Каква е вашата прахосмукачка - препоръки, съвети, мнения и хитрини

Полезни съвети и практични идеи за дома и градината

Re: Прахосмукачка – робот имате ли впечатления?

Мнениеот rabotnata pchela » 08 Сеп 2017, 19:35

Затова и след като почистим с прахосмукачката минаваме с моп. И затова аз поне нямам килими,които да събират само боклуци в тях и да нямат почистване.
Аватар
rabotnata pchela

Мнениеот Lollipop » 10 Сеп 2017, 16:26

Не съм много съгласна, колкото и да разпръскват това, което прави метлата никой не може да го направи. Тя разпръсква още повече и дига страшен прахоляк, докато се мете с нея, прахосмукачката, колкото и да пръска, със сигурност събира много повече от една метла, особено за помещения с килими и мокети. За паркет и плочки съм съгласна, че разлика няма.
Аватар
Lollipop

Мнениеот Kaya » 10 Сеп 2017, 17:19

колкото и да не ми харесва, ако все пак си обикаля сама изкъщи бих й простила, че не се справя много добре с почистването, ще я пускам всеки ден, пропуснатоот вчера ще изсмуче днес. А колкото и да съм работлива, всеки ден не пускам прахосмукачка. Просто си ме мързи. :lol:
Ако си знаете цената, значи се е налагало да я казвате на някого.
Аватар
Kaya

Турбо четка за прахосмукачка - имате ли впечатления?

Мнениеот Theresa » 04 Авг 2019, 20:55

Съпругът ми подари нова прахосмукачка, а тя върви с турбо четка. Въобще не ми направим впечатление какво точно има в края, докато не усетих осезаемата разлика в начина на работа. Много плътно прилепва към пода, а в края контейнерчето беше пълно с уникални боклуци и много косми. Това ми направи впечатление, че е по-различно от старата ми прахосмукачка - изобилието от косми.
Турбо четка едно и също ли е с вакуум четка? Трябва ли да купя и стандартна, а специалната турбо четка да използвам само в краен случай за под? Какво, ако повърхността е влажна, това проблем ли е?
Дами, на какво мнение сте?
Theresa

Re: Турбо четка за прахосмукачка - имате ли впечатления?

Мнениеот Ейми » 05 Авг 2019, 09:09

Според мен не е универсална. Изненадвам се, че има само такава към прахосмукачката. Обикновено си вървят с универсална и другите допълнителни.
Иначе, ето инфо за четката:
Универсална турбочетка с ролков валяк, задвижван само от всмукателната сила. Предназначена е за почистване на меки повърхности. Въртенето на валяка, предизвиква вибрации върху почистваната повърхност и това допринася за по-дълокото обезпрашаване, изтупване и премахване на влакна и косми.
Ейми

Re: Турбо четка за прахосмукачка - имате ли впечатления?

Мнениеот Theresa » 05 Авг 2019, 13:05

Което означава, че трябва да си купя нова универсална четка, а с тази да чистя само гладки повърхности.
Theresa

Re: Каква е вашата прахосмукачка?

Мнениеот Пламена И. » 22 Яну 2020, 18:25

Нашата прахосмукачка не е много скъпа, марка Samsung с постоянна торбичка, но откакто сме я купили използвам сменящи, защото е по-чисто и не толкова трудоемко - не трябва да тупам и да пера постоянната. Просто хвърляш старата и слагаш нова. Бих искала да имам прахосмукачка с воден филтър и с функция за пране... но още водим преговори с основния спонсор - мъжа ми. :wink:
Пламена И.

Вертикална или хоризонтална прахосмукачка?

Мнениеот Тонина95 » 08 Май 2022, 17:47

У дома вече имаме две прахосмукачки - по-нова хоризонтална и 10 годишна вертикална, втора ръка от Англия. Впечатляващо е, че хоризонталната чисти добре и леко. Но след минаване с нея, преминавам още един път с вертикалната. Учудващо е, че събирам двойно повече боклуци. Вертикалната има много широка четка, смуче яко и събира с шепи прах, косми и конци от килимите.
Учудващо е, че има такава голяма разлика, а технологично хоризонталната е модел от 2019. По-нов, филтри, ала, бала...
Тонина95

Re: Каква е вашата прахосмукачка?

Мнениеот tanchev » 14 Сеп 2022, 22:34

Точно преди месец си взехме нова. Много е хубава почти не се чува и си върши много добре работата.
Аватар
tanchev

ПредишнаСледваща

Назад към За дома – съвети и идеи