Каква е вашата прахосмукачка - препоръки, съвети, мнения и хитрини

Полезни съвети и практични идеи за дома и градината

Каква е вашата прахосмукачка - препоръки, съвети, мнения и хитрини

Мнениеот Nightmare » 31 Мар 2014, 11:52

Нямам абсолютно никакъв късмет с тези прахосмукачки чупя ги като яйца и вкъщи вървят на конвейер, често не се замисляме каква да купуваме! :oops:

Вярно е, че сме залагали само на евтини прахосмукачки, поради сръчните ми ръчички :oops: :oops: , но не зная дали няма със същият късмет да изпочупя и по-скъпите!
До сега прахосмукачката ни беше с два филтъра, в единия се събираха по-едрите отпадъци, а в другия – торбичката, ситните прашуляци, но не съм сигурна дали да купя отново такава! :roll:

Интересно ми е каква вашата прахосмукачка? Коя от безброй видовете мислите, че е по-ефективна и коя се почиства по-лесно? :?
Ползвали ли сте прахосмукачка с турбо четка ?

:arrow: Различни видове прахосмукачки във framar.bg
Nightmare

Re: Каква е вашата прахосмукачка?

Мнениеот penny » 31 Мар 2014, 11:54

Ние имаме такава с воден, но ми идва трудоемко, защото всеки ден чистя, съответно и водата трябва да сменя, бебето се щура наляво и дясно, аз води трябва да изливам :evil:
penny

Прахосмукачка – робот имате ли впечатления?

Мнениеот penny » 12 Май 2014, 14:36

От известно време започнах да се заглеждам по различни прахосмукачки – робот, мисля че е много готино, плюс това ежедневното чистене, което е изключително приятно занимание, ще отпадне от задълженията ми. 8-) 8-) Даже гледах, че има и такива за миене на под може да не се стърпя и да си взема и такова. :idea: :idea: Като се замисля колко прах се събира и как малката минава и постоянно го бърше :oops: , колко и да чистя все има нещо, така поне няма да се занимавам ще пусна прахосмукачката – роботче и готово! :D

Кажете ми за впечатленията си от тези малки космически прахосмукачки – робот, :? на коя марка сте ползвали и кои смятате за добри, цените им вървят космически, но чух, че имало и някакви по-евтини, какви са вашите впечатления? :roll:
penny

Re: Прахосмукачка – робот имате ли впечатления?

Мнениеот maminka » 12 Май 2014, 14:39

не съм убедена колко мощна може да бъде тази малка машинка, за да чисти както трябва :roll: никога не съм ползвала, нямам и никакви други впечатления, но не ми изглежда да е ок :!:
maminka

Как се справяте с торбичката за прах от прахосмукачката?

Мнениеот MollyDolly » 14 Авг 2014, 12:21

Миналата неделя ми се наложи да чистя торбичката за прах от прахосмукачката, но като отворих капака и видях колко е прашно, просто реших да я оставя :!: :|
Miele-GN-Bag-300x300.jpg
Miele-GN-Bag-300x300.jpg (23.69 KiB) Прегледано 5604 пъти

Не знам как да се справя с нея, не мога да я изпера без да я изтупам, но цялата ставам в прах, както и терасата, а след това отново всичко влиза вкъщи, кръгът е затворен, а и дори да я изпера, след като съм я изтупала, остава толкова много прах в нея, все едно току-що съм я извадила от прахосмукачката. :evil:

Има ли начин да заобиколя цялата тази процедура с почистването и да стане една идея по-чисто почистването и по-качествено :?
MollyDolly

Re: Как се справяте с торбичката за прах от прахосмукачката?

Мнениеот penny » 14 Авг 2014, 12:29

Ами аз правя така - като сваля торбичката слагам другата - резервна, след което обръщам, тръбата, към който край е четката, за да изсмуча остатъчния прах, който е паднал от мръсната торба, като затворя и изхвърля боклука от мръсната торба я прахосмуча и нея и чак тогава пера... сложна си е процедурата, ама няма как, най-лесно май е с тези прахосмукачки, които имат воден филтър, но...
penny

Мнениеот exotic » 15 Авг 2014, 13:33

моята е с воден филтър, но пак не ми е лесно, трудоемко ми е свалянето и качването до мивката, след това да и изпразниш, след това да я поизмиеееш :(
exotic

Мнениеот Krum » 06 Мар 2015, 16:16

А моята прахосмукачка е вътрешността ѝ, т.е. торбичката ѝ е няква ужасна, направена е от някакъв мъхест плат и то е просто безсмислено, малко е като мокет.... и познайте как се чисти, а отгоре на всичкото едната ѝ част е свързана с нещо пластмасово. :)
Аватар
Krum

Мнениеот Mon_ton » 06 Мар 2015, 17:03

Krum написа:А моята прахосмукачка е вътрешността ѝ, т.е. торбичката ѝ е няква ужасна, направена е от някакъв мъхест плат и то е просто безсмислено, малко е като мокет.... и познайте как се чисти, а отгоре на всичкото едната ѝ част е свързана с нещо пластмасово. :)

Оо, моята старата прахосмукачка беше такава, голям кошмар! Сеаг си взех с хартиени торбички, родих се направо, чисто и хвърляш, няма нужда да се ръсиш целия в плах!
Аватар
Mon_ton

Мнениеот Elica » 06 Мар 2015, 17:48

Винаги съм се чудила, не мога ли да навра някоя найлонова торбичка по оригиналната и така да почиствам само нея без да се трупа толкова прах по платняната?
Аватар
Elica

Следваща

Назад към За дома – съвети и идеи