Туморни заболявания на млечна жлеза - онлайн консултация

Д-р Румен Тулев

Re: Туморни заболявания на млечна жлеза - онлайн консултация

Мнениеот Dr RumenTulev » 07 Мар 2019, 11:54

CVasileva написа:Здравейте! Аз съм жена на 24 год., раждала съм.От известно време изпитвам болка в дясната гърда. Преди няколко месеца след консултация с хирург си направих ехография и мамография. Лекаря ме успокои, че няма за какво да се притеснявам и ми изписа Мастофит, който трябваше да пия 3 месеца. Приключих курса с лекарството и до ден днешен усещам болка. Трябва ли да се притеснявам и да потърся друго мнение? Това беше описано от резултата на мамографията:
На направените графии- Ro данни за добре изразена фиброглобуларна тъкан двустранно с висока плътност, без данни за солидни лезий. Видими аксиларни ......- свободни в дясно и уплътнени малки лимфни възли в ляво.

Здравейте! Няма място за притеснение. Посочените изследвания, показват,че няма някаква патология. Болката може да бъде и резултат на някаква, невралгия, обикновено в такъв случай болката е стрелкаща, краткотрайна. Гърдата е чувствителен орган, с богата инврвация. Често има болки без ясен произход. Ако няма видима патология, могат да се използват нестероидни аналгетици и локални анестетици. Мастофита е билков препарат, който се оча :bump: ква да действа при предменструални болки в гърдите. Доколкото разбирам, вашият случай не е такъв.
Dr RumenTulev
 
Мнения: 3
Регистриран на: 21 Фев 2019, 15:05

Re: Туморни заболявания на млечна жлеза - онлайн консултация

Мнениеот ivan1282ka » 12 Мар 2019, 01:02

Здравейте. Имам следния въпрос: Става въпрос за пациентка на 78 години в доста напреднал стадий на рак на млечната жлеза. Има две метастази в черния дроб, 3 на 6 см и множество малки разпръснати. Чернодробните изследвания ASAT са над 300. Онколога изглежда е дигнал ръце вече. Пациентката пие Anastrozol alvogen. Преди е пила Letrozol Nucleus и exemestan а също така faslodex. Също така пие Carsil и той изглежда помага на симптомите на черния дроб. Бих искал да попитам, имали някакво друго лекарство, което да е по щадящо за черния дроб от колкото анастрозол алвоген? Понеже си мисля че голяма част от симптомите са заради вредните странични действия на анастрозол. Най добре се чувстваше от летрозол , но дали е възможно да се върне пак към него? Или е по добре да остане на комбинация анастрозол и карсил? Или друго?
Благодаря.
ivan1282ka
 
Мнения: 1
Регистриран на: 12 Мар 2019, 00:45

Re: Туморни заболявания на млечна жлеза - онлайн консултация

Мнениеот Dr RumenTulev » 20 Мар 2019, 10:47

ivan1282ka написа:Здравейте. Имам следния въпрос: Става въпрос за пациентка на 78 години в доста напреднал стадий на рак на млечната жлеза. Има две метастази в черния дроб, 3 на 6 см и множество малки разпръснати. Чернодробните изследвания ASAT са над 300. Онколога изглежда е дигнал ръце вече. Пациентката пие Anastrozol alvogen. Преди е пила Letrozol Nucleus и exemestan а също така faslodex. Също така пие Carsil и той изглежда помага на симптомите на черния дроб. Бих искал да попитам, имали някакво друго лекарство, което да е по щадящо за черния дроб от колкото анастрозол алвоген? Понеже си мисля че голяма част от симптомите са заради вредните странични действия на анастрозол. Най добре се чувстваше от летрозол , но дали е възможно да се върне пак към него? Или е по добре да остане на комбинация анастрозол и карсил? Или друго?
Благодаря.

Здравейте! Разговаряйте с лекуващия лекар. Той знае защо са смвнени лекарствата. Най вероятно лвтрозола е взиман преди да се появят метастазите т.е. бе е подействал ефективно. Лечението се предлага и проследява от онкологична комисия съобразно болестта и състоянието на пациента.
Dr RumenTulev
 
Мнения: 3
Регистриран на: 21 Фев 2019, 15:05

Предишна

Назад към Тумори - онлайн консултация с хирург

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron