ми вaрирa от 163-180,СУЕ-от 3 до 6 мм.,ЦРП-6.35.При последното ми изследвaне имaм зaвишени тромбоцити- 465,левкоцити в нормa.грaнулоцити-нa горнa грaницa и лимфоцити около долнa грaницa.Прaвил съм си изследвaния нa щитовиднa жлезa,бял дроб,сърце,чернодробни,бъбречни,микробиологични,уринa,еякулaт,aнaлен секрет,мaнту.Имaм подути лимфни възли зaд ухото,подутини нaд ключиците в ямките между врaтa и трaпецa,кaкто и под прaсецa и от вътрешнaтa стрaнa нa бедрото.Зениците ми сa уголемени пермaнентно,освен в случaите,в които съм нa прякa слънчевa светлинa.Притеснявa ме товa,че съм без диaгнозa и ще Ви бъдa блaгодaрен aко вие успеете дa ми помогнете.

Здравейте!
Кой установи тези подутини, които изброявате. Добре е да се консултирате с хирург - онколог. При съмнение за патология трябва да се биопсират "подутините".
Dr Rumen Tulev

Мнениеот Людмил » 06 Авг 2013, 12:48

За подутините над ключиците хематологът ми казва,че не са лимфни възли,а казва,че съм много "атлетичен" ,а на тази на крака въобще не й обърна внимание.Бих могъл да пратя и снимков материал.Всички лекари ме съветват да съм спокоен,но не мога при тези симптоми и с високата температура.
Людмил

Мнениеот Dr Rumen Tulev » 06 Авг 2013, 17:50

Людмил написа:За подутините над ключиците хематологът ми казва,че не са лимфни възли,а казва,че съм много "атлетичен" ,а на тази на крака въобще не й обърна внимание.Бих могъл да пратя и снимков материал.Всички лекари ме съветват да съм спокоен,но не мога при тези симптоми и с високата температура.

Здравейте!
Вашите кръвни показатели- хемоглобин, утайка не говорят за злокачествено заболяване. Температурата може да бъде и от централен произход, т.е. да е свързана с регулаторния център за температурата в мозъка. Ако липсва отпадналост, обща слабост не бива да се безпокоите. Психиката също може да оказва влияние върху този център. Приемате ли някакви стимуланти, анаболни препарати? Има ли някакви по особенни симптоми, болезненост в някои зони на тялото, парене при уриниране, гадене и други. Направете и изследване за хламидии,спин.
Dr Rumen Tulev

Мнениеот Людмил » 06 Авг 2013, 21:37

Не приемaм стимулaнти,имaм нормaлно телосложение,не съм прекaлено рaзвит и aтлетичен,кaкто твърдеше лекaрят.Изследвaния зa хлaмидии и спин си прaвех,зaбрaвих дa го отбележa в първото ми допитвaне до вaс.Отпaднaлост и болки имaм,боли ме стрaничнaтa чaст нa врaтa,нaд ключиците,от време нa време имaм и пререзвaщи болки под мишниците и пръстите нa ръцете,от вътрешнaтa стрaнa нa бедрaтa,където нaпипвaм и топчетa,които също твърдят,че не сa повод зa притеснение.Притеснявaм се,че може дa е нещо по-сериозно,a времето си минaвa.Друго нещо,което зaбелязвaм е,че дори и сaмо при измивaне нa ръцете с водa,пръстите ми гъбясвaт.
Людмил

Мнениеот Dr Rumen Tulev » 08 Авг 2013, 11:07

Людмил написа:Не приемaм стимулaнти,имaм нормaлно телосложение,не съм прекaлено рaзвит и aтлетичен,кaкто твърдеше лекaрят.Изследвaния зa хлaмидии и спин си прaвех,зaбрaвих дa го отбележa в първото ми допитвaне до вaс.Отпaднaлост и болки имaм,боли ме стрaничнaтa чaст нa врaтa,нaд ключиците,от време нa време имaм и пререзвaщи болки под мишниците и пръстите нa ръцете,от вътрешнaтa стрaнa нa бедрaтa,където нaпипвaм и топчетa,които също твърдят,че не сa повод зa притеснение.Притеснявaм се,че може дa е нещо по-сериозно,a времето си минaвa.Друго нещо,което зaбелязвaм е,че дори и сaмо при измивaне нa ръцете с водa,пръстите ми гъбясвaт.

Здравейте!
Мисля, че щом са ви казали че няма място за притеснение, а и изследванията са отрицателни нямате сериозни проблеми. Мисля, че прекалено се наблюдавате и психогенният фактор при вас е решаващ. Касае се за фобия към онкологични заболявания.
Dr Rumen Tulev

Мнениеот Shushi » 14 Авг 2013, 14:34

Здравейте не намирам къде да си задам въпроса, а системата ме задължи да се регитрирам
Ето питането ми.
Здравейте, правих си сцинтиграфия след операция на гърдата. Никой подробно не казва какво означава написаното след изследването.
SPECT на таз - на реконструираните образи в аксиална, коронална и сагитална проекции се отчита дифузно леко повишена фиксация на РФ в областта на ацебуларните вежди двустранно.
КТ на таз - В костите формиращи тазовия пръстен не се визуализират остеолитични и или остеосклеротични лезии.Остеофитни наслоявания с ацетабуларните вежди двустранно. КТ данни за единични компактни острови костна тъкан в лява седалищна и дясна илиалична кост.
SPECT/CT за начални дегернеративни промени в тазобедрените стави подчертано ацетабуларно. Липсват данни за М.осеум и AVN на главите на бедрените кости
Shushi

Мнениеот Dr Rumen Tulev » 14 Авг 2013, 18:44

Shushi написа:Здравейте не намирам къде да си задам въпроса, а системата ме задължи да се регитрирам
Ето питането ми.
Здравейте, правих си сцинтиграфия след операция на гърдата. Никой подробно не казва какво означава написаното след изследването.
SPECT на таз - на реконструираните образи в аксиална, коронална и сагитална проекции се отчита дифузно леко повишена фиксация на РФ в областта на ацебуларните вежди двустранно.
КТ на таз - В костите формиращи тазовия пръстен не се визуализират остеолитични и или остеосклеротични лезии.Остеофитни наслоявания с ацетабуларните вежди двустранно. КТ данни за единични компактни острови костна тъкан в лява седалищна и дясна илиалична кост.
SPECT/CT за начални дегернеративни промени в тазобедрените стави подчертано ацетабуларно. Липсват данни за М.осеум и AVN на главите на бедрените кости

Здравейте!
Накрая е дадено ясно заключение:
SPECT/CT за начални дегернеративни промени в тазобедрените стави подчертано ацетабуларно. Липсват данни за М.осеум и AVN на главите на бедрените кости.
Нямаге метастази(разсейки). Само възрастови промени. Няма какво друго да се каже. Пожелавам ви винаги такива резултати!
Dr Rumen Tulev

Мнениеот dimovieli » 20 Авг 2013, 17:07

здравей те , искам да попитам как мога да намеря лекарство с това име Bicnu
dimovieli

ПредишнаСледваща

Назад към Архив