Възпаление на пениса и тестисите - мнения и въпроси

Тук можете да зададете въпроси по темата урология и нефрология, да се консултирате и да споделите мнения за здравни проблеми.

Възпаление на пениса и тестисите - мнения и въпроси

Мнениеот FramarLekari » 22 Фев 2019, 11:11

В тази тема на здравния форум може да откриете мнения и зададете вашите въпроси, свързани с възпаление на пениса и тестисите. Тук може да получите консултация и съвет за симптоми, диагностика и лечение на баланопостит, баланит, орхит, епидидимит и други проблеми. На вашите въпроси отговаря медицинския екип на "Фрамар".

Баланопостит е състояние, което засяга пениса. Той причинява възпаление на препуциума и главичката. Тъй като препуциумът се отстранява по време на обрязването, баланопоститът засяга само необрязаните мъже.
Баланитът е възпаление на главата на пениса. Фимозата може да се появи заедно с баланит или баланопостит.
Инфекциите от бактерии, вируси или гъбички са сред най-честите причини за баланопостит и баланит. Някои от тези инфекции са болести, предавани по полов път. Неинфекциозните състояния също могат да повишат риска от баланопостит.

Признаци на баланопостит и баланит се появяват в областта на главата на пениса и препуциума и могат да варират от леки до тежки. Състоянието може да причини болка, неприятно усещане по време на уриниране или полов акт, сърбеж, зачервяване или парене, неприятна миризма, секрет от пениса, изменения на кожата на пениса.

Орхитът представлява възпаление на тестисите. И двата тестиса могат да бъдат едновременно засегнати от това състояние, но обикновено симптоми се появяват само в единия тестис.
Вирус или бактерия могат да причинят орхит. Най-честата причина за вирусен орхит е заушка. Бактериалната инфекция може също да доведе до орхит. Инфекции на пикочните пътища и полово предавани инфекции, като гонорея, хламидия, и състояние, наречено епидидимит, също могат да доведат до орхит.
Болката в тестисите и слабините е основният симптом на орхит. Също така може да има болезненост в скротума, болезнено уриниране, болезнена еякулация, подуване в областта на скротума, кръв в спермата, увеличени лимфни възли в слабините.

Епидидимитът е възпаление на епидидима. Това е тръбичка, която е разположена в задната част на тестисите, съхранява сперматозоидите и свързва тестисите със семепровода. Когато епидидимът се възпали, може да причини болка и подуване на тестисите. В повечето случаи на остър епидидимит тестисите също са възпалени. Това състояние се нарича епидидимо-орхит.
Епидидимитът може да засегне мъже от всички възрасти, но е най-често при мъже на възраст между 14 и 35 години. Обикновено се причинява от бактериална инфекция или полово предавана болест.
Симптомите при епидидимит могат да включват: болка в тазовата област, болка в тестисите, зачервяване на скротума, увеличени лимфни възли в слабините, болка по време на полов акт и еякулация, болезнено уриниране и дефекация, често уриниране, секрет от пениса, кръв в спермата.

Научете повече за Медицинския отдел на "Фрамар"
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: Възпаление на пениса и тестисите - мнения и въпроси

Мнениеот tigarcho86 » 22 Мар 2019, 23:04

Неофлоксацин(левофлоксацин) помага ли при полово предавани инфекции?
tigarcho86
 
Мнения: 1
Регистриран на: 22 Мар 2019, 23:01

Re: Възпаление на пениса и тестисите - онлайн консултация с уролог

Мнениеот МарияТашева » 22 Апр 2020, 13:26

Здравейте,синът ми е на 20г,има възпаление на епидидима-установено от уролог.Беше му изписан прием на Доксациклин 100мг-2 пъти дневно,за 10 дни и Наклофен 50мг също 2 пъти дневно.Болката отшумя за кратко,но след спиране на антибиотика отново се появи.В момента пие единствено Наклофен.Какво бихте го посъветвали-да продължи приема на Наклофена до отшумяване на болката или да търсим отново консултация с уролог?
МарияТашева
 
Мнения: 1
Регистриран на: 22 Апр 2020, 12:56

Re: Възпаление на пениса и тестисите - онлайн консултация с уролог

Мнениеот FramarLekari » 27 Апр 2020, 11:53

МарияТашева написа:Здравейте,синът ми е на 20г,има възпаление на епидидима-установено от уролог.Беше му изписан прием на Доксациклин 100мг-2 пъти дневно,за 10 дни и Наклофен 50мг също 2 пъти дневно.Болката отшумя за кратко,но след спиране на антибиотика отново се появи.В момента пие единствено Наклофен.Какво бихте го посъветвали-да продължи приема на Наклофена до отшумяване на болката или да търсим отново консултация с уролог?



Здравейте, МарияТашева!

Препоръчваме синът Ви да се консултира с лекуващия го уролог.

Желаем скорошно възстановяване и отшумяване на симптомите!

С уважение,
Медицински екип на "Фрамар"
Специалистите на www.framar.bg предоставят консултация, която не може да замени преглед при квалифициран и правоспособен лекар.
FramarLekari
 
Мнения: 1987
Регистриран на: 29 Мар 2011, 19:23
Местоположение: България

Re: Възпаление на пениса и тестисите - мнения и въпроси

Мнениеот vanya_an89 » 24 Фев 2021, 09:44

Здравейте, първо искам да се извиня ако не задавам въпроса си на правилното място.
Синът ми е на 8 години и по медицински причини се наложи преди 4 години да му премахнат кожичката около пилето. Спазваме добра хигиена и досега не е имало никакви проблеми. Преди няколко дни забелязах, че по бельото му има белезникави петна като капчици, той ми каза, че понякога когато ходи по малка нужда не се изтръсква хубаво и че не усеща нито болка или парене, нито дискомфорт. Днес сутринта обаче когато си сменяше бельото по него имаше бели петна. Може ли да ме насочите от какво може да е това, трябва ли да посетим лекар и ако да какъв да е? Ще съм благодарна на всяка информация
vanya_an89
 
Мнения: 33
Регистриран на: 27 Авг 2019, 16:15

Re: Възпаление на пениса и тестисите - мнения и въпроси

Мнениеот Генчо » 03 Апр 2023, 20:13

Здравейте ,момчета за втори път ме се появява нещо като пришка под главичката ,и когато се спука става като язва и боли,при посещение на уролог ми взеха проба за гъбички и т.н и няма нищо мина след около месец с много болки,но ето че тази вечер отново забелязох пришка на какво се дължи,имам безупречна хигиена,с жена ми сме ви верни един на др.
Генчо
 
Мнения: 1
Регистриран на: 03 Апр 2023, 20:08


Назад към Урология и нефрология

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта