Супер храни, здравословно пазаруване, качествени и полезни продукти, начин на хранене
Правила на форума
Добави отговор

Re: Как да познаем истинската кафява захар?

29 Яну 2015, 18:01

Аз имам сега у нас една кафява захар, която ми направи впечатление, че не е толкова сладка, колкото бялата захар, предполагам, че си е истинска. ;)

Re: Как да познаем истинската кафява захар?

27 Фев 2015, 13:29

Знам, че е по-влажна истинската кафява захар, а и така или иначе трябва да оцвети малко или много водата захарта.

Re: Как да познаем истинската кафява захар?

21 Мар 2015, 12:14

Не знам защо съм решил, че истинската кафява захар трябва да изглежда лепкава и влажна и по това се ориентирам, има нещо, което не ми е ясно обаче, защо кафявата захар не е толкова сладка, колкото бялата захар? :roll:

Re: Как да познаем истинската кафява захар?

21 Мар 2015, 12:47

Сигурно, заради обработването на захарта, може би добавят нещо, все пак нали кафявата захар се прави на бяла, и идея нямам защо едната е по-сладка ;)

Re: Как да познаем истинската кафява захар?

28 Мар 2016, 12:05

Като търся кафява захар, гледам да е на големи кехлибарени кристали, направо бучки. Така са ми казали, че изгрежда нерафинираната захар. Има една, която е тъмна и доста сладка. Това е бяла захар, полята с меласа. Тя най-често се среща.

Re: Как да познаем истинската кафява захар?

28 Мар 2016, 12:28

roksana написа:Като търся кафява захар, гледам да е на големи кехлибарени кристали, направо бучки. Така са ми казали, че изгрежда нерафинираната захар. Има една, която е тъмна и доста сладка. Това е бяла захар, полята с меласа. Тя най-често се среща.

Като едра сол ли? Не си ли намерила някоя марка, в която си сигурна, за да ни я препоръчаш, след като имаш такива познания. Аз просто си купувам някоя кафява захар от магазина без да мисля особено каква е. Знам, че най-качествената кафява захар стои леко влажна все едно. :)

Re: Как да познаем истинската кафява захар?

30 Мар 2016, 16:38

Rali_hr написа:
roksana написа:Като търся кафява захар, гледам да е на големи кехлибарени кристали, направо бучки. Така са ми казали, че изгрежда нерафинираната захар. Има една, която е тъмна и доста сладка. Това е бяла захар, полята с меласа. Тя най-често се среща.

Като едра сол ли? Не си ли намерила някоя марка, в която си сигурна, за да ни я препоръчаш, след като имаш такива познания. Аз просто си купувам някоя кафява захар от магазина без да мисля особено каква е. Знам, че най-качествената кафява захар стои леко влажна все едно. :)

Аз си взимам нерафинирана Демерара.

Re: Как да познаем истинската кафява захар?

20 Апр 2016, 08:59

mamina написа:
Rali_hr написа:
roksana написа:Като търся кафява захар, гледам да е на големи кехлибарени кристали, направо бучки. Така са ми казали, че изгрежда нерафинираната захар. Има една, която е тъмна и доста сладка. Това е бяла захар, полята с меласа. Тя най-често се среща.

Като едра сол ли? Не си ли намерила някоя марка, в която си сигурна, за да ни я препоръчаш, след като имаш такива познания. Аз просто си купувам някоя кафява захар от магазина без да мисля особено каква е. Знам, че най-качествената кафява захар стои леко влажна все едно. :)

Аз си взимам нерафинирана Демерара.

И аз вземам такава, но от цената съм склонен да вярвам, че не е истинска. :lol:

Re: Как да познаем истинската кафява захар?

20 Апр 2016, 09:05

Нормално ли е кафявата захар да е лепкава и да стои на големи буци? Това критерии ли е за качество?

Re: Как да познаем истинската кафява захар?

01 Юни 2016, 13:21

penelopa написа:Нормално ли е кафявата захар да е лепкава и да стои на големи буци? Това критерии ли е за качество?

Нормално е това е захарта, не е фина, гладна и суха :)
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3