Вие коментирате новините и събитията от страната и чужбина!Имате въпроси за това или онова? Светът е по-различен, когато има поне още една гледна точка.
Правила на форума
Добави отговор

Здравето зависи от зодията ни – I част

10 Май 2013, 09:27

horoskop.jpg
horoskop.jpg (11.31 KiB) Прегледано 11721 пъти
Датата ни на раждане показва към какви болести сме предразположени. Затова нека помислим отрано как да предотвратим появата им. Като за начало ще разгледаме първите три представители на зодиакалния знак. ;)
Овен
Овните са предразположени към заболявания, които засягат бъбреците, главата и кожата. Едно от най – честите им оплаквания е главоболие, а в по – тежките случаи – мигрена. Ръцете им също са уязвими. Представителите на този знак са склонни към артрити, невралгии, кожни обриви. Задължително е през лятото да стоят на сянка и да се пазят по всички препоръчителни начини от силното слънце.
Съвет: Най – големият проблем на овните е, че не търсят лекарска помощ, а когато отидат в кабинета на специалиста, е в много късен етап. В никакъв случай не трябва да се самолекуват! Противопоказни са им силният алкохол и острите подправки. Полезни са виното и супите.
Телец
Слабото място на телците е сърцето. Това е зодията с най – голям риск от сърдечни неразположения и болести, свързани със сърдечно – съдовата система. Любовта към хубавата храна и питиета пък често ги води до наднормено тегло. Телците страдат често от простуда и възпаления на гърлото, затова трябва да се пазят от изпотяване и да не стоят на течение. Също така са склонни към появата на разширени вени.
Съвет: Телците могат да си спестят доста от здравословните неприятности, ако спазват режим. Добре е да ограничат месото, мазните и пържените ястия, да не вечерят късно и да наблягат повече на свежите салати и да се разхождат повече.
Близнаци
Близнаците се радват на добро здраве. Необходимо е да се пазят от плексит, ишиас, проблеми с кръвообращението. Най – коварни за тях са простудите и вирусите.
Съвет: Ежедневните упражнения, продължителните разходки (сред природата) и релаксиращият масаж ще им помогнат да поддържат тонус. Препоръчително е да спят в спални, в които преобладават светлите тонове – така ще се спасят от безсъние…

Re: Здравето зависи от зодията ни – I част

10 Май 2013, 11:09

Едно от най – честите им оплаквания е главоболие, а в по – тежките случаи – мигрена.
За съжаление е вярно. Забелязала съм, че се появява главно от инат или когато нямаме търпение нещо да се случи и го искаме на мига...

05 Сеп 2013, 10:23

Да, най - слабото място на Овните е главата... Имам поне два примера около себе си. Не стане ли на тяхната и започват да страдат от мигрена...Проблемът е, че са много припрени и трябва да поработят върху търпението си!

04 Апр 2014, 10:31

Хм, аз съм Овен. Мъжът ми също.
Изобщо не страдаме от главоболие. :?

Но силният алкохол наистина не ми понася. И имам проблем с ръцете - невралгия. :?

26 Ное 2014, 17:40

utro77 написа:Хм, аз съм Овен. Мъжът ми също.
Изобщо не страдаме от главоболие. :?

Но силният алкохол наистина не ми понася. И имам проблем с ръцете - невралгия. :?

О, аз познавам доста овни, които се справят чудесно с алкохола :lol: :lol: :lol:

09 Дек 2019, 12:57

Този съвет за здравословното хранене за зодия телец го спазвам и нямам проблеми с теглото, но е вярно за честите настинки и възпаленото гърло... :cry:
Добави отговор
Отиди на страница: