29 Яну 2015, 18:01
27 Фев 2015, 13:29
21 Мар 2015, 12:14
21 Мар 2015, 12:47
28 Мар 2016, 12:05
28 Мар 2016, 12:28
roksana написа:Като търся кафява захар, гледам да е на големи кехлибарени кристали, направо бучки. Така са ми казали, че изгрежда нерафинираната захар. Има една, която е тъмна и доста сладка. Това е бяла захар, полята с меласа. Тя най-често се среща.
30 Мар 2016, 16:38
Rali_hr написа:roksana написа:Като търся кафява захар, гледам да е на големи кехлибарени кристали, направо бучки. Така са ми казали, че изгрежда нерафинираната захар. Има една, която е тъмна и доста сладка. Това е бяла захар, полята с меласа. Тя най-често се среща.
Като едра сол ли? Не си ли намерила някоя марка, в която си сигурна, за да ни я препоръчаш, след като имаш такива познания. Аз просто си купувам някоя кафява захар от магазина без да мисля особено каква е. Знам, че най-качествената кафява захар стои леко влажна все едно. :)
20 Апр 2016, 08:59
mamina написа:Rali_hr написа:roksana написа:Като търся кафява захар, гледам да е на големи кехлибарени кристали, направо бучки. Така са ми казали, че изгрежда нерафинираната захар. Има една, която е тъмна и доста сладка. Това е бяла захар, полята с меласа. Тя най-често се среща.
Като едра сол ли? Не си ли намерила някоя марка, в която си сигурна, за да ни я препоръчаш, след като имаш такива познания. Аз просто си купувам някоя кафява захар от магазина без да мисля особено каква е. Знам, че най-качествената кафява захар стои леко влажна все едно. :)
Аз си взимам нерафинирана Демерара.
20 Апр 2016, 09:05
01 Юни 2016, 13:21
penelopa написа:Нормално ли е кафявата захар да е лепкава и да стои на големи буци? Това критерии ли е за качество?