Vaqllet написа:Здравейте! Преди 3 години родих,кърмих два месеца и половина и след запушване на млечна жлеза се получи абсцес,който се наложи да оперирам.Миналото лято напипах бучка в гърдата си,която се указа фиброаденом..
който също оперираха....и след две седмици още два. И така вече имам четири операции на гърдите.Сега проблема идва от лимфен възел на едната подмишница с размер 13мм. И киста в същата гърда с размер 6мм. Изписаха ми антибиотик...след който нямаше промяна в нито едно от двете.А плануваме да имаме второ дете.Лекарят каза,да опитам да видим какво ще стане(което не ме удоволетворява като отговор) За това искам да попитам опасно ли е да забременея с киста в гърдата или първо трябва да се отстрани??? Предварително благодаря за отделеното време! Хубав ден желая. И само да вметва ако е от значение на 24години съм.Фамилно не обременена.
Здравейте!
Наличие на киста 6 мм, не налага операция или някакви чести прегледи. Лимфният възел, ако няма белези на малигненост, също не представлява проблем. Често жените имат такива възли под мишниците, във връзка с прекарани мастити и при епилация на космите под мишниците.
Може да забременеете, когато желаете. Кистата в гърдата с тези размери не може да предизвика никакви проблеми.