Обсебва ли телевизията: психология на екранната зависимост и как да се защитим

Споделеното удоволствие - двойно удоволствие. Кулинарни постижения. шивашки талант, градинарски тайни и всичко, с което запълвате свободното си време.

Re: Турските сериали-еднотипни и натоварващи психиката!?

Мнениеот Aneta67 » 24 Фев 2013, 14:58

За мене няма значение какъв е по народност турски бразилски българскивъпроса е да е смислен да има съдържание и хубаво изпълниние от артистите
Aneta67

Мнениеот winterrose » 24 Фев 2013, 19:59

По-скоро смятам, че гледането на сериали действа затъпяващо :) За мен сериалите са пълна боза, но явно си имат доста почитатели, след като пускат постоянно нови.
winterrose

Мнениеот geriva » 27 Фев 2013, 00:42

Трудно ми е да коментирам ;)
Аз, която мислех, че никога няма да погледна турски сериал , сега попаднах в капана на очарованието на един от тях.
Драма, любов, омраза -да, поднесено по сякаш по-различен начин.
Знам ли, дали пък не остарявам?
Щом на старата "Дързост и красота" хвърлям понякога "по едно око", хи.... :lol:
geriva

Мнениеот Dior » 27 Фев 2013, 10:14

Промивка на мозъци и обида за зрителите. Това мога да кажа за турските сериали.
Dior

Обсебва ли телевизията?

Мнениеот YoLindi » 02 Окт 2013, 12:30

Почти във всеки български дом има телевизия. След като спряха аналоговото излъчване, със сигурност процента на зомбирани хора е намалял. Колко хубаво, нали?

Аз лично съм усетила обсебващото действие на тази кутия , като съм се засичала как стоя и зяпам глупавите реклами за леля Мария, за мен това е шокиращо, защото обикновено не гледам въобще телевизия. :geek: Като малка са ми казвали, както и на повечето- „Не гледай телевизия от толкова близо, ще ти се развалят очите!”, явно това така ми е повлияло, а сега осъзнавам, че не се развалят само очите, но и гледната ти точка, след ясно обявената и насадена ти от медиите, такава.В най-лошия случай опитвам да следя Нешънъл Джиографик или Дискавъри, като гледам да засичам любимите си поредици - Табу, както и Брейн геймс.

А вие, продължавате ли да поддържате този източник на негативи? А какво гледате - новини, предавания от прайм тайма, тоук шоута? А позволявате ли на децата си да гледат телевизия, пускате ли им детско само, за да ви оставят на мира, определяте ли им кои канали да си пускат и кои не?
YoLindi

Re: Обсебва ли телевизията?

Мнениеот lussy » 04 Окт 2013, 13:31

Нямам навик да гледам телевизия, както нямам нито желание, нито време за това. В момента съм на втори сезон на "Изгубени", та си пускам по едно епизодче, като за лека нощ. А комбинацията дете и телевизор е най-лошото нещо, което може да се случи на един мъник. Въпреки, че много майки оставят хлапетата си пред компютър или телевизор, само за да мълчи, е много лоша практика.
lussy

Re: Какво е мнението ви за турските сериали или колумбиискит

Мнениеот dejavu » 09 Окт 2013, 16:55

Силвия Бояджиева написа:Аз лично гледам много турски сериали и много ми харесват предимно защото не са толкоз блудкави като останалите сапунки и са много тежки и смислени филми!
Гледала съм и колумбииски преди, но на тях краят е известен докато при турските краят е много непредвиден и не е такъв какъвто очакваме! :(

А между български, но действието да се развива назад във времето и турски, по едно и също време, кой ще гледаш?
dejavu

Re: Какво е мнението ви за турските сериали или колумбиискит

Мнениеот rado84 » 19 Яну 2014, 17:40

Покрай рязаните сериали намразих телевизията изобщо и затова сега гледам само 5-6 канала, които при това не са български и 2 от тях са музикални. 500 години са издевателствали над нас и сега да им гледам сериалите - това е по-лошо и от предателство към хората, дали живота си, за да ни освободят от резняците.
Едно време не можех да понасям латино сериалите, но сега с тия турски сериали латиното направо ми липсва.
You better wake up and face the heartache you’ve felt
You better stay strong when love’s gone
At the Heartbreak Hotel
Аватар
rado84

Кой какво гледа по телевизията?

Мнениеот red_eyes » 28 Апр 2014, 14:22

След като прочетох темата за българските сериали ми хрумна това, тъй като имаме едно любимо предаване по History, което спряха да дават :( и сега трябва да си намерим заместител, като разбира се отбягваме политическите предавания и най-вече националните телевизии! :!: :!: :!:

Интересно ми е дали младите хора следят все още политическите предавания, новините и все такива неща, които напрягат, вместо да смъкват напрежението?! :?
Коя телевизия гледате най-често и кое е любимото ви предаване?! Похвалете си го, кажете какво представлява! В момента другата любима телевизия стана 24Kitchen, както и Fine Living, вашата?! :roll:

П.С. Последно да ви питам, според вас, ако на пенсионерите им спрат националните телевизии, ще спрат ли да гледат телевизия изобщо?! :roll: :lol: :D :lol: :D :lol: :mrgreen:
Аватар
red_eyes

Re: Кой какво гледа по телевизията?

Мнениеот bojo_kolev » 28 Апр 2014, 14:27

Вкъщи често върви NatGeo и Wild, не пропускаме и Animal Planet, чак за предавания не мога да ти кажа, не стоя и толкова вкъщи! Категорично са забранени новини и всякакви подобни предавания + реалитита :!: оо нещо, което следим като сериал е Отместопрестъплението :!:
bojo_kolev

ПредишнаСледваща

Назад към Хоби и развлечения