Здравейте!
Моля дайте съвет от много години страдам от този проблем, вече няма нещо да не съм опитвал: ошав от сливи, псилиум, ленено семе, активия, пиене на топла вода сутрин. Отдавна не ям рафинирани неща, кафета, черен чай. У дома сме само на пълнозърнест хляб, овесени ядки, качамак, кълнове, зелени салати, зехтин. Избягвам всякакви запичащи неща, гледам да пия поне 4 чаши течност на ден, пробвах различни пробиотици - Пробиен с коластра, Лактофлор. Взимам и храносмилателни ензими. Докато взимам пробиотиците всичко е наред, спра ли ги - нещата веднага се запичат. Лятото е по-добре, ако ям праскови и диня, но зимата е ужас, има дни в които само с клизма успявам да се справя - все едно имам пластелин в червата си
В същото време синът ни (7 години), с който се храним на една маса, с една и съща храна, пием едни и същи чайове и вода, ходи без проблем по голяма нужда всяка вечер преди лягане, независимо какъв вид храна сме яли предния ден. И никога не е имал запек през живота си. Не разбирам, в какво греша? Очевидно проблема не е в храната. А и дори и през лятото, когато изминавам по 3 км. пеша на ден е пак същата работа. Просто не знам вече какво да правя

.
Като аюрведически тип тяло съм Вата.