Проблемната перисталтика - дайте ми съвети

Re: Лениви черва

Мнениеот tweety » 22 Фев 2012, 11:59

ovagimyan написа:Това, което съвсем скоро разбрах за този проблем е, да се хапва по половин круша, може и от компот, ако не им е сезон, а също и ако си вземете ошав от сини сливи, сварите ги след това пасирате на сок и пиете по половин чаша на ден... Това ми помогна...

Това с крушата наистина действа, обожавам този плод. Но мисля, че с прясно мляко и мед също е добра идея.
tweety

Re: Лениви черва

Мнениеот Даниела Стоянова » 24 Фев 2012, 15:53

Да ви кажа, ако е сериозна работата нито круша нито мляко помага. Аз бях се докарала до едно такова много сериозно състояние от едни хапчета и само Лаксал ме оправи.
Даниела Стоянова

Болки в стомаха - гастрит

Мнениеот Камелия » 28 Мар 2012, 10:34

Понякога когато много огладнея, а след това когато хапна порядъчно започва много силно да ме боли корем. Това може ли да бъде гастрит? Как да разбера кога страдам от гастрит и какво трябва да пия за да не ме боли? Трябва ли да избягвам някакви храни по-специално и какви?
Камелия

Re: Болки в стомаха - гастрит

Мнениеот bisertaskov » 02 Апр 2012, 22:28

Гастрит е възпаление на лигавицата на стомаха и трябва да се избягват определени храни поне за известно време за да може да се понижи стомашната киселинна секреция.Мазни, лютиви и пържени храни, също шоколад, алкохол трябва да се избягват.По време на лечението е най добре да се консумират варени или задушени храни.А лечението трябва да се назначи от лекар задължително, тъй като медикаменти много - ранитидин, фамотидин, алмагел, омепразол, омепразид, сопрал, асидуел, ланзул, и т.н.,на много от тях активните съставки са еднакви, други имат различни милиграми,за това вашият лекар ще знае кои са най добрите за вашето лечение.
Дръж главата си ниско наведена (скромност), очите да гледат високо (амбиция), устата затворена (спокойствие); изгради себе си върху синовно уважение и помагай на другите.
bisertaskov

Проблеми със стомаха - подутост и запек

Мнениеот gRY_ » 05 Сеп 2012, 23:26

Често имам болки в стомаха и доста често къркори. Също така запек и газове. Ходя по голяма нужда около 3 пъти в седмицата понякога и по-малко.
Доктори (не гастроентеролози) са ми казвали, че е доста вероятно да е защото съм претърпявала операции, чиито разрези са ниско на корема и може би имам някакви сраствания на червата и за това се случва така.
Някой има ли съвет какви лекарства мога да вземам за да помогна на стомаха си да се отърве от това неприятно чувство, подутост и запек?
Преди 3 дена си взех "Пробиен" пих го всеки ден а от вчера вечерта стомаха ми вече се скъсва от болки и е твърд (въпреки че ходих по голяма нужда два поредни дни, което ми се случва рядко).
Съвет?
gRY_

Re: Проблеми със стомаха

Мнениеот Ваня_13 » 06 Сеп 2012, 11:40

Имала съм подобни симптоми преди доста време.Тогава чувствах стомаха си подут и трудно ходех по голяма нужда, пиех Еспумизан,но той само облекчаваше подутия стомах, ходенето по нужда си беше 2-3 в седмицата. Отдавах го на нервна почва тъй като по това време бях студентка и често ми се налагаше да пътувам и нередовното хранене също си казваше думата. Сега нямам такива проблеми, стремя се да ям редовно и домашно приготвена храна. Подуване на стомаха усещам само преди цикъл, но смятам,че е нормално! Моят съвет е да се обърнете към лекар специалист! Успех!
Ваня_13

Re: Проблеми със стомаха

Мнениеот Камелия » 10 Сеп 2012, 12:05

gRY_ написа:Често имам болки в стомаха и доста често къркори. Също така запек и газове. Ходя по голяма нужда около 3 пъти в седмицата понякога и по-малко.
Доктори (не гастроентеролози) са ми казвали, че е доста вероятно да е защото съм претърпявала операции, чиито разрези са ниско на корема и може би имам някакви сраствания на червата и за това се случва така.
Някой има ли съвет какви лекарства мога да вземам за да помогна на стомаха си да се отърве от това неприятно чувство, подутост и запек?
Преди 3 дена си взех "Пробиен" пих го всеки ден а от вчера вечерта стомаха ми вече се скъсва от болки и е твърд (въпреки че ходих по голяма нужда два поредни дни, което ми се случва рядко).
Съвет?

След като си имала предишни операции защо не се консултираш с лекар. Смятам, че симптомите не са за пренебрегване и трябва да се обърне сериозно внимание. Пиши как се развиват нещата!
Камелия

Проблемната перисталтика - дайте ми съвети

Мнениеот moni.sparrow » 28 Ное 2013, 16:38

От няколко месеца започнах да имам проблеми с перисталтиката. Коремът ми се издува, пука и боли. Дефекирам веднъж в седмицата, не повече, при положение, че през цялата седмица пия топли чайове, които уж помагат!

Сутринната чашата топла вода с мед не действа, направо си е мит, както и топлото кафе! Ограничила съм всякакви тестени изделия, опитвам се да отбягвам ориз и картофи, но не ям и месо, т.е. ми остава в менюто сезонните плодове, както и някаква малка част от зеленчуците.

Какви други съвети можете да ми дадете, за да съвзема тази ленива перисталтика?
До колкото съм запозната много жени страдат от проблеми с перисталтиката, но не зная защо съм част от тях. Не водя, кой знае колко заседнал начин на живот, а и се храня, до колкото е възможно здравословно, предвид моето състояние.

Кажете ми как се справяте с проблемната перисталтика?
moni.sparrow

Re: Проблемната перисталтика

Мнениеот julianne » 28 Ное 2013, 16:47

Не знам дали при мен е от бременността, но втора седмица и аз имам същият проблем, като твоя, но този слабителен чай ми помага! Пробвай различни варианти, ако не става, по-добре се посъветвай с лекар!
julianne

Дайте съвет

Мнениеот човек » 30 Яну 2014, 01:08

Здравейте!
Моля дайте съвет от много години страдам от този проблем, вече няма нещо да не съм опитвал: ошав от сливи, псилиум, ленено семе, активия, пиене на топла вода сутрин. Отдавна не ям рафинирани неща, кафета, черен чай. У дома сме само на пълнозърнест хляб, овесени ядки, качамак, кълнове, зелени салати, зехтин. Избягвам всякакви запичащи неща, гледам да пия поне 4 чаши течност на ден, пробвах различни пробиотици - Пробиен с коластра, Лактофлор. Взимам и храносмилателни ензими. Докато взимам пробиотиците всичко е наред, спра ли ги - нещата веднага се запичат. Лятото е по-добре, ако ям праскови и диня, но зимата е ужас, има дни в които само с клизма успявам да се справя - все едно имам пластелин в червата си :cry:

В същото време синът ни (7 години), с който се храним на една маса, с една и съща храна, пием едни и същи чайове и вода, ходи без проблем по голяма нужда всяка вечер преди лягане, независимо какъв вид храна сме яли предния ден. И никога не е имал запек през живота си. Не разбирам, в какво греша? Очевидно проблема не е в храната. А и дори и през лятото, когато изминавам по 3 км. пеша на ден е пак същата работа. Просто не знам вече какво да правя :( .

Като аюрведически тип тяло съм Вата.
човек

ПредишнаСледваща

Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани болести на храносмилателната система