Направата на Дзен спалня

Полезни съвети и практични идеи за дома и градината

Бъдете по – щастливи у дома!

Мнениеот rossitta » 30 Апр 2013, 11:04

Заветната мечта на всеки, след дългия работен ден е да разпусне у дома…Именно там е мястото, където трябва да се чувстваме спокойни и щастливи, но как да внесем повече уют и хармония в дома си? Има толкова много литература по въпроса, че свят да ти се завие. Аз попаднах на един кратък списък, включващ 5 лесни съвета, с помощта на които ще се почувствате по - щастливи у дома. Той ме вдъхнови да се придържам към тях! Надяваме се, че ще ви вдъхнови и вас!
1. Оправяйте леглото си!
the bed.jpg
the bed.jpg (26.56 KiB) Прегледано 3082 пъти
Специалистите съветват, че тази три - минутна задача е един от най - простите навици, които оказва положително влияние върху щастието ни. Само видът на хаотично намачканите от нощния ни сън чаршафи ни кара да се чувстваме лениви.
2. Включи сантиментални елементи в дома си!
Souvenirs.jpg
Souvenirs.jpg (8.71 KiB) Прегледано 3082 пъти
Направете дома си галерия от положителни спомени! Нищо не е в състояние да повдигне така настроението ни както една повторна разходка до онзи незабравим остров, от които си взехте този скъпоценен камък…Красивите спомени от преживявания ни карат да се усмихнем…Случвало ви се е, нали?
3. Оборудвайте дома си с вещи за приятни занимания!
tv place.jpg
tv place.jpg (20.47 KiB) Прегледано 3082 пъти
Похарчете малко пари за нов грил, с които ще се похвалите на съботното барбекю парти с близки приятели. (И не забравяйте да си направите снимки, за да си спомняте забавните моменти, а и да не забравите кой изгори пържолите.) Осигурете уютно кътче и подходящ телевизор за семейните филмови нощи - нещо, което ще стимулира да прекарвате повече време заедно.
4. Не забравяйте за ролята на осветлението у дома!
house lights.jpg
house lights.jpg (11.23 KiB) Прегледано 3080 пъти
Осветлението днес вече далеч не е просто начин да осветим тъмните часове от денонощието, а възможност да внесем хармония в дома си. То влияе върху енергията и емоционалното ни състояние. Именно затова философията на осветлението включва формирането на светлинно възприятие, което максимално да съответства на моментното ни емоционално състояние. Светлинната игра и различните цветове създават атмосферата, която търсим, за да можем да се насладим максимално на времето, което прекарваме у дома.
5. Включете зеленина в банята!
flower.jpg
flower.jpg (39.25 KiB) Прегледано 3080 пъти
Ако търсите релаксиращо настроение в банята, поставете няколко растения в нея. Банята се нуждае от мекотата и зеленината на растенията, за да се неутрализират строгите очертания на повърхностите…
Кой не иска да бъде по – щастлив у дома? Харесаха ли ви съветите? А ще се придържате ли към тях?
rossitta

Re: Бъдете по – щастливи у дома!

Мнениеот ninars » 09 Май 2013, 11:56

Удобното и красиво обзавеждане струва няколко идеи :P
ninars

Мнениеот denkaruseva » 10 Май 2013, 15:56

Ако искате да бъдете по - щастливи, проветрявайте добре дома си! Въздухът трябва винаги да е свеж.
denkaruseva

Мнениеот Alica » 16 Май 2013, 15:55

Много е важно домът ни да е близо до парк, градини, зеленинка. Живеещите в зелена зона са по-щастливи и в по-добро здраве :P
Alica

Мнениеот Dior » 17 Юни 2013, 14:27

Страхотни съвети...Благодаря! Мога да добавя, че цветовете са определящи настроението ни ;) Подбирайте внимателно!
Dior

Мнениеот monster » 24 Юни 2013, 16:01

Направете дома си галерия от положителни спомени!
И не бъдете Плюшкиновци, а се отървете от ненужните прашасали вехтории, които само отнемат от пространството ви!
monster

Направата на Дзен спалня

Мнениеот Harmony » 03 Окт 2013, 13:24

Здравейте, нямаше на кого да се похваля, много съм щастлива, заради това пиша тук, току-що си купих Бонзайче, от дълго време искам да го направя, но нямах ту финансова, ту физическа възможност. Захванала съм се със задачата да направя спалнята си Дзен, имам нужда от релакса и спокойствието, които ми създава тази обстановка. Мисията май не е от най-лесните. :oops:

Започнах от това, че имам една огромна статуя на Буда, е, не е кой знае колко, но все пак, като за вкъщи си е обемен предмет. Сега си имам и Бонзайчета, а си харесах и две настолни лампи, както и един абажур, едни такива плетенки, много приятни. Понеже, трябва подмяна и на мебелите, не мога си представя какви трябва да бъдат. По-светли или по-скоро тъмни, колкото повече списания и снимки виждам, толкова повече се обърквам. Ако тръгна да търся по магазините, ще започнат да ми харесват много и различни неща, което не е добре, отново. Въпреки това, трябва да се насоча на някъде, мислих за Икеа, надявам се дам да намеря търсеното, понеже има голямо разнообразие, а другия вариант е да направя сборен вариант от това, което ми хареса и да поръчам при дърводелец.

Надявам се да открия практическото начало на Дзен, а именно постигането на вътрешен мир и хармония, чрез обстановката, която ще създам. ;)
Аватар
Harmony

Re: Направата на Дзен спалня

Мнениеот lussy » 04 Окт 2013, 13:17

Относно бонзаите, те са много сладки и аз имам. Иначе, за да създадеш атмосферата, която желаеш, можеш да се обърнеш към фън шуи специалист, и да те насочи спрямо разположението на жилището ти, какво и къде трябва да съобразиш. Мисля, че ще те улесни в избора на мебели и това къде можеш да намериш като за теб, а това с дърводелеца също не е лоша идея, стига да имаш ясен поглед върху нещата. :)
lussy

Re: Направата на Дзен спалня

Мнениеот Harmony » 08 Окт 2013, 16:41

Много хубаво! Много се радвам, че все повече хора се осъзнават и търсят необходимото спокойствие на правилното място. Мисля, че е най-добрият вариант да си намериш сигурен дърводелец, който да работи с качествени материали, за да не останеш "приятно" изненадана след година! :)
Аватар
Harmony

Назад към За дома – съвети и идеи