Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.
Правила на форума
Добави отговор

Re: Ухапване насекоми, въшки, краста консултация с кожен лекар

10 Юли 2014, 13:33

mimoniXS написа:
Dr Violina Todeva написа:
mimoniXS написа:Здравейте, миналото лято, когато бях на море в Гърция ме ухапа муха на плажа. Не знам каква беше. Само си спомням, че беше доста по-едра. Усетих болка на крака си и когато погледнах мухата се беше впила. Махнах с ръка и тя излетя. От дупчицата потече кръв. Следващите дни мястото се изду и посиня. Минаха 3-4 седмици, докато синината изчезне напълно. Усещах сърбеж, като след ужилване от пчела. И това ми се случи два пъти и на двете почивки там. Дали има за какво да се притеснявам?

Здравейте, mimoniXS!

В момента имате ли някаква промяна по кожата? След самите ухапвания имаше ли оплаквания различни от тези на мястото на ухапването?

С уважение,
д-р Тодева

Не съм забелязала някаква промяна.

Здравейте, mimoniXS!

В такъв случай не мисля, че имате повод за притеснение!

С уважение,
д-р Тодева

Re: Какво да ползваме след ухапване от комари и други насекоми

25 Ное 2014, 14:32

Мажа се със спирт когато няма друго под ръка, а и също кремовете за след ухапване от комари - детските, са супер ефикасни.

02 Дек 2014, 16:41

Спирт наистина върши работа, особено ако нямаме някакъв медикамент наблизо :roll:

03 Дек 2014, 11:59

Използвам Фенистил гел, откакто го открих покрай децата, направо се родих! Явно кожата ми е чувствителна и щом ме ухапе, дори и да не съм се чесала се появява едно огромно червено петно, та това гелче ми е спасението :) :)

03 Дек 2014, 12:26

Фенистил ползвам винаги.

09 Дек 2014, 16:23

LaCoquine написа:Използвам Фенистил гел, откакто го открих покрай децата, направо се родих! Явно кожата ми е чувствителна и щом ме ухапе, дори и да не съм се чесала се появява едно огромно червено петно, та това гелче ми е спасението :) :)

Много е добро, да и аз задължително го имам под ръка лятото!

Re: Ухапване от комари и други насекоми

13 Дек 2014, 13:01

desita@ написа:За облекчение от ухапване използвам розова вода,ракията също помага.

Розовата вода наистина много облекчава сърбежа, аз също като имах преди я ползвах, но свърши :(

Re: Ухапване от комари и други насекоми

18 Дек 2014, 10:27

Kaya написа:
desita@ написа:За облекчение от ухапване използвам розова вода,ракията също помага.

Розовата вода наистина много облекчава сърбежа, аз също като имах преди я ползвах, но свърши :(

Обаче онази истинската, аз също много я харесвам, като дете майка ми така ми третираше пъпките при шарка. ;)

18 Дек 2014, 14:17

Мен много ме хапят комарите, знам, че обичат хора, които пийват бира и са нулева кръвна група - е аз отговарям на всичките им предпочитания! :mrgreen:

Re: Ухапване насекоми, въшки, краста консултация с кожен лекар

26 Дек 2014, 11:01

Здравейте
Може ли акарол да се приложи по гланс пениса и за колко време? Какви странични ефекти могат да бъдат очаквани по тази интимна част и как да ги избегна?
Добави отговор
Отиди на страница: 1, 2, 3, 4, 5 ... 8