Параноидна шизофрения и лека умствена изостаналост

Параноидна шизофрения и лека умствена изостаналост

Мнениеот sweet_dreams47 » 27 Мар 2014, 21:33

Здравейте. Въпросът ми към Вас е лечимо ли заболяването Параноидна шизофрения и лека умствена изостаналост.Чувам гласове.Внушавам си че има риск за здравето и животът ми,че ме преследват,че ще се самоубия или че друг ще ме убие.През 2006 година кола мина през краката ми и иот тогава се уплаших много,в училище също искаха мой съученици да се гаврят с мен.Немога да спя спокойно.Не ме свърта на едно место.Станах сприхав,буен и неспокоен.Постоянно се паникьосвам.Страх ме е от смъртта.Говоря все за нея.Лекувам се при психиатрично отделение в гр.Плодив на Пещерско шосе откъде ми е изписана терапия с Халоперидол,Хлорпротиксен,Акинестат и Депакин хроно.Имам чувството че съм инфантилен.Постоянно ми изкачат в главата негативизми.Не уча,не работя.Не се срещам с хора и не комуникирам с никого.Затворен съм в себе си.Бълнувам.Всичко ми е като илюзия.Желая някаква промяна но не виждам алтернатива и път към нея.Подтиснат съм.Чувствам се нещастен.Чувствам и чувство за вина.
Интелектът ми е гранична форма.
Притеснен съм съм непрекъснато.Неуверен съм.Когато ми говорят нещо или ме питат нещо отговарям само с ъхъ или да или не.НЕ ВОДЯ ДЪЛГИ РАЗГОВОРИ,ЗАЩОТО ВСЕ ИМАМ УСЕЩАНЕ ЧЕ СЪС СЪБЕСЕДНИКЪТ СИ НЯМА КАКВО ДА СИ КАЖЕМ.Чувствам се предаден.Чувствам горчивина,става ми тягостно,тегаво и на моменти съм агресивен.Пуша по цял ден до две кутии цигари дневно и пия много кафета.Не знам много теоретични неща и нито пък и да ги прилагам на практика.Оглупявам сякаш.Имам издаден документ за заболяването си в който пише по обстойно за диагнозата ми,но към момента не е в мен и не мога да ви дам сведения от него.
Не се грижа дори за външният си вид и хигиената си което никак не говори добре за мен,а съм младо момче на 25 години.
Имам чувството че съм жестоко заблуден за всичко ставащо покрай мен и със мен.
Не водя здравословен начин на живот,че дори и мисленето ми не е здравословно.Аз съм лентяй.Чакам все на готово.Разчитам само на въображението си което е такава мъгла от не истини.
Изпадам в маниакални депресивни състояния.
Не възприемам по нормален начин нещата,не ги асимилирам.Като ми говорят все едно говорят на стената,отнасям се с пренебрежение и снизхождение,отчуждавам се.Не се привързвам към никой.Разсъждавам си по някаква си моя логика и следвам само нея.Като лицемер,наивник,подлец,безсрамник,кретен.
Незнам но си мисля че заболяванията ми шизофрения и лека умствена изостаналост са придружени и от други съпътстващи заболявания на нервната система,както и имам съмнения за паркинсонизъм,алцхаймер и тремор,също и диабет.
Имам съмнения и за репродуктивни болести.Ходя до тоалетна много често по малка нужда.Често се будя през ноща. Въобще зле съм от всякъде.
Вярвам в уроки,проклятия и магии и си мисля че имам направени такива.
Аз съм един невежа.
НЯМАМ СПОМЕНИ.
ЖИВЕЯ ОЩЕ КАТО ДЕТЕ,НЯМАМ МИНАЛО,НАСТОЯЩЕТЕО МИ Е ПОД ВСЯКАКВА КРИТИКА,А БЪДЕЩЕТО СЪВСЕМ НЕЯСНО.Отпуснал съм се и съм се предал.
Разсъждавам с акала на 2 годишно дете и си се чудя как живея така.
Иначе съм излизал от гроба няколко пъти.Имал съм тежки операции.
Не е за разправяне.
Имам чувството че върша всичко против волята си и че нарушавам някакви етични и морални правила.Не съм възпитан добре.Държа се непрелично.Поведението много ми е променено.Живея затворен м/у четири стени.
Губя представа за реалността около нас,за случващото се,губя контрол над себе си и емоциите си.Сякаш незнам нито български нито нищо.
Отчаян съм и посърнал.Гледам начумерено и навъсемо и уплашено.Унил съм.Трябва ми добър специалист педагог и психолог и психиатър който да си разбират от работата,защото тази терапия която ми е назначена тя е само поддържаща а не оздравяваща.Не мога да говоря дори.
СТОЯ ВДЪРВЕН,ВЦЕПЕНЕН,СТЕСНИТЕЛЕН.ЧЕСТО ПЛАЧА ИЛИ ПЪК СЕ СМЕЯ БЕЗ ПРИЧИННО ИЛИ ПЪК ТАНЦУВАМ БЕЗ ДА ИМА МУЗИКА И ТО КАТО ПЪЛНО ДЪРВО,ЗА ДА СЕ РАЗВЕСЕЛЯВАМ И ДА МИ ИЗЛИЗАТ СЯКАШ НЕГАТИВИЗМИТЕ ОТ ГЛАВАТА.ГЛЕДАМ ОБАЧЕ ДА СЪМ ИНФОРМИРАН,ЧЕТА В ИНТЕРНЕТ ЗА ЗАБОЛЯВАНЕТО СИ,ЧЕТА И КНИГИ ПО ХОЛИСТИЧНА МЕДИЦИНА,ГЛЕДАМ ТЕЛЕВИЗИЯ.НО НЕ ПОМНЯ,КОЕТО МЕ КАРА ДА СИ МИСЛЯ И ЧЕ ИМАМ ПРОБЛЕМИ С ПАМЕТТА.ЗРЕНИЕТО СЪЩО НЕ МИ Е МНОГО ДОБРО.
Когато се развълнувам нещо треперям.Играят ми очите редовно.Не мога да назовавам правилно някой предмети.
А е възможно всичко да е внушение.
Немога да определя ясно случващото се с мен в мислите ми и емоциите ми.Объркан съм.Освен това не си знам правата като пациент.
sweet_dreams47
 
Мнения: 10
Регистриран на: 20 Мар 2014, 19:06

Re: Параноидна шизофрения и лека умствена изостаналост

Мнениеот kammy » 01 Апр 2014, 13:53

sweet_dreams47 написа:Разсъждавам с акала на 2 годишно дете и си се чудя как живея така.


Написаното никак не ми изглежда като произведено и "асимилирано" от "акъла на 2-годишно дете"...
kammy
 
Мнения: 15
Регистриран на: 29 Мар 2013, 17:01


Назад към Мнения и въпроси на читатели, свързани с психология, психиатрия и сексология

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта