Проблемната перисталтика - дайте ми съвети

Re: Лениви черва

Мнениеот valiart » 25 Ное 2011, 21:47

Е хубаво е, че си хапваш Активия. Моята колежка това обядва Активия с бисквитки с фибри. Ама си е с голям г... Другата яде като хала по две баници, а фиданка. Всичко си е до ген, момичета.
Аватар
valiart

Мнениеот radowen » 28 Ное 2011, 10:24

valiart написа:Е хубаво е, че си хапваш Активия. Моята колежка това обядва Активия с бисквитки с фибри. Ама си е с голям г... Другата яде като хала по две баници, а фиданка. Всичко си е до ген, момичета.

Напълно съгласна - генът си е основен фактор! Аз трябва хапките си да броя, имам чувството, че и водата ми се лепи :evil: , а мои познати ядат като прасета, а са слаби, слаби....
radowen

Мнениеот Димка Кънева » 05 Яну 2012, 21:51

Stella_Artois написа:Ежедневието ни е толкова забързано и все нямаме време да се храним здравословно и балансирано, което се отразява на стомаха и червата ни. Заради сухата храна и сандвичите усещам тежест в стомаха, подуване на корема и червата. Пробвах с Активия, но не се получи, някой знае ли някакви чайове, таблетки или някаква специална диета за да избегна дискомфорта?

Опитай да спортуваш активно или поне да се движиш повече на чист въздух. Вместо сухи храни опитай да се храниш с готвена храна, особено супи. Приемай повече течности и плодове. Дишайте правилно - пълноценно вдишвайте и издишвайте, а не повърхностно.
Преди време и аз имах вашия проблем, но промених хранителния си режим, спортувах активно и днес вече не се оплаквам от това неразположение.
Димка Кънева

Мнениеот Silvi » 10 Яну 2012, 15:29

Тайната наистина се крие в редовното и здравословно хранене, което не далече не означава, че трябва да се ядат само определени храни. Храната ни трябва да е достатъчно богата на мазнини, но не прекалено, достатъчно богата на фибри и не на последно място приемайте много плодове. Аз само така се спасявам от синдрома на ленивите черва.
Silvi

Мнениеот ivan33 » 08 Фев 2012, 12:09

Здравейте,

освен консултацията с лекар, може да пробвате със завишено консумиране на плодове и зеленчуци, колкото се може по-сурови, повече вода, зелен чай.
ivan33

Мнениеот ПетърВн » 10 Фев 2012, 16:11

Определено както вече бе изтъкнато в повечето коментари здравословната диета е решението.

Даже и да имате забързано ежедневие е достатъчно вечерята да е нещо сготвено домашно и помага определено.Хубаво е храната да е с мазнина, не е нужно да е много но да има.

Това е тестван и работещ подход.
"Аз отхвърлям вашата реалност и я замествам с моя собствена" - Адам Савидж
ПетърВн

Мнениеот trojan horse » 18 Фев 2012, 23:46

Като чета постовете за здравословно хранене ми става смешно,май в последно време е модерно да се говори за това.Какво здравословно хранене бе хора с тия тънки портфейли :D :D :D .Всичко купуваме от пазара едва ли баба го е произвела на село като едно време.Та по темата много добре помага и масаж на корема, след като изпиете чаша вода или чай или кафето.Определено действа.
trojan horse

Мнениеот ogi-smile » 19 Фев 2012, 11:45

Ленивите черва са едно от най- разпространените страдания в цивилизования свят. Адинамията (липса на физическо натоварване), неправилното хранене и стресът са основна причина за неправилната функция на червата.За разрешаване на тези проблеми и след консултация с български билкари... се оказа, че Лаксилин помага .... В капсулите се съдържат пречистени екстракти от зърнастец, обикновена луличка , ленено семе и мента. Сиропът съдържа същите екстракти без ленено семе...
Аватар
ogi-smile

Мнениеот Margo » 21 Фев 2012, 17:02

А искам да попитам някой пробвал ли е с Активия да се справи с дискомфорта? Наистина силна реклама, но дали е ефективна?
Margo

Мнениеот ovagimyan » 22 Фев 2012, 11:33

Това, което съвсем скоро разбрах за този проблем е, да се хапва по половин круша, може и от компот, ако не им е сезон, а също и ако си вземете ошав от сини сливи, сварите ги след това пасирате на сок и пиете по половин чаша на ден... Това ми помогна...
ovagimyan

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани болести на храносмилателната система