Възможно ли е слънцеядството при човека?

Споделете всичко, което ви вълнува – любопитни факти, мнения или размишления. Общи приказки по общи теми.

Възможно ли е слънцеядството при човека?

Мнениеот lini_leni » 30 Сеп 2013, 11:59

През уикенда попаднах на интересна книга, донесена ми преди много време от приятелка. Най-накрая дойде и ред за книжка, доста скептична съм към подобен род четива, но все пак ми беше интересно как и дали е възможно хората да преодоляват себе си. Та в книгата идеше реч за хора, които пречиствайки се ментално и физически, чрез намаляване и в последствие спиране на храната и поемайки „хранителни вещества” чрез слънчевата енергия, успяват да живеят по един по-здравословен начин (за тях), това е т. нар. слънцеядство. Трудно е да повярваш при пръв прочит на това, въпреки че започва да става все по-известно и да се тръби по медии за медитация, пречистване на физическо и духовно тяло.

Чета основно мнения на доктори и слънцеяди, съответно те са в двете крайности, едните казват, че тялото се „самоизяжда”, а другите твърдят, че това може да случи в етап, на който хората не са готови да се откажат от физическото хранене.

Смятате ли, че това е възможно чисто физически, а и дори да е възможно здравословен начин на живот ли е? Бихме ли могли в епохата на бързото хранене, Макдоналдс, т.нар. „джънк фууд” да постигнем подобен начин на живот, при положение, че дори здравословният живот и така модерните Био храни са лукс? :)
lini_leni
 
Мнения: 491
Регистриран на: 27 Сеп 2013, 12:03

Re: Възможно ли е слънцеядството при човека?

Мнениеот niya_mazova » 02 Окт 2013, 15:05

Абе да, залъгват хората с врели-некипели, само и само да отклонят вниманието на хората от важните проблеми на деня!
niya_mazova
 
Мнения: 443
Регистриран на: 01 Окт 2013, 16:58

Re: Възможно ли е слънцеядството при човека?

Мнениеот Doctora » 06 Окт 2013, 17:44

Фотоните от слънчевата светлина помагат за подреждането на водата в човешкото тяло в така наречената EZ Water - Exclusion zone water, при което се формира нещо като батерия с положително и отрицателно заредена страна. Това прави организма доста по-ефективен при пренасянето на енергия. Тази вода и слънчевата светлина имат отношение и към нанотръбичките в клетките, които са нещо като релси за пренасяне на вещества. С две думи, човека може много добре са използва енергията от слънцето, тя прави организма му по-ефективен, с по-голямо КПД, но едва ли само това е достатъчно за съществуване, все пак трябват и протеини за изграждане на структурите в тялото!
Doctora
 
Мнения: 19
Регистриран на: 10 Сеп 2013, 20:03

Re: Възможно ли е слънцеядството при човека?

Мнениеот dejavu » 03 Авг 2016, 16:07

Чела съм за един индиец, който дълги години не се поемал никаква храна, а само вода и от слънцето казвал, че се храни, каквото и да означава това. Трудно ми е да повярвам, че е възможно. Но нали организмът ни така е направен, че са му нужни хранителни вещества, за да оцелее. Винаги от време на време се чува за такива чудатости, но някой може ли каже дали са 100% истина?
dejavu
 
Мнения: 413
Регистриран на: 09 Окт 2013, 14:06


Назад към Общи приказки

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта

cron