Възпаление, инфекция и болка в ухото - мнения и въпроси

В този раздел на нашия форум можете да задавате въпроси, свързани с болести на ушите, носа и гърлото (УНГ), да споделяте мнения и да получите съвет от медицинския екип на "Фрамар". Тук ще получите консултация по въпроси за лечение на проблеми със слуха, възпаление и болка в ушите и гърлото, хрема и други.

Възпаление, инфекция и болка в ухото - мнения и въпроси

Мнениеот Dr Dimitrova » 14 Дек 2018, 10:57

В тази тема на здравния форум може да откриете мнения и зададете вашите въпроси, свързани с възпаление, инфекция и болка в ухото. Тук може да получите консултация и съвет за симптоми, диагностика и лечение на отит и оталгия. На вашите въпроси отговаря проф. д-р Анжелика Димитрова.

Ушното възпаление и инфекция причинява не само дискомфорт, но и симптоми като болка и сърбеж в ушите, намален слух, заглъхване и шум в ушите, усещане за пълнота в ухото, секрети от ухото, подуване на лимфните възли в тази област, световъртеж, безсъние, висока температура.
Dr Dimitrova
 
Мнения: 20
Регистриран на: 30 Яну 2019, 10:26

Re: Възпаление, инфекция и болка в ухото - мнения и въпроси

Мнениеот Dji » 28 Фев 2019, 20:58

Здравейте! Втория месец имам гадно усещане в ушите. Нещо като силно налягане, преминаващо в тъпа болка. Имам отоскоп вкъщи с малко огледалце успявам да видя, какво се случва в ухото. От време на време при дискомфорт се зачервява участък от кожата до тъпанче, като зачервени кръвеносни съдове стават видими и по самото тъпанче, точно върху костички прозиращи през него. Това зачервяване минава само от себе си за половин час и тъпанче и кожата изглеждат нормално. Обаче болката може да се распространи и по шията от страни, тила и отпред, пред ухото до слепоочието. От 6 години имам екзема на ушни канали, която се изразява в зачервяване и сърбеж. Сега нямам такива оплаквания относно екземата. Освен това от 2 години имам стафилокок в носа, като симптом ми стичат оцветени секрети по гърлото. Не успявам да го преборя с антибиотици според антибиограмма от посявките. 10 дни като спря антибиотик секретите в гърлото пак има.
Какво може да бъде причината за това налягане в ушите, кратковременно зачервяване на кожата в канала и кръвеносни съдове по тъпанчето?
Преди няколко дни усетих изведнъж облегчение и буквално за половин час ми е отпуснало и двете уши. 3 дни бях добре и сега пак... Дали е нещо неврологично?
Предварително благодаря за помощта.
Dji
 
Мнения: 14
Регистриран на: 29 Окт 2017, 13:02

Re: Възпаление, инфекция и болка в ухото - мнения и въпроси

Мнениеот Dr Dimitrova » 07 Мар 2019, 16:51

Здравейте! Първо ме интересува как успяхте да видите тъпанчето с отоскоп сам? Възможно някой друг да ви е прегледал в този случай. Ако вземем за истина тези твърдения, то тази симптоматика може да бъде предизвикана от дисфункция на евстахиваета тръба, с наличие на хроничен процес в назофаринса. Дискомфорта в ушите може да бъде предизвикан и от неврологична патология. Необходимо е да направите ипендансометрия, а също така консултация с отоневролог. Поздрави !
Dr Dimitrova
 
Мнения: 20
Регистриран на: 30 Яну 2019, 10:26

Re: Възпаление, инфекция и болка в ухото - мнения и въпроси

Мнениеот TeodorTamahkyarov » 24 Апр 2019, 20:49

Добър ден! Личният лекар ми изписа Флоксал капки за възпаление в ухото но не спомена как да го ползвам, а като го взех видях , че това са капки за очи и в листовката няма описание как се прилагат в ушите. Можете ли да ми помогнете? Личният ми лекар ще е на работа чак в понеделник.
TeodorTamahkyarov
 
Мнения: 1
Регистриран на: 24 Апр 2019, 20:46

Re: Възпаление, инфекция и болка в ухото - мнения и въпроси

Мнениеот tsvetelina.hristova » 29 Окт 2019, 09:50

Цилоксан колир 5мл ползване заедно с А-Церумен
Здравейте,
Капките са ми изписани за ухото от УНГ, заедно с А-церумен, като ми беше казано, че трябва да се смесят, но шишенцето на Цилоксан не се отваря. Въпроса ми е дали може да се капят отделно и по колко пъти на ден? И изобщо това смесване на двете лекарства необходимо ли е? Често срещана практика ли е?
tsvetelina.hristova
 
Мнения: 1
Регистриран на: 19 Окт 2019, 11:40

Re: Възпаление, инфекция и болка в ухото - мнения и въпроси

Мнениеот Dr Dimitrova » 29 Окт 2019, 17:53

Здравейте!
За пръв път чувам да се смесват А-церумен с антибиотични капки.И с каква цел.
Поздрави!
Dr Dimitrova
 
Мнения: 20
Регистриран на: 30 Яну 2019, 10:26


Назад към Уши, нос, гърло (УНГ)

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта