Тук може да зададете въпроси и да споделите мнения за проблеми с Вашата кожа.
15 Юни 2012, 18:40
Здравейте.
Тук желая да бъде обсъждано как можем най-лесно да излекуваме, така да се каже, ухапванията ор комари, бълхи и разни други насекоми.
Аз често ходя на село но винаги като настъпи лятото, почват да ни нападат тези гадни малки същества. Това което аз правя е да намажа ухапаното място с малко домашна ракия или с един крем на име Фенистил. За съжаление, Фенистил-а не помага особенно и ракията има краткотраен ефект, поне върху моята кожа...
Вие какво предлагате?
04 Яну 2013, 13:55
Не знам в бг дали се продават но от Гърция ми бяха носили едни лентички чупливи , пали се и си тлее нещо като въглен е , от него бягат наистина. А ак оте ухапе случайно някое жилещо насекомо се натъркай веднага с бъз , много помага.
05 Яну 2013, 02:45
За облекчение от ухапване използвам розова вода,ракията също помага.
18 Фев 2013, 13:02
Фенистил гел- почти винаги имам вкъщи. Иначе помага и ментолов или салицилов спирт.
08 Апр 2014, 15:48
Тук може да зададете въпроси за проблеми с ухапвания от насекоми, какво да правите при съмнение за краста (скабиес) или въшки. Нека заедно да намерим най-доброто решение!
08 Юли 2014, 21:29
Здравейте, миналото лято, когато бях на море в Гърция ме ухапа муха на плажа. Не знам каква беше. Само си спомням, че беше доста по-едра. Усетих болка на крака си и когато погледнах мухата се беше впила. Махнах с ръка и тя излетя. От дупчицата потече кръв. Следващите дни мястото се изду и посиня. Минаха 3-4 седмици, докато синината изчезне напълно. Усещах сърбеж, като след ужилване от пчела. И това ми се случи два пъти и на двете почивки там. Дали има за какво да се притеснявам?
09 Юли 2014, 09:06
Има ли етерични масла, които предпазват от влизане на комари в жилищата? Има ли ефект от
етеричното масло Цитронела?
09 Юли 2014, 11:25
mimoniXS написа:Здравейте, миналото лято, когато бях на море в Гърция ме ухапа муха на плажа. Не знам каква беше. Само си спомням, че беше доста по-едра. Усетих болка на крака си и когато погледнах мухата се беше впила. Махнах с ръка и тя излетя. От дупчицата потече кръв. Следващите дни мястото се изду и посиня. Минаха 3-4 седмици, докато синината изчезне напълно. Усещах сърбеж, като след ужилване от пчела. И това ми се случи два пъти и на двете почивки там. Дали има за какво да се притеснявам?
Здравейте, mimoniXS!
В момента имате ли някаква промяна по кожата? След самите ухапвания имаше ли оплаквания различни от тези на мястото на ухапването?
С уважение,
д-р Тодева
09 Юли 2014, 11:29
Sophia.G написа:Има ли етерични масла, които предпазват от влизане на комари в жилищата? Има ли ефект от
етеричното масло Цитронела?
Здравейте, Sophia.G!
Мога да Ви предложа да прочетете повече за различните средства с доказан ефект в защитата от насекоми в рубриката здравни проблеми -
състав на репелентите.
С уважение,
д-р Тодева
09 Юли 2014, 21:40
Dr Violina Todeva написа:mimoniXS написа:Здравейте, миналото лято, когато бях на море в Гърция ме ухапа муха на плажа. Не знам каква беше. Само си спомням, че беше доста по-едра. Усетих болка на крака си и когато погледнах мухата се беше впила. Махнах с ръка и тя излетя. От дупчицата потече кръв. Следващите дни мястото се изду и посиня. Минаха 3-4 седмици, докато синината изчезне напълно. Усещах сърбеж, като след ужилване от пчела. И това ми се случи два пъти и на двете почивки там. Дали има за какво да се притеснявам?
Здравейте, mimoniXS!
В момента имате ли някаква промяна по кожата? След самите ухапвания имаше ли оплаквания различни от тези на мястото на ухапването?
С уважение,
д-р Тодева
Не съм забелязала някаква промяна.